E2h

Hoe te campylobacter infectie te herkennen

Campylobacter is een bacterie

Campylobacter is een bacterie, ten minste een dozijn soorten Campylobacter zijn betrokken bij menselijke ziekte. Hier zijn enkele tips om u te helpen herkennen een Campylobacter infectie.

  1. Campylobacter is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van diarree in de europa. Diarree, krampen, buikpijn en koorts ontwikkelen binnen 2-5 dagen van Campylobacter infectie. Diarree is vaak bloedig en kan gepaard gaan met misselijkheid en braken. Bij de meeste mensen, de ziekte duurt een week tot tien dagen. Aan de andere handen, sommige personen met Campylobacteriose (een infectie door Campylobacter) vertonen helemaal geen symptomen.
  2. Campylobacter-infectie wordt vaker gevonden bij zuigelingen en jonge volwassenen dan bij andere leeftijdsgroepen, en vaker bij mannen dan bij vrouwen. Campylobacter komt ook vaker voor in de zomermaanden.
  3. Het hanteren van rauwe gevogelte en eten van onvoldoende verhit vlees van gevogelte worden verondersteld om de meest voorkomende manieren waarop mensen worden blootgesteld aan de Campylobacter bacterie. Zeer weinig Campylobacter organismen dienen om ziekte te veroorzaken: een druppel rauwe kip sap bevat genoeg organismen aan een persoon ziek.
  4. Een diagnose vereist een speciale lab cultuur. Om Campylobacteriose diagnosticeren, zal een kruk monster worden gekweekt.
  5. De meeste mensen die lijden aan een Campylobacter infectie zal herstellen zonder complicaties. Patiënten moeten gehydrateerd te blijven door het drinken van veel vocht terwijl ze diarree hebben. Soms antibiotica, zoals erytromycine worden voorgeschreven. In sommige gevallen kan diarree terugkeren na schijnbaar herstel of langer duren dan de gebruikelijke gang van ziekte
  6. Af en toe complicaties van campylobacteriose ernstig zijn. Soms zijn mensen die besmet raken met Campylobacter kan ontwikkelen Guillain-Barre syndroom, een ziekte waarbij de zenuwen die het ruggenmerg verlaten ontvlammen, wat leidt tot gevoelloosheid en verlamming. Ongeveer een op de 1000 Campylobacteriose gevallen vordert het Guillain-Barre syndroom.
  7. Als u een diagnose van campylobacter infectie ontvangen, kunt u een oproep ontvangt van de lokale GGD. De Nationale Centers for Disease Control gestart met een Campylobacter bewakingsprogramma in 1982, die werd gemaakt zelfs uitgebreid in 1996. Als je een oproep ontvangt van deze aard, wordt u gevraagd een aantal vragen over de aard van de ziekte, de mogelijke bronnen van infectie, en ga zo maar door. Neem niet de vragen persoonlijk, het is gewoon een poging om beter inzicht in de bronnen van Campylobacter-infectie en om de frequentie te volgen. Veel ambtenaren van de gezondheidsdienst zijn van mening dat de incidentie van Campylobacter is aanzienlijk hoger dan het niveau gerapporteerd.
Hoe te campylobacter infectie te herkennen. Campylobacter is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van diarree in de europa.
Hoe te campylobacter infectie te herkennen. Campylobacter is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van diarree in de europa.

Een vaccin voor Campylobacter ondergaat momenteel klinische proeven. Ondertussen, geluid voedselveiligheid praktijken zijn de beste preventie tegen Campylobacter infectie.