E2h

Hoe kan ik spierpijn behandelen van het nemen van statines

Statine is een effectieve medicatie die het cholesterolgehalte verlaagt, waardoor het voorkomen van hartproblemen. Er wordt ook gezegd om mensen te beschermen tegen een hartaanval en beroerte en kan ook voorkomen dat de ziekte van Alzheimer en osteoporose. Hoewel beschouwd als een wondermiddel, statine heeft ook bijwerkingen, zoals elke andere drug. Spierpijn is een van de alom gemelde bijwerkingen. Hoewel over het algemeen niet-fatale, statine-geïnduceerde spierpijn moet onverwijld en deugdelijk worden aangepakt, aangezien het zou kunnen een persoon in staat om dagelijkse taken te doen en kan verergeren na verloop van tijd aantasten. Als u momenteel een statine-geïnduceerde spierpijn, hier is wat je moet doen.

Hoe kan ik spierpijn behandelen van het nemen van statines. Betaal uw arts te bezoeken.
Hoe kan ik spierpijn behandelen van het nemen van statines. Betaal uw arts te bezoeken.
  • Betaal uw arts te bezoeken. Spierpijn die optreedt tijdens statine therapie is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door het geneesmiddel. Sommige patiënten hebben de pijn niet toe te schrijven aan het geneesmiddel en dus niet aan de voorwaarde aan te pakken. Maar dit moet je niet vergeten: Als u denkt dat de spieren te allen tijde pijn tijdens uw behandeling, onmiddellijk naar uw arts. Hij beoordeelt uw conditie en lager uw dosering of heb je helemaal te stoppen met de medicatie. Wanneer spierpijn is verdwenen, kan hij voorschrijven dat u opnieuw op te starten statine met een lagere dosering of dezelfde dosering.
  • Overweeg het nemen van andere cholesterolverlagende medicijnen. Bespreek met uw arts andere geneesmiddelen die u kunt nemen om uw cholesterol te verlagen. Er zijn verschillende opties kan uw arts aan u, wat misschien draaglijker statine drugs. Bespreek met hem andere voordelen en mogelijke bijwerkingen die u kunt ervaren bij het nemen van de drugs.
  • Neem supplementen. Als u nog steeds op statine, overwegen om co-enzym Q-10. Zoals werd beweerd door sommige studies, zal dit supplement helpt in het aanzienlijk verlagen spierpijn, maar kan slapeloosheid en maagklachten veroorzaken. Co-enzym Q-10 is beschikbaar waar vitamines worden verkocht. De beslissing om co-enzym Q-10 te nemen moet worden besproken met uw arts.
  • Laat uw bloed getest. Continu statine medicatie en aanhoudende spierpijn kan leiden tot een aandoening, de zogenaamde rhabdomyolosis. Deze aandoening komt vaak voor wanneer statine in combinatie met andere geneesmiddelen. Rhabdomyolosis is een zeldzaam geval van spierontsteking die kunnen leiden tot spier verslechtering, nierfalen, en uiteindelijk de dood. Deze voorwaarde verhoogt de CPK-spiegel in het bloed, dus een bloedtest is vereist om de juiste diagnose van deze aandoening. Als u spierpijn tijdens uw statine medicatie, is het noodzakelijk om een bloedonderzoek uit te sluiten rhabdomyolosis.
  • Neem vitamine D. Een tekort aan vitamine D kan ook leiden tot spierzwakte. Dus om op zijn minst het verbeteren van de conditie van uw spieren tijdens uw statine medicatie, zorg ervoor om een adequate hoeveelheid vitamine D. Ook hier krijgen, uw wens om vitamine D te nemen met uw arts te bespreken.

Vergeet niet om een open communicatie lijn te houden met uw arts wanneer u op behandeling met een statine. Houd hem in het geval dat u het gevoel dat de spierpijn is gevorderd en veroorzaakt ernstige spierzwakte. Informeer uw familie of uw conditie ook. Uw gezin zal u helpen omgaan met de pijn en helpen u wanneer u fysiek niet in staat om een taak uit te voeren.