E2h

Hoe te multivitamine supplementen kiezen

Er zijn zoveel verschillende multivitamins, is het moeilijk om te weten welke de beste voor de gezondheid. Hoewel er geen duidelijke antwoorden op die exacte multivitamine te nemen, zijn er een aantal dingen te overwegen bij het kiezen van een.

 1. Groen voedsel en voedsel-gebaseerde vitaminen Dit zijn populaire vitamines in biologische voedingswinkels. De basis van de vitamine bestaat uit voedzame "voeding". Deze hebben meer fytonutriënten (een breder spectrum van voedingsstoffen) en het eten basis wordt verondersteld om ze makkelijker op te vangen. Zij hebben gewoonlijk om meer dan een pil per keer, vaak een paar bij elke maaltijd. De hoeveelheid "food" kan variëren van 5 mg tot 500 mg. Hoe meer hoe beter, maar hoe meer "voedsel", de meer pillen je zal moeten nemen om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen.

 1. Vitaminen In het algemeen zal een goede multivitamine ten minste 100% Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van elk vitamine. Een goede multivitamine moet ook vitamine A, C, D, E, Thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), Pyridoxine (B6), foliumzuur en B12. Sommige multivitaminen hebben meer dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Er zijn twee soorten vitamines - wateroplosbare en vetoplosbare. In het algemeen zijn water-oplosbare vitaminen, zoals vitamine C, meestal zijn goed te houden, maar meer vet-oplosbare vitaminen, zoals vitamine E en A kunnen bouwen in het systeem en bijwerkingen veroorzaken.

 1. Mineralen zijn elementen die ons lichaam nodig heeft om te functioneren. De meeste multivitaminen zal geen 100% ADH van mineralen. Dit is omdat de hoeveelheid benodigde mineralen kunnen niet passen in een enkele pil. Een gezond dieet moet gemakkelijk te bieden wat uw vitamine niet doet. Ook bepaalde mineralen zoals calcium opgenomen zou worden genomen beter gescheiden van andere mineralen zoals zink. Zoeken kalium, zink, magnesium, chroom, mangaan en selenium.

 1. Hoe te multivitamine supplementen kiezen. Groen voedsel en voedsel-gebaseerde vitaminen.
  Hoe te multivitamine supplementen kiezen. Groen voedsel en voedsel-gebaseerde vitaminen.

  Iron mag alleen opgenomen worden in uw toeslag als uw arts het u aanraadt. Een gevaarlijke ophoping van ijzer kan anders optreden.

 1. Synthetische vs Natuurlijke vitamine bronnen De meeste deskundigen zijn het erover eens natuurlijke vitamine bronnen zijn beter dan synthetische. Synthetische zijn meestal goedkoper, maar er is discussie over hoe heilzaam zijn ze.

 1. Liquid vs Pillen vs Chewables Er zijn voordelen aan elke soort, maar ook nadelen. Zo kan vloeistof gemakkelijk worden ingeslikt maar sommige vitaminen (zoals niacine) en mineralen (zoals zink) beter opgenomen in de mond. Dus zwiepende een vloeibare vitamine in je mond alvorens door te slikken is een goed idee. De keerzijde zou kunnen zijn smaak. De meeste kamers hebben een vitamine-y smaak die even wennen, en de meeste voldoen niet aan de minimale RDA neemt. Veel chewables goed smaken, maar ze waarschijnlijk niet voldoen aan de minimum ADH voor volwassenen. Pillen zijn gemakkelijk te slikken voor de meeste en het is meestal vrij gemakkelijk te vinden die de RDA voldoet. Het probleem met pillen is absorptie. In werkelijkheid, de beste te krijgen is dat u ook daadwerkelijk nemen.

 1. Leerzorg Als je een voedselallergie, controleren of er een lijst van allergenen de vitamine heeft of niet over op het etiket. Als er geen lijst, overslaan. Als u zwanger bent, borstvoeding, vegetarisch, veganistisch, een vrouw, de menopauze, een man, of meer energie nodig, er is een multivitamine voor je. Het label moet precies wie de vitamine best geschikt zijn om te zeggen.

 1. De azijn test Deze test is sterk bekritiseerd. Het kan u vertellen hoe snel een vitamine pil zal breken in je maag. Het zal echter niet vertellen hoe krachtig een vitamine is. Neem een kwart kopje azijn (welke aard dan ook is prima) en zet uw vitamine in. In een uur, te zien hoeveel het afbreekt. Als het geheel intact kan het een teken dat het niet goed opgenomen kunnen worden.

Als je echt zorgen over de beste vitamine voor u. Synthetische vs natuurlijke vitamine bronnen.
Als je echt zorgen over de beste vitamine voor u. Synthetische vs natuurlijke vitamine bronnen.
 1. De europe farmacopee (USP) is een non-profit groep die potentie, label nauwkeurigheid, en productienormen van de medicijnen en supplementen controleert. De FDA regelt niet supplementen. Als u twijfelt over een merk, op zoek naar de USP symbool op het etiket.

Als je echt zorgen over de beste vitamine voor u

Als je echt zorgen over de beste vitamine voor u, overleg dan met uw arts. Vitamine supplementen zijn geen vervanging voor een gezonde voeding. Denk aan hen als verzekering voor het geval u niet alles wat je nodig hebt krijgt.