E2h

Hoe om te vechten gingivitis met voeding

De meeste mensen zullen eten vijf maaltijden per dag inclusief snacks

De meeste mensen zullen eten vijf maaltijden per dag inclusief snacks. Dit telt op tot 35 maaltijden per week en 140 maaltijden per maand. Stel je voor hoe veel eten onze mond moet nemen en gewoon voor ons om te overleven verteren. Samen met alle voedsel dat we eten zijn bacteriën die worden achtergelaten in onze tanden, het tandvlees en de tong. Dit is de reden waarom we moeten poetsen onze tanden minstens drie keer per dag.

Gingivitis is een parodontale ziekte die onze tandvlees beschadigt waardoor de zwelling of ontsteking van het tandvlees. Het begint van plaque. Vervolgens, indien niet de benodigde aandacht Deze blijkt gingivitis. Niettemin kan gingivitis worden bestreden door de juiste voeding. Hier zijn enkele tips om dit te doen.

Eet voedsel met een hoog vezelgehalte

Hoe om te vechten gingivitis met voeding. De meeste mensen zullen eten vijf maaltijden per dag inclusief snacks.
Hoe om te vechten gingivitis met voeding. De meeste mensen zullen eten vijf maaltijden per dag inclusief snacks.

Eet voedsel met een hoog vezelgehalte. Fruit, groenten en volle granen te verbeteren ons immuunsysteem dat is onze primaire verdediging tegen bacteriën bouwen. Ons immuunsysteem is in staat om het beschermen van onze gom uit de bacteriën die we krijgen van het voedsel dat we eten.

Eet knapperig voedsel in plaats van zacht voedsel

Eet knapperig voedsel in plaats van zacht voedsel. Het eten van knapperige voedingsmiddelen helpen uw tanden te reinigen op hun eigen. Ze hebben de neiging niet om te verblijven in tussen uw tanden en rond uw tandvlees te hangen in tegenstelling tot zacht voedsel. Zacht voedsel steken in onze tanden en tandvlees en het aantrekken van bacteriën.

Vergeet niet om vitaminen in te nemen

Vergeet niet om vitaminen in te nemen. Vitamines zijn erg goed strijders tegen de groei van bacteriën. Ze zijn ook een zeer goede bron van voeding ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Ze kunnen meestal worden gevonden op groenten en fruit die we eten.

Maak het niet een gewoonte van om voedsel te eten met een hoog suikergehalte. Voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte niet alleen leiden ons naar diabetes, maar ook in staat de groei van bacteriën in de mond. Bacteriën zoals suiker, en zal meestal voeden met restsuiker van zoete voedingsmiddelen. Ze hebben de neiging op te bouwen in je mond elke keer dat je eet zoetigheden zoals snoep en vruchtensappen.

Eet voedsel met een hoog vezelgehalte. Eet knapperig voedsel in plaats van zacht voedsel.
Eet voedsel met een hoog vezelgehalte. Eet knapperig voedsel in plaats van zacht voedsel.

Ga regelmatig naar de tandarts. Een goede voeding bevat ook het instellen van een bezoek aan uw tandarts voor regelmatige controles op je tanden. Uw tandarts weet de juiste manier om te voorkomen dat gingivitis. Vraag hen over voedingswaarde feiten die u zullen helpen voorkomen dat het optreden van gingivitis.

Grondig je tanden poetsen

Grondig je tanden poetsen. Tandenpoetsen grondig doodt bacteriën weg in je mond. De chemicaliën in de tandenborstel zijn speciaal ontworpen om mee te nemen bacteriën in je mond. Ook moet je niet te licht en snel bij het poetsen van je tanden, omdat het neemt niet weg alle bacteriën.

Het is een onbetwistbaar feit dat we veel van de voordelen van goede voeding te krijgen. Het bevordert onze gezondheid, fysieke make-up, en mentale alertheid. Hoewel sommige negeren het en denk aan het als een grote belemmering in hun vrijheid om te eten, het blijkt te zijn een relevante praktijk. Goede voeding komt voort uit een goede discipline. Zonder dat kunnen we nooit ruzie enige vorm van ziekten, zoals gingivitis. Gingivitis ontstaat alleen wanneer je eetgewoonten voor lief. Exclusief volle granen, fruit en groenten uit onze voeding verzwakt ons immuunsysteem en maakt bacteriën en groei op te bouwen in de mond.