E2h

Hoe te profiteren van goji

Goji (een verwestersing van het Chinese woord voor "wolfberry") is medicinaal gebruikt in China voor bijna twee millennia, hoewel legende sporen hun teelt veel verder terug in de tijd. De kleine, helder-rode goji bessen blijven de gerespecteerde onderwerp van een festival elk jaar in augustus in een regio van China. Laten we eens onderzoeken waarom goji opgedaan zijn krachtige reputatie in Azië door de eeuwen heen, en waarom de gelederen van de voorstanders blijven groeien en rekken in de VS en Europa. De voordelen voor de gezondheid van de goji aanwezig zijn of we het fruit consumeren als goji sap of als gedroogde bessen.

 1. Polysacchariden. Goji is een geweldige bron van polysacchariden, die fungeren als antioxidanten beschermen ons lichaam van de kankercellen schade van vrije radicalen. Om zijn antioxiderende vermogen, goji bekend geworden als een kankerbestrijdende en leeftijd-tartende fruit.
 2. Carotenoïden. Misschien wel de rijkste bron van carotenoïden bekend in de wereld, de overgrote meerderheid van de carotenoïde inhoud goji is zeaxanthine, hoewel goji bevat ook bèta-caroteen, lycopeen, luteïne en cryptoxanthine. Carotenoïden als antioxidanten in het lichaam, maar elke lijkt uniek aangepast om schade te voorkomen in verschillende delen van het lichaam. Studies suggereren dat zeaxanthine en luteïne kunnen beschermen tegen schade aan de ogen, terwijl de beta-caroteen en cryptoxanthine worden verondersteld om te helpen longkanker te voorkomen (met een belangrijk voorbehoud later beschreven).
 3. Essentiële aminozuren. Goji bevat alle essentiële aminozuren (aminozuren die we moeten consumeren via de voeding).
 4. Vitaminen en mineralen. Naast de voedingswaarde bovenstaande goji is ook een rijke bron van essentiële mineralen zoals calcium en kalium. Goji bevat ook mineralen en sporenelementen zoals selenium, die sommige studies tonen aan carcinogene agentia te bestrijden en het effect van chemotherapie te verbeteren.
  Hoe te profiteren van goji. Essentiële aminozuren.
  Hoe te profiteren van goji. Essentiële aminozuren.

  Samen met mineralen, een overvloed aan vitaminen wacht in goji fruit. Het meest opvallend is, goji staat vol met vitamine C, vitamine B-complex en vitamine E.

 5. Essentiële vetzuren. Goji biedt zowel linolzuur (een omega-6 zuren) en alfa-linoleenzuur (een omega-3). Studies hebben sterk verbonden alfa-linoleenzuur en andere omega-3-vetzuren voor de cardiovasculaire gezondheid, terwijl omega-6 in onze voeding kan helpen bij wondherstel en houden onze haren gezond en vol.

Met alle voedingsstoffen gehuisvest in een klein bessen, studies suggereren dat goji kunnen ons immuunsysteem in het algemeen (sinds goji is zo rijk aan anti-oxidanten) te versterken, alsmede zorgen voor een grote steun voor de gezondheid van onze ogen, lever, longen en hart-en systeem. Het is geen wonder dat legenden vertellen over afgelegen berg-bewoners wonen meer dan honderd jaar als gevolg van een dieet rijk aan goji.

Hoewel de "Himalaya goji" de markt gebracht voor ons westerlingen was ongetwijfeld niet gekweekt in de Himalaya, ik denk dat we allemaal deze marketing tactiek kijken. Echter, zoals met alles wat we in ons lichaam, moeten we kennis nemen van een aantal voorzorgsmaatregelen en onthoud dat meer niet noodzakelijk beter is.

Vitaminen en mineralen. Essentiële vetzuren.
Vitaminen en mineralen. Essentiële vetzuren.
 • Rokers die hun dieet aan te vullen met veel carotenoïden zou eigenlijk verhogen hun risico op het ontwikkelen van longkanker. Gegeven een keuze tussen de twee, zou je er verstandig aan te stoppen met roken en het nemen van de carotenoïden-rijke supplementen te starten.
 • Een groot deel van de goji sap dat de westerse markten overspoeld is niet zuiver goji sap, en sommige bedrijven geen garantie voor een zekere mate van goji onder de andere soorten vruchtensap aanwezig is in de cocktail. Houd een oogje op de ingrediënten van goji sap, omdat niet alle zijn even krachtige bronnen van goji's voedingsstoffen.
 • Hoewel je zou moeten een veel goji verbruiken om dit te laten gebeuren, is het mogelijk om je lichaam schaden door over-suppletie van aminozuren en selenium.

Tegenstanders van goji vaak beweren dat het gewoon is een ander exotisch fruit beweert een wondermiddel te zijn. Zelfs op zijn minst (als 'zomaar een vrucht'), de voedingswaarde van goji is onbetwist indrukwekkend. En om culturen die hebben van het voordeel voor duizenden jaren, wordt goji nauwelijks beschouwd exotisch. Het is een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u een supplement op uw dieet, om ervoor te zorgen dat er geen allergische risico's, risico's die leefstijl (zoals roken), of gevaren van het combineren van meerdere supplementen in uw dieet.

Op uw gezondheid!