E2h

Hoe maak je een burn behandelen

Een van de meest voorkomende verwondingen is het krijgen van een burn

Een van de meest voorkomende verwondingen is het krijgen van een burn. Het is vaak een gevolg van slordigheid of gebrek aan kennis in het omgaan met voorwerpen of apparaten die warm is of brandbaar zijn. Mensen die ervaring brandwonden over het algemeen licht voelen om extreme pijn afhankelijk van de ernst van de wond. Dit komt omdat verbranding optreden in de huid die veel zenuwuiteinden bevat. Wat de oorzaak ook, brandwonden onmiddellijke behandeling vereisen. Het is dus een must om de basis van de behandeling van brandwonden te leren.

Hoe maak je een burn behandelen. Bepaal de mate van de brandwond.
Hoe maak je een burn behandelen. Bepaal de mate van de brandwond.
  • Bepaal de mate van de brandwond. Op deze manier kunt u de juiste procedure te kennen, als elke graad vereist een andere behandeling. Er zijn drie graden van verbranding. Een eerste brandwond wordt gekenmerkt door roodheid of geringe zwelling van de buitenste laag van de huid en is de mildste vorm van brandwonden. De tweedegraads verbranding loopt tot de tweede laag van de huid, de dermis die resultaten blaren. Een derde-brandwond de meest dodelijke waarbij zowel de buitenlaag en binnenlaag van de huid worden beschadigd. Patiënten of slachtoffers met derdegraads verbranding kunnen ervaren shock en ernstige pijn.
  • Plaats getroffen gebied in koel stromend water. Wanneer u de mate van verbranding herkennen, onmiddellijk het getroffen gebied te plaatsen in koud stromend water gedurende 10 tot 15 minuten totdat de pijn vermindert. Dit geldt voor de eerste en tweedegraads brandwonden, waar geen open wond. Stromend water helpt verlichten de pijn en reinigt de wond tegen vuil dat het brandproces kunnen beïnvloeden. Als stromend water niet mogelijk is, gebruik dan een schone doek, gedrenkt in koud water en voorzichtig tikken op het geblesseerde gebied. Onderdompelen van de branden in koud water helpt de zwelling te verminderen. Vergeet niet om direct brandwonden toe te passen met ijsblokjes of een koude voorwerpen zoals die kan de stam van de zenuwen van de huid vertragen het genezingsproces.
  • Droog het getroffen gebied. Krijg een andere schone doek of tissue (in het geval er geen stof rond) naar het gebied van de brandwond drogen. Doe dit voorzichtig. Niet wrijven.
  • Breng branden zalven of gels die lichte brandwonden te verbranden. Deze producten zijn gemaakt met speciale ingrediënten om de pijn en zwelling te verminderen. Zorg er wel voor dat deze worden gekocht in vertrouwde drogisterijen. Gebruik de zalf als de patiënt huidallergieën. Niettemin, zorg ervoor dat een van hen in uw noodpakket.
  • Bedek het getroffen gebied. Gebruik een gesteriliseerde gauzed of een schone doek om de branden te bedekken tijdens het proces van genezing. Maar niet strak afdekken het branden omdat dit belemmert de circulatie van de lucht die helpt een brandwond om snel te genezen. Weg met donzige materialen om te voorkomen dat ze steken in de wond. Breng dekken zowel in ernstige brandwonden tot de medici komen of bij het bereiken van het ziekenhuis.
  • Rustig aan. Het grootste deel van de gevallen van derdegraads brandwonden veroorzaken van de persoon last hebben van extreme pijn die leidt hen in shock, ademhalingsmoeilijkheden en soms verstikking. Wees kalm en zich richten op de behoefte van het slachtoffer. Zorg ervoor dat u de persoon te brengen op een veilige plaats vooral in de open lucht. Bel voor direct helpen. Tijdens het wachten op de redding die u kunt toepassen de basissteunintensiteit. Verwijder niet het branden kleding, zodat er geen meer schade aan het branden te veroorzaken. Als er een extreme zwelling, bestrijken het gebied met een vochtige schone doek.