E2h

Hoe de zorg voor een insulinepomp

Insulinepompen worden gebruikt voor de behandeling van patiënten die lijden aan diabetes. Het doet regelmatig dit, en het goede nieuws is, injecties zijn niet meer nodig. Het handhaaft de bloedsuikerspiegel op het juiste bereik of het nu overdag of 's nachts zonder dat uw levensstijl in tegenstelling tot insuline-injecties die vereisen het lichaam aan te passen aan haar reactie op deze injecties. Omdat ze zijn vrij klein, kunnen ze gemakkelijk rond worden uitgevoerd of in uw zak of aan je riem. Een vaste en afgemeten hoeveelheid insuline wordt afgegeven aan het lichaam door een plastic buis, de canule. De pomp voert het insuline op gebod, vaak na de maaltijd. Omdat de insulinepomp bevat verschillende onderdelen, is het belangrijk om zorg te dragen voor het goed om het te houden in perfect werkende staat. De volgende zijn een paar fundamentele stappen in de juiste verzorging van uw insulinepomp:

Hoe de zorg voor een insulinepomp. De infusieset moet altijd gesloten en ontsmet voordat het wordt toegepast.
Hoe de zorg voor een insulinepomp. De infusieset moet altijd gesloten en ontsmet voordat het wordt toegepast.
  • De infusieset moet altijd gesloten en ontsmet voordat het wordt toegepast. Zorg ervoor dat u uw handen grondig te wassen. Schrob het deel van de huid waar u het plaatsen van de plaats van infusie, zorg ervoor dat deze volledig schoon en gesteriliseerd ook. Dit zorgt ervoor dat infectie niet in en dat de componenten van uw pomp zijn niet besmet met elk type vuil niet.
  • Raadpleeg uw arts over wat zou de beste plek om de site te plaatsen zijn. Vaker wel dan niet, zou het worden geplaatst op de buik, de dijen of de billen. Roterende uw infusieplaats rond helpt bij het voorkomen van de opbouw van littekenweefsel die gevolgen kunnen hebben insulinepomp prestaties.
  • Vaak luchtbellen vormen wanneer de insuline reservoir wordt gevuld. Je moet ze loslaten voordat u het reservoir in de pomp als ze konden de insuline verschuiven in de lijn en leveren de onjuiste bedrag van de insulinedosering u nodig heeft.
  • De O-ringen van uw insuline pomp moet regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen. Verschillende modellen van insulinepompen bevatten O-ringen in verschillende gebieden. Dit zou ook betekenen dat ze vervangen in verschillende periodes van de tijd. Beschadigde O-ringen zullen niet in staat zijn om uw pomp goed gesloten als ze zouden moeten zijn, dus het is absoluut noodzakelijk dat u extra aandacht te besteden aan hen.
  • Als u eventuele lekken op uw infuuslijnen, moet u ter vervanging van uw infusieset meteen. Het wijzigen van uw infusieset moet worden gedaan op een regelmatige basis om uw pomp om perfect uit te voeren en de levensduur te verlengen.
  • Kijk uit voor afsluitingen, wat kan betekenen dat er iets wordt uw infuuslijn belemmeren. Soms kan dit worden veroorzaakt door de kristallisatie van insuline. Wanneer u dit gebeurt merkt, moet u onmiddellijk ter vervanging van uw infusieset. Insulinepompen hebben vaak occlusie waarschuwingen die u moet kennis te nemen van de te allen tijde.

Meer en meer mensen zijn het realiseren van de voordelen van het gebruik van een insulinepomp om diabetes te beheren. Dit helpt hen om te leven een normaal leven waar ze niet moeten voortdurend worden lastig gevallen over injecties als hun pomp levert de juiste dosis insuline op verschillende tijdstippen in de loop van de dag. Omdat de dosering is nauwkeuriger, zijn frequente schommelingen in de bloedsuikerspiegel vermeden, en er is een hoge mate van flexibiliteit toegestaan wanneer het gaat om voedsel inname. Het is een beetje duurder, maar het is de investering waard als je leven ervan afhangt. Handhaving van het als nodig is zou het goed werkt houden voor u en helpen u effectief beheren van uw diabetes.