E2h

Hoe te pulsoximeters lezen

Er was een tijd toen pulsoximeters werden uitsluitend gebruikt voor klinische doeleinden. Artsen en medisch personeel waren de enigen die konden lezen en interpreteren van de cijfers voor medische diagnose. Gemaakt in de jaren 1940, werden ze populair in 1972 en werden later in de handel verkrijgbaar in 1981. Op dit moment pulsoximeters komen in draagbare modellen en zijn gemakkelijk rondgedragen.

Een pulsoximeter wordt gebruikt om het zuurstofgehalte van het bloed door een sensor gelegen aan het einde van een capillair bed te meten. De informatie die voortvloeit uit een pulsoximeter helpt artsen om te weten de samenstelling van het bloed van een persoon - zijn hemoglobine, bloedplaatjes, witte bloedcellen, plasma graven en de meeste van alle, het zuurstofgehalte. Om pulsoximeters lezen, leest u deze tips:

Hoe te pulsoximeters lezen. Zorg ervoor dat de pulsoxymeter heeft genoeg stroombron.
Hoe te pulsoximeters lezen. Zorg ervoor dat de pulsoxymeter heeft genoeg stroombron.
  • Zorg ervoor dat de pulsoxymeter heeft genoeg stroombron. Als het de draagbare type dat wordt gerund door batterijen, ziet er op toe dat de batterijen nieuw zijn. Als het werkt met wisselstroom, plug hem in de juiste voltage stopcontact. Een eenheid met 220 spanning mag nooit worden aangesloten op een 110 socket opdat het zal onherstelbare schade aan het apparaat veroorzaken.
  • Plaats de pulsoxymeter op een stabiele en vlakke ondergrond. De houder of tafel moet niet wankel als een onnodige bewegingen kan veranderen de metingen. Digitale oximeters zijn bijzonder gevoelig, zelfs met slechts een lichte schudden.
  • Stel het apparaat door het aansluiten en het knippen van de draden en meter meter. Bereid de patiënt (of jezelf wat dat betreft) voordat u de bijlagen van het instrument.
  • Bepaal de plaats waar u de exploratie te maken. De gebruikelijke lichaamsdelen die worden gebruikt in de probe zijn vinger en oorlel. Als u kiest voor de oorlel, weg te duwen het haar dus het zal niet tussenbeide komen met de kalibratie. Aan de andere kant, als de vinger wordt gebruikt voor het sonderen, zorg ervoor dat de nagels schoon en poets-vrij, dus er is nauwer verbonden is met de huid. Veeg de huid op de oorlel of vinger met alcohol voordat u de klemmen van de puls oximeters.
  • Klem op het instrument op de oorlel of vinger. Druk niet op de diodes te veel, zodat er geen vrije doorstroming van het bloed belemmeren. Schakel de pulsoxymeter en wacht terwijl het neemt de metingen.
  • Noteer de metingen, alsmede de datum en de tijd dat ze zijn genomen. Als de pulsoxymeter opgenomen een zuurstofgehalte dat lager is dan vijfennegentig procent, moet er meer laboratoriumonderzoeken worden aanbevolen. Maar als de lezing geeft negentig en boven, het zuurstofgehalte is normaal.
  • Overweeg andere factoren die kunnen de huidige zuurstofgehalte op de monitor getoond hebben veroorzaakt. Wanneer de persoon een intense fysieke activiteit had voordat de probe werd gedaan, zuurstofgehalte hoger. Als echter is hij in rust-modus voorafgaand aan het onderzoek, zal het zuurstofgehalte van het bloed waarschijnlijk lager zijn.
  • Noteer het hart en de hartslag ter referentie. Normale hartslag voor volwassenen van 60 tot 80 slagen per minuut terwijl kinderen groter aantal polsslagen 80 tot 150 en 120 tot 150 slagen bij zuigelingen.

Als het zuurstofgehalte erg laag is, onmiddellijk medische hulp inroepen. Ook afgezien van baseert uw aanname van de cijfers die door een pulsoximeter, probeer dan om de algemene fysieke conditie van de persoon, zoals kleur van de ogen, huid en andere symptomen die zijn huidige toestand kan veroorzaken te evalueren.