E2h

Hoe wordt insuline shock te behandelen

Iemand met insuline shock kan lijden om verschillende redenen - te veel insuline, een lage bloedsuikerspiegel, of in het algemeen slechte eetgewoonten. Wat de reden ook, insuline shock, ook wel bekend als hypoglykemie, is een aandoening bij diabetici die onmiddellijke aandacht nodig heeft. Deze gids moet u helpen om de symptomen van insuline shock herkennen en een paar tips over hoe het te behandelen.

Stap 1

Kijk voor de symptomen. Als je denkt dat je te maken hebt met insuline shock, kijk voor een of alle van de volgende symptomen. De patiënt kan het zijn dat verschillende niveaus van bewustzijn. Hij mag dan ongecoördineerd, wankel of duizelig. Ook zou hij prikkelbaar en klagen van een zeer hoge hartslag. Als een diabetische klaagt over ernstige honger en heeft bleke of bezwete huid, hij waarschijnlijk gaan op insuline shock. U moet snel handelen.

Stap 2

Hoe wordt insuline shock te behandelen. Kijk voor de symptomen.
Hoe wordt insuline shock te behandelen. Kijk voor de symptomen.

Geef de patiënt suiker. Het eerste ding dat je moet doen wanneer een diabetische persoon klaagt van 'niet goed voelen' is hem wat suiker. Een blikje frisdrank of een zoete traktaties moet bijna onmiddellijk brengen zijn bloed suiker. (Als je leeft met een diabetische, is het een goed idee om dit soort snacks mee te nemen te allen tijde.) Vruchtensappen, chocoladerepen en zelfs een lepeltje suiker zal allemaal helpen om de patiënt brengen van de insuline shock.

Zodra suiker is gegeven aan de diabetische persoon, suggereren dat hij zijn bloedsuiker te testen. Als het extreem lage of hoge, zal hij iets meer substantiële eten, anders zelf naar een ziekenhuis. Insuline shock kan de voorloper van nog ergere problemen in een diabetisch zijn, en als hij gewoon niet lijkt net als hij, moet u onmiddellijk uw geliefde om een medische professional.

Stap 3

Herstel bewustzijn indien nodig. Als de patiënt is gegaan in ernstige insuline shock, is de kans groot dat hij heeft verloren het bewustzijn. Om dit te behandelen, moet u ervoor zorgen dat hij nog ademt. Breng een luchtweg als je kunt door het leggen hem neer en kantelen zijn kin omhoog. Leg je oor aan zijn mond om te luisteren naar de ademhaling. Als hij is, wrijf een beetje suiker op zijn tandvlees. Het zal worden geabsorbeerd door zijn tandvlees en de tong. Probeer niet om iets te vloeibaar of vast in zijn keel te dwingen als hij is bewusteloos, omdat dit zal leiden dat hij stikken. Na een tijdje moet de suiker te herstellen alertheid in uw geliefde. (Als hij niet ademt, start met beademen en reanimatie meteen.)

Stap 4

Geef de patiënt suiker. Herstel bewustzijn indien nodig.
Geef de patiënt suiker. Herstel bewustzijn indien nodig.

Raadpleeg een arts. Zodra u onmiddellijk actie ondernomen en op voorwaarde dat uw geliefde met suiker, is het een goed idee om een medische professional te contacteren. Afhankelijk van de ernst van de schok, kan je gewoon wilt om in te checken met uw huisarts of wilt u misschien te bellen voor een ambulance. Gebruik je verstand om te bepalen wat voor soort nazorg nodig is voor uw geliefde, nadat hij gaat door insuline shock.

Stap 5

Preventie is de beste behandeling. Om te voorkomen dat insuline shock te behandelen, is het best om te voorkomen dat. Als u diabetes heeft of als u een dierbare die is, is het essentieel dat je goed in de gaten te houden wat er wordt gegeten. Juiste suiker inname voorkomt insuline shock, zodat u niet hoeft te behandelen in geval van nood.