E2h

Hoe te herkennen en te behandelen mesothelioom

Hoewel mesothelioom is een vrij zeldzame vorm van kanker, zijn enkele duizenden Europeanen gediagnosticeerd met mesothelioom kanker per jaar - een tarief dat wordt verwacht te groeien voordat het verdwijnt. Mesothelioom is een kanker die ontstaat in de mesothelium bijna altijd als gevolg van blootstelling aan asbest.

 1. Wat is het mesothelium De mesothelium een laag van beschermend weefsel dat een meerderheid van de organen in het menselijk lichaam omgeeft. Als we praten over de borstvliezen dat onze longen omringen, bijvoorbeeld, hebben we het over mesothelium. De mesothelium bestaat uit twee weefsellagen - een die goed hugs het orgaan, en de andere die omhult (tussen zichzelf en de binnenste laag) een smeermiddel, dat ontstaat door het mesothelium. Je hebt misschien afgevraagd waarom je je voelt weinig ongemak met al die gevoelige organen wrijven en stoten in je lichaam. Dank je mesothelium.
 2. Wie loopt risico Statistisch gezien?, Heeft mesothelioom verscheen meer bij oudere mannen dan vrouwen, maar dat heeft niets te maken met een voorkeur voor oudere mannen. Mannen oudsher zijn blootgesteld aan asbest meer door middel van bezetting. Dat beroepsverleden, in combinatie met het feit dat de ziekte niet noodzakelijkerwijs zelf symptomatisch te presenteren tot maar liefst vijftig jaar blootstelling, is goed voor het overwicht van oudere, mannelijke mesothelioom patiënten.
  Hoe te herkennen en te behandelen mesothelioom. Wat is het mesothelium de.
  Hoe te herkennen en te behandelen mesothelioom. Wat is het mesothelium de.
  > Die het meeste risico lopen zijn mensen die rechtstreeks zijn blootgesteld aan asbest. Echter, studies suggereren dat geliefden ook zou kunnen zijn het risico van het ontwikkelen van mesothelioom als gevolg van de aanwezige sporen van asbest die blijven hangen op het lichaam en de kleding van iemand direct blootgesteld aan asbest. Mesothelioom kan worden weergegeven in die met geen kennis van blootstelling aan asbest.

  Blootstelling aan asbest kan leiden tot het inslikken of inademen van fijn asbest stof. Of het nu ingeslikt of ingeademd, asbest komt in de mesothelium, waar de resulterende celbeschadiging leidt tot mesothelioom. Zelfs blokkeren de ontwikkeling van mesothelioom, asbest kan leiden tot longkanker en andere vormen van kanker evenals asbestose, waarbij littekenweefsel vervangen geleidelijk het delicate longweefsel.

 3. Symptomen van mesothelioom. De symptomen van deze vorm van kanker vaak voorzien zijn van een ongelukkige gelijkenis met de symptomen van de meest voorkomende kwalen en niet oppervlak tot gevorderde stadia van de kanker. Als gevolg van de moeilijkheid van accurate en tijdige diagnose, de gemiddelde levensverwachting na de diagnose is weinig meer dan een jaar. Symptomen ook afhankelijk van de locatie van de getroffen mesothelium in het lichaam. De meerderheid van de mesothelioom gevallen begint in de borst (pleura mesothelioom) en buik (peritoneale mesothelioom).
  • Symptomen van pleura mesothelioom onder meer kortademigheid, hoesten en pijn op de borst veroorzaakt door pleurale effusie (ophoping van vocht in het borstvlies).
  • Peritoneale mesothelioom presenteert zich anders. Symptomen zijn pijn in de onderbuik, gewichtsverlies, en abdominale zwelling (opnieuw vanwege ophoping van vocht, dit keer in de buik).
 4. Mesothelioom diagnose. Uw arts zal bij een diagnose te komen door jullie geschiedenis te bestuderen (medische, beroeps-en residentieel), het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek en het uitvoeren van diagnostische werken als een CT-scan of MRI. Om de aanwezigheid van mesothelioom tonen, zal een biopsie worden uitgevoerd om een klein monster verwijderen van de bedreigde mesothelium voor verdere diagnostische procedures.
 5. Behandeling van mesothelioom. Zoals gezegd prognose oudsher grim, vanwege het feit dat de kanker vaak onopgemerkt blijft totdat deze een kritieke fase in het algemeen oudere patiënten. Kuur afhankelijk van de locatie van de mesothelioom, de leeftijd en gezondheid van de patiënt en of de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Traditionele behandeling opties omvatten het volgende.
  • Chirurgische verwijdering van tumorweefsel (vaak met inbegrip van de verwijdering van een long of verwijdering van mesotheelcellen weefsel en de aangrenzende weefsel).
  • Chemotherapie - intraveneuze of intracavitaire (waarbij de chemotherapie wordt rechtstreeks toegediend op de plaats van de mesothelioom).
  • Radiotherapie - extern (straling, uitgezonden door een machine) of intern (straling, uitgezonden door een apparaat ingebracht in uw lichaam op de plaats van de mesothelioom).
  • De medische gemeenschap is bezig met een voortdurende inspanning om meer succesvolle behandeling plannen voor patiënten die lijden aan mesothelioom te ontwikkelen. Resulterende klinische studies bieden mesothelioom patiënten de mogelijkheid om deel te nemen in veelbelovende nieuwe behandelmethoden. Er moet echter worden opgemerkt, dat de veiligheid en werkzaamheid van deze klinische proef behandelingen onzeker zijn.
Symptomen van mesothelioom. Mesothelioom diagnose.
Symptomen van mesothelioom. Mesothelioom diagnose.

Als vooruitzichten en behandeling worden beïnvloed door het stadium waarin mesothelioom is gediagnostiseerd, waakzaam bij het zoeken naar medische hulp vroeg en in je leven. Als u een voorgeschiedenis van blootstelling aan asbest, raadpleeg dan uw arts en brengen je ervaringen. Als u zijn gediagnosticeerd met mesothelioom, onderhouden van een positieve kijk, die werd gestimuleerd door de steun van de medische gemeenschap en van andere mesothelioom patiënten, en door de kennis die anderen hebben mesothelioom overleefd.