E2h

Hoe kan ik een allergische reactie op amoxicilline

Amoxicilline is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om bepaalde bacteriën te doden in het lichaam. Hoewel het meestal effectief, kunnen sommige mensen het lichaam niet tolereren amoxicilline. Deze intolerantie te zien als een groot aantal ongemakken. Als u vermoedt dat een allergische reactie op amoxicilline, doen de volgende maatregelen.

Hoe kan ik een allergische reactie op amoxicilline. Ken de symptomen van een allergische reactie.
Hoe kan ik een allergische reactie op amoxicilline. Ken de symptomen van een allergische reactie.
  • Ken de symptomen van een allergische reactie. Er zijn verschillende symptomen van een allergische reactie. De symptomen verschillen van waar ze worden weergegeven en hoe ernstig ze zijn. Symptomen zijn onder meer huiduitslag, jeuk, roodheid van de huid, zwelling, niezen, pijn, koorts, maagklachten, diarree, ademhalingsproblemen, snelle hartslag, verwarring, en verlies van bewustzijn.  
  • Stop met het gebruik van de amoxicilline. Onmiddellijk stoppen met de drug, hoewel de dokter heeft gezegd dat je moet de volledige dosis af te maken. Een allergische reactie is niet een normale werking van amoxicilline.  
  • Vermijd het innemen van het geneesmiddel weer in de toekomst. Bij een allergische reactie is opgetreden bij het nemen van amoxicilline, is het zeer waarschijnlijk dat het weer zal elke keer amoxicilline wordt genomen gebeuren. Maak een lijst van dingen die je allergisch bent voor, en omvatten amoxicilline. Houd deze lijst altijd bij je.  
  • Vraag naar een alternatief voor amoxicilline. Amoxicilline is slechts een van de vele beschikbare antibiotica. Amoxicilline is een type penicilline, die een soortgelijke structuur als bepaalde antibiotica zoals cefalosporines heeft. Als u allergisch bent voor amoxicilline, zult u worden gegeven andere antibiotica die niet soortgelijk zijn aan het.  
  • Neem kleine doses. Als de arts besluit dat je absoluut moet amoxicilline te nemen, kan hij je een kleine dosis te nemen op het eerste. Als uw lichaam niet tonen complicaties, zal hij de dosering geleidelijk verhogen totdat je comfortabel met de gebruikelijke hoeveelheid.  
  • Neem antihistaminicum. Antihistamine wordt gegeven aan allergische reacties te bestrijden. Er zijn een aantal die kunnen worden gekocht over-the-counter, zoals loratidine en dipenhydramine, terwijl anderen zijn alleen beschikbaar met een recept. Antihistamine kan worden beschouwd als een tablet, capsule, neusspray of een vloeistof. De instructies verschillen afhankelijk van de medicatie van de vorm. Lees meer over hoe goed het medicijn.  
  • Neem een epinefrine schot. Epinefrine wordt gebruikt voor meer ernstige symptomen van een allergische reactie. Dit medicijn opent het lichaam luchtwegen, verbetert de bloedcirculatie en ontspant het lichaam. Epinefrine is een recept geneesmiddel, en dit kan gevaarlijk zijn voor degenen die bepaalde gezondheidsvoorschriften. Lees en volg de instructies voor het epinefrine shots te gebruiken.  
  • Verlichten van de uitslag. Behandel de uitslag met uitslag zalven. Wassen met een milde zeep en lauw water en houd de omgeving schoon. Dep de huid droog en vermijd overmatig zweten omdat vocht kan de uitslag verergeren.  
  • Behandel de diarree. Vraag uw arts om een anti-diarree medicatie die veilig is voor u. Vervang de verloren vocht door het drinken van veel water, vruchtensappen, en elektrolyten drinken. Vermijd het drinken van alcohol, koffie of thee. Eet licht voedsel zoals soepen, fruit, groenten, rijst en tarwe. Vermijd zware voedsel dat moeilijk te verteren, zoals varkens-of rundvlees, gebakken voedsel, vet voedsel, en suiker-rijke voedingsmiddelen.  
  • Rest. Een allergische reactie is vermoeiend vooral als het gaat om kortademigheid. Rest met je hoofd plat op bed en je voeten iets verhoogd. Vermijd vermoeiende jezelf.

Ernstige allergische reacties zoals ademhalingsproblemen

Ernstige allergische reacties zoals ademhalingsproblemen, onregelmatige hartslag, verwarring en verlies van bewustzijn vereist onmiddellijke medische interventie. Doe maatregelen voor eerste hulp, maar naar de dokter zo snel mogelijk. Bel om hulp als je alleen bent. Dit artikel dient als een gids, maar is geen vervanging voor medische hulp.