E2h

Hoe kan eerste hulp bij een elektrische schok slachtoffers

Redden van een persoon die heeft ervaren een elektrische schok kan redden zijn leven. Het ziet er niet veel, maar zodra een persoon ervaart wat leerboeken noemen een 'echte elektrische injury'-wanneer de elektriciteit loopt door zijn lichaam op de grond, hij kan eindigen met inwendige bloedingen van de schade aan zijn bloedvaten en immobiliteit (niet zijnde staat zijn om goed te bewegen) van de beschadigde zenuwen in zijn ledematen. Als de huidige is groot genoeg, 600 tot 1000 volt zeggen, kan het branden zijn kleren voor de stroomtoevoer naar de grond.

Wat is er meer

Hoe kan eerste hulp bij een elektrische schok slachtoffers. Veiligheid staat voorop.
Hoe kan eerste hulp bij een elektrische schok slachtoffers. Veiligheid staat voorop.

Wat meer is, in het ergste geval kan het slachtoffer verliest een arm of been (met dank aan brandwonden shock), ervaring hartproblemen, lijden breuken aan zijn wervelkolom of lijden nierfalen. Sommige slachtoffers kunnen zelfs ervaren tintelingen 2 jaar na de gebeurtenis. Klinkt als een nachtmerrie, niet?

Niet iedereen werkt als nood-artsen, maar de volgende eerste hulp tips kan helpen voorkomen dat verdere schade aan het slachtoffer zelf.

 • Veiligheid staat voorop. Stel je voor dat een persoon in een bouwplaats ongeluk loopt in een plas waarin een live-draad liegt. Voordat een hulpverlener kan bewegen hem weg van het toneel, altijd, altijd uit te kijken naar iets dat een gevaar kunnen vormen. Kan het slachtoffer worden verplaatst zonder verwonden de hulpverlener zelf? Zijn er losse stenen, vochtige planken of touwen slingeren? Er is geen gebruik iemand te redden als het te gevaarlijk. Vergeet niet om de persoon te raken, terwijl hij nog steeds contact met de bedrading.
 • Schakel deze uit of trek de stekker uit. Heeft iemand uit te schakelen de belangrijkste elektrische bron in het gebied.
 • Ga uit de buurt van de bron. Als de stroom niet kan worden uitgeschakeld, kunt u alles wat geen elektriciteit geleidt: een lange, houten stok of karton te trekken of duwen van het slachtoffer uit de buurt van de huidige.
 • Let op ABC's (luchtwegen, ademhaling en circulatie). Let op het slachtoffer. Ademt hij? Zie je zijn borst opkomst en ondergang? Als er brandwonden, verwijder sieraden en strakke kleding. Bedek de brandwonden met een schone lei van doek.
 • Plaats voorzichtig. Voorzichtig om het slachtoffer hoofd en hals uitgelijnd of niet het slachtoffer bewegen. Altijd van uitgaan dat hij een breuk te lijden totdat de medici komen op de scène. Verplaats het slachtoffer, tenzij echt noodzakelijk is. Het hoofd kan worden gedraaid naar de kant om uit te lekken opgehoopte speeksel of het hoofd kan lager worden geplaatst dan het lichaam met de benen geplaatst op een verhoogd niveau. U kunt gebruik maken van een stoel, een doos of een stapel hout.

Preventie is echter nog steeds beter dan genezen

Preventie is echter nog steeds beter dan genezen. Ga uit de buurt van de bron.
Preventie is echter nog steeds beter dan genezen. Ga uit de buurt van de bron.

Preventie is echter nog steeds beter dan genezen. Meestal is het meest kwetsbaar zijn voor elektrische ongevallen zijn kinderen van 3 tot 4 jaar oud en tieners. Nieuwsgierig en avontuurlijk, Little Tikes, dat ze zijn, kunnen instructies niet genoeg zijn. Hier zijn meer tips om uw huis elektrische-letsel proof te houden:

 • Altijd droge handen grondig.
 • Sluit de apparaten uit het stopcontact na en voor gebruik.
 • Overbelast het stopcontact.
 • Heb je geen kleine kinderen spelen in de buurt van apparaten die worden gebruikt. Wasmachines ingeschakeld kan een bedreiging vormen.
 • Zet weg verlengsnoeren wanneer niet in gebruik.
 • Het kan een goed idee om verkooppunten te bedekken met isolatieband te zijn of de veiligheid dekt wanneer niet in gebruik of in gebieden van het huis waar kinderen spelen vaak.

Een geval van een elektrische schok is relatief onwaarschijnlijk dat dit gebeurt, maar het is veruit een van de meest gevaarlijke verwondingen. Als u een persoon te redden van het ervaren van een dergelijke, kun je het bewaren zijn leven.