E2h

Hoe kan ik toepassingen van vloeistofchromatografie begrijpen

Allereerst wat chromatografie? In eenvoudige termen

Allereerst wat chromatografie? In eenvoudige termen, chromatografie is een procedure meest gebruikt op het gebied van chemie en fysica, verwijst naar het proces van het scheiden van mengsels bepaalde moleculen voor de analyse van deze moleculen, of het zuiveren van het mengsel. Er zijn verschillende termen die met chromatografie afhankelijk van de specifieke te scheiden mengsel, de mobiele fase en methode: deze omvatten kolomchromatografie, gaschromatografie, papier, affiniteitschromatografie, chromatografie journal en gelchromatografie.

Nog een andere van deze methoden vloeistofchromatografie

Nog een andere van deze methoden vloeistofchromatografie, die algemeen wordt gebruikt in organische stoffen. Het werkt door toepassing van een vloeibare mobiele fase of een vaste stof in vloeistof of een vloeistof in vaste fase. Vloeistofchromatografie wordt meer gebruikt dan andere methoden zoals gaschromatografie, omdat monsters te analyseren zou moeten worden verdampt, in theorie een verbinding effectief kan worden onderworpen aan deze wijze van analyse. Ook temperatuurschommelingen een verwaarloosbaar effect in vloeistofchromatografie (in tegenstelling tot gaschromatografie).

Hoe kan ik toepassingen van vloeistofchromatografie begrijpen. Allereerst wat chromatografie? in eenvoudige termen.
Hoe kan ik toepassingen van vloeistofchromatografie begrijpen. Allereerst wat chromatografie? in eenvoudige termen.

Een efficiëntere methode vloeistofchromatografie zogenaamde high performance vloeistofchromatografie, waarbij hoge druk en kleine deeltjes verpakken in het scheidingsproces gebruikt. Binnen deze categorie zijn gebieden zoals ionenchromatografie, dat in staat is gescheiden ionen uit oplossingen voor analyse, vacuum-vloeistofchromatografie en vloeistofchromatografie-massaspectrometrie, die een hoge gevoeligheid door het gebruik van electrospray ionisatie heeft.

Wat zijn de meest voorkomende toepassingen van vloeistofchromatografie? Vloeistofchromatografie wordt meestal gebruikt voor de analyse van de bestanddelen van een mengsel of verbinding, en dit kenmerk op zichzelf een enorme variëteit van potentiële. Bijvoorbeeld, forensisch onderzoek maakt gebruik van vloeistofchromatografie bij het onderzoek van verbindingen tijdens de sporenanalyse en toxicologische analyse. Stoffen en mengsels vaak geanalyseerd omvatten explosief, kleurstoffen, drugs, alcohol en onbekende stoffen (ter identificatie).

In de voedselveiligheid, kunnen eten en drinken grondig worden geanalyseerd met vloeistofchromatografie om de componenten te bepalen en of ze veilig zijn voor menselijke consumptie. Sommige van die die worden geanalyseerd vloeistofchromatografie onder meer vruchtensappen, sportdrank, bier, frisdrank en wijn. Schadelijke stoffen die kunnen worden gedetecteerd onder meer melamine en pesticiden.

In milieukunde

In milieukunde, kan water worden gescreend door vloeistofchromatografie voor zware metalen elementen, explosieve elementen, pesticiden en herbiciden. Bovendien wordt vloeistofchromatografie ook voor zuiveringsdoeleinden. Dit is speciaal toegepast voor de screening en behandeling van stedelijk en industrieel water, samen met de analyse van afvalwater.

Nog een andere van deze methoden vloeistofchromatografie. In milieukunde.
Nog een andere van deze methoden vloeistofchromatografie. In milieukunde.

In biochemie, zijn er enkele gepubliceerde studies die verslag kunnen efficiënt en relatief gemakkelijk verbinden mitochondriaal DNA sequentieanalyse door het gebruik van denaturerende high-performance vloeistofchromatografie. Dit is eigenlijk vooral toegepast op het gebied van de forensische wetenschap.

Er zijn vele industriële toeleveranciers van vloeistofchromatografie apparaten beschikbaar online. Sommige van deze zijn waters.com , waar u kunt bladeren door de pagina's, afhankelijk van het land waar u zich bevindt, en waar je kunt ze aanvragen om ter plaatse een opleiding met betrekking tot chromatografie en hun producten te vergemakkelijken, en Buchi Laboratories op buchi.com .

Wilt u meer specifieke informatie over chromatografie en de toepassingen ervan te leren, kunt u zich abonneren op chromatografie tijdschriften van informaworld.com .