E2h

Hoe te evalueren voor letsels aan het hoofd tijdens eerste hulp

De kop is een van de belangrijkste en gevoelige lichaamsdelen

De kop is een van de belangrijkste en gevoelige lichaamsdelen. Wanneer een persoon gewond is, is het zeer belangrijk om te controleren welke letsels aan het hoofd tijdens de eerste hulp. Vooral dit doen als er geen apparatuur beschikbaar om de controle te doen. Er zijn brick-and-mortar methoden die u kunt doen om hoofdletsel te evalueren.

Hoe te evalueren voor letsels aan het hoofd tijdens eerste hulp. Je voelt je blauwe plekken.
Hoe te evalueren voor letsels aan het hoofd tijdens eerste hulp. Je voelt je blauwe plekken.

Hier zijn een aantal gevallen waarin u een hoofdletsel vermoeden:

 • De gewonde patiënt heeft hoofdpijn, heeft wazig zien of moeilijkheden zien van dingen, heeft een gevoel van onbalans, en ervaart misselijkheid.
 • Er zijn voor de hand liggende fysieke blauwe plekken op het gezicht en de schedel, bloedingen, scheurwonden, schedel depressie, oogletsel, en vloeistoffen als bloed uit de oren of neus.
 • Je voelt je blauwe plekken, bloeden, snijwonden, en depressies op het hoofd. De meeste van de tijd, is de meest schadelijke hoofdletsel niet tonen duidelijke tekenen. De schade kan in de schedel of de hersenen. Maar met de juiste en zorgvuldige aanraking, voelt u zich als er een inconsistentie op de schedel.
 • De persoon ademhalingsfrequentie of hartslag onregelmatig is. Langzaam, snel en begrenzende, pols en ademhaling pols zijn tekenen van hoofdletsel.
 • De leerlingen reageren traag of niet even groot zijn als je schijnen een koplamp of zaklamp in de ogen van de persoon. Deze kunnen ook zuurstoftekort signaal naar de hersenen. Als de leerlingen niet gelijk is, kan de grotere pupil hebben schade op zijn kant. Bijvoorbeeld, als de rechter pupil groter dan de schade moet in de rechterzijde van het hoofd.
 • Angst, shock, gedeeltelijke verlamming, duizeligheid, gevoelloosheid, braken, verwarring en geheugenverlies zijn allemaal symptomen van hersenbeschadiging. Zelfs als er geen duidelijke tekenen van hoofdletsel, nog steeds, zullen deze symptomen je een hint geven dat de patiënt het meest waarschijnlijk hersenbeschadiging lijden.
 • Bloeden in de schedel moet worden gedacht als de patiënt ervaart braken, misselijkheid, verlies van bewustzijn, hoofdpijn, lethargie, en ongelijke pupilgrootte.

Voordat u de patiënt te controleren

Voordat u de patiënt te controleren, zorg ervoor dat je draagt chirurgisch masker en rubberen handschoenen. Neem nota van uw waarnemingen ook op papier, indien mogelijk. De artsen zal u vragen van de eerste opmerkingen over de patiënt. Elk gegevens is erg belangrijk, dus moet je nooit missen elke informatie.

De kop is een van de belangrijkste en gevoelige lichaamsdelen. De leerlingen reageren traag of niet even groot zijn als je schijnen een koplamp of zaklamp in de ogen van de persoon.
De kop is een van de belangrijkste en gevoelige lichaamsdelen. De leerlingen reageren traag of niet even groot zijn als je schijnen een koplamp of zaklamp in de ogen van de persoon.

Hieronder vindt u meer herinneringen je maar beter rekening houden bij het vermoeden van een patiënt hoofdletsel:

 1. De patiënt had kunnen zijn bedwelmd met drugs als de leerlingen zijn klein, zoals lokaliseert en zijn even groot.
 2. Verwondingen aan de ruggengraat moet worden vermoed in het geval er een mogelijkheid van hoofdletsel. Verwondingen in zowel het hoofd en de wervelkolom worden gesignaleerd met dezelfde symptomen.
 3. Onmiddellijk een gezondheidswerker of er sprake is hoofdletsel. Better safe than sorry. Professionals in staat zal zijn om de patiënt te controleren beter en kan de juiste acties.
 4. Als u vermoedt dat hoofdletsel, moet u de persoon te houden in een rustige en donkere kamer tijdens het wachten voor de zorgverlener. Het hoofd en schouders moet ook iets worden verhoogd met behulp van een deken of kussen.

Je mag nu niet nodig een van deze tips

Je mag nu niet nodig een van deze tips. Maar deze tips van pas komen op een dag. En die dag zal wat je hier geleerd betekenen een verschil tussen iemands leven en dood.