E2h

Hoe om te gaan met blind

Mensen geboren zonder ogen vinden blindheid een normaal onderdeel van hun leven. Als je net verloren uw gezichtsvermogen van een ziekte, ongeval of welke reden dan ook, zal dit een drastische verandering die veel aan te passen aan behoeften. Gezichtsvermogen is meestal het gevoel dat u een beroep doen op de meest. Het is ook een van de meest verwaarloosde. Hoeveel mensen kent u die nemen hun gezichtsvermogen als vanzelfsprekend?

Omgaan met blindheid houdt erkenning van het feit

Omgaan met blindheid houdt erkenning van het feit, accepteren, en zich te concentreren op andere middelen om "te zien." Dit zal leiden tot een veel medewerking van de blinde, je familie en het milieu.

Verbeter uw andere zintuigen. Slechtzienden mensen meestal hun andere zintuigen versterkt om te compenseren voor hun gebrek aan visuele vermogen. Soms hun andere zintuigen hen in staat stellen om te "zien" op een manier die mensen te zien dat niet kunnen. Zo kunt u zich richten uw gehoor, zodat u kunt bepalen waar mensen op basis van het geluid van hun voetstappen of hun stem. Je moet in staat zijn om mensen te identificeren door het aanraken van hun gezicht. Je moet in staat zijn om het weer weten door het voelen van de lucht. Je moet in staat zijn om een glas te vullen zonder te morsen op de tast. Je moet in staat om te leren hoe om munten te identificeren door grootte en het gewicht, en papieren facturen door middel van een of andere vorm van het vouwen techniek.

Dit zal natuurlijk wel even wennen, maar na verloop van tijd zul je in staat om te compenseren voor het verlies van het gezichtsvermogen.

Hoe om te gaan met blind. Verbeter uw andere zintuigen.
Hoe om te gaan met blind. Verbeter uw andere zintuigen.

Hier krijg je een blindengeleidehond. Terwijl u kan uw andere zintuigen om u te helpen bewegen, zult u merken dat het hebben van een gids van nut zal zijn. Krijg je een blindengeleidehond, en laat hem getraind in het helpen van u rond uw huis en naar buiten (aan uw werkplek, bijvoorbeeld). Je zult moeten leren hoe te communiceren met hem, zodat hij weet waar te nemen u.

Leer alternatieve middelen van het lezen

Leer alternatieve middelen van het lezen. Wordt een visuele beperking betekent niet dat je niet meer boeken te lezen of gebruik maken van de computer. Je hebt verschillende alternatieven. Leer Braille. Boeken komen ook gepubliceerd in braille. U kunt ook een braille bevestiging ook kopen voor uw computer. Of, kunt u de functie Opties voor toegankelijkheid van uw software. Zowel Windows als Mac OSX hebben ingebouwde voorzieningen voor mindervaliden, die gebruikt kunnen worden door mensen met verschillende soorten visuele beperking.

Voel je niet uitgeschakeld. Een belangrijke manier van omgaan met een visuele beperking is het hebben van een positieve houding. Laat uw handicap te beperken uw mogelijkheden. Natuurlijk, zult u beperkingen op het vlak van werk. Maar je kunt altijd werken rond deze, en u zich kunt concentreren op de dingen die je kunt doen, in plaats van de dingen die je niet kunt.

Omgaan met blindheid houdt erkenning van het feit. Hier krijg je een blindengeleidehond.
Omgaan met blindheid houdt erkenning van het feit. Hier krijg je een blindengeleidehond.

Vraag om hulp als dat nodig is. Wees niet verlegen om hulp te vragen, als dat nodig is, dat wel. Het zal niet zeggen dat u arbeidsongeschikt bent als je vraagt om hulp navigeren een onbekend deel van de stad. Leer om onafhankelijk te zijn, maar niet afgesneden andere mensen uit je leven.

Visueel gehandicapten niet het einde van de wereld. Het kan een ernstige handicap zijn, maar het betekent niet dat je niet meer krijgen om het leven te genieten en productief te zijn.