E2h

Hoe wordt kriya's oefenen in Sivananda Yoga

Sivananda yoga is vooral gericht op het verhogen van de gezondheid en het helpen van een tot ziekten en aandoeningen te voorkomen. Enkele van de functies zijn onder meer de volgende: frequente meditatie, positief denken, ontspanning, en volledige en juiste ademhaling. Sivananda Yoga wordt gekarakteriseerd door mantra's zowel aan het begin en einde van elke sessie, een groot bewustzijn van de ademhaling en een langere aanhouden van yogahoudingen. Er zijn vele aspecten aan Sivananda Yoga, en een van deze is een groep van praktijken genaamd kriya's. Kriya's zijn reiniging technieken bedoeld om de geest en het lichaam te zuiveren.

Hoe wordt kriya's oefenen in sivananda yoga. Neem contact op met een erkende yoga beoefenaar.
Hoe wordt kriya's oefenen in sivananda yoga. Neem contact op met een erkende yoga beoefenaar.
  • Neem contact op met een erkende yoga beoefenaar. Yoga heeft tal van voordelen voor de gezondheid, maar vergeet niet dat het zou kunnen zijn potentieel schadelijk als ze niet goed gedaan. Daarom is het best dat u meer over Sivananda Yoga leren van een erkend geneesheer. Als je eenmaal een hang van de basics, kunt u overgaan tot het beoefenen van het van uw huis.
  • Meer weten over Tratak kriya. Deze kriya houdt zich bezig met het oog regio, en zijn doel is om te reinigen de ogen. Om dit te doen, blik op een object voor een lange periode zonder knipperen. De beste methode is om een brandende kaars plaatsen een meter van je af, op ooghoogte, en de vlam staren. Zodra je oog begint te krijgen ongemakkelijk, ze sluiten, maar om het object te visualiseren in je blijven "derde oog", of het gebied tussen je wenkbrauwen.
  • Praktijk Kapalabhati kriya. Letterlijk, Kapalabhati betekent "schedel schijnt." Om Kapalabhati kriya te oefenen, moet je diep inademt totdat je maag is gevuld met lucht, dan, adem uit door je neus in korte spurts. Bij elke spurt, moet u op uw buik naar binnen in de richting van je wervelkolom. Doe dit tot je maag terug naar de oorspronkelijke grootte. Een van de voordelen van het beoefenen van deze kriya is dat het genezen migraine en sinus omstandigheden helpt. Vermijd Kapalabhati kriya, echter, als u een hoge bloeddruk, hernia, of hart-en vaatziekten. Je moet ook nooit doen in het midden van een astma-aanval.
  • Doe neti kriya. Deze kriya wil zuiveren van de ademhaling pad. Er zijn eigenlijk twee soorten van neti kriya: Jal Neti, die water gebruikt, en Sutra neti, die snaar gebruikt.

    Om Jal Neti te doen, moet je een soort van neti pot, die eruitziet als een gieter met een lange tuit. Plaats ¼ theelepel grof zout in een beker (8 oz) van warm water in de neti pot. Iemand de neti pot hebben te houden op de top van je gezicht. Houdt onder een hoek zodat een neusgat boven de andere. Laat het water uit de neti pot drip uit haar tuit naar beneden naar de bovenste neusgat, en laat het water doorsijpelen naar de lagere neusgat. Jal Neti wordt gebruikt om allergieën en infecties van de sinussen te genezen.

    Sutra neti is erg ingewikkeld, en je zal een professionele nodig in het beheer van het aan jou. Om Sutra neti te doen, moet je een stuk katoenen draad ongeveer 12 cm lang ondergedompeld in bijenwas. Steek de draad door een neusgat en trek deze uit de mond. Sutra neti wordt gebruikt voor het verwijderen van slijm en slijm, en wordt ook verondersteld om de zenuwen te stimuleren.


Oefenen kriya's in Sivananda Yoga heeft tal van voordelen voor de gezondheid, maar ook altijd aan de veilige kant en zorg ervoor dat je weet hoe je ze allemaal goed te doen voordat je de praktijk hen.