E2h

Hoe kan ik het vertellen van verhalen voor gedragsverandering te gebruiken

Lesgeven iemand een positief gedrag is niet altijd gemakkelijk

Lesgeven iemand een positief gedrag is niet altijd gemakkelijk. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Echter, wanneer u het vertellen van verhalen voor dit doel te gebruiken, gedragsverandering komt een stuk eenvoudiger. Hoewel de meeste mensen zien dit effectief bij kinderen alleen, storytelling is nuttig zowel voor volwassenen vanzelfsprekend dat deze voldoende gebruikt.

Het goede ding over het verhaal vertellen is dat het kan geven les in verschillende positief gedrag in slechts een vergadering. Plus, kan bijna alles worden gegeven met behulp van deze strategie. Maar zoals bij elk andere strategieën van het onderwijs, moet het vertellen van verhalen correct worden gebruikt. Hier, kijk dan op deze volgende tips in het gebruik van het vertellen van verhalen in het kader van gedragsverandering voor zowel kinderen als volwassenen:

  • Wees gevoelig voor de luisteraar. De verhalen die u gebruikt voor een kind zal anders zijn dan degene die je moet gebruiken voor een volwassene. Daarom creëren verhalen die zeer specifiek zijn voor de mensen die je het verhaal vertellen aan. Kinderen hebben behoefte aan eenvoudige echt of fantasie verhalen om dit doel te bereiken. Echter, voor volwassenen is er een behoefte om ware te delen en de resolutie uitleggen alle conflicten gebeurtenissen in het verhaal.
  • Verdeel een verhaal in drie verschillende delen. De structuur van het verhaal dat u navertellen moeten glad genoeg zijn, zodat de andere persoon gemakkelijk kan worden opgevangen van de lessen die je wenst te geven aan hem. Het eerste deel moet altijd de introductie van het verhaal, waar u hem de hoofdpersonen, alsmede de instelling van uw verhaal. Het volgende deel, anderzijds, de invoering van het conflict. Het conflict is meestal een probleem dat de personages moeten overwinnen in het verhaal. Dan tot slot, moet het derde onderdeel bieden de oplossing van het probleem van het verhaal.
  • Gebruik afbeeldingen. Dit geldt voor een jonger publiek alleen, dat wel. Omdat beelden kan een krachtig instrument om belangen van kinderen aan te moedigen tijdens het vertellen van verhalen, maakt geïmproviseerde boeken voor hen. Maak een aantal illustraties, gebruiken een aantal foto's, of neem foto's uit tijdschriften. Het goede ding over dit te doen is dat je het boek te houden voor toekomstig gebruik.
  • Lever het verhaal op de juiste manier. Uw stem moet altijd niet oordelend. Hoewel u de andere persoon om te luisteren naar u aan te moedigen, is het niet een goed idee om de boodschap van het verhaal te manipuleren door uw manier van het leveren van het. Maak de storytelling zo normaal mogelijk.
  • Luister van andere verhalenvertellers. Het hoeft niet je om een professionele voordat u een effectieve verteller te worden. Gewoon leren van andere mensen door te luisteren naar de normale gesprekken. U zult verrast zijn over hoe je bent in staat om het leveren van verhalen en knutselen ze van nature.

Verhalen hebben al een grote impact op mensen

Hoe kan ik het vertellen van verhalen voor gedragsverandering te gebruiken. Wees gevoelig voor de luisteraar.
Hoe kan ik het vertellen van verhalen voor gedragsverandering te gebruiken. Wees gevoelig voor de luisteraar.

Verhalen hebben al een grote impact op mensen. Wat je alleen hoeft te doen om ervoor te zorgen dat het enorm helpt bij het gedrag van de wijziging is om te vertellen van de verhalen op de juiste manier. Dus de kracht van verhalen niet verspillen door niet te weten hoe goed ze vertellen aan andere mensen. Construct en adequaat te leveren verhalen en daar ga je in slagen in uw oog op de tenuitvoerlegging van een positief gedrag aan uw luisteraar.