E2h

Hoe te kiezen en gebruiken calciumsupplementen

Calcium doet meer dan bouwen botten

Calcium doet meer dan bouwen botten. Het helpt reguleren van de bloeddruk, is van essentieel belang voor de bloedstolling, kan lager cholesterol, en zelfs zorgt ervoor dat uw huid gezond. Een goede calcium supplement is niet moeilijk te vinden als je weet wat je zoekt.

 1. Calcium komt in vele vormen. De besten te nemen zijn calciumcitraat of calcium lactaat. Deze twee types van calcium snel en gemakkelijk oplossen in de maag, waarbij het calcium wordt geabsorbeerd door het lichaam.

 1. Voorkomen calciumcarbonaat. Het carbonaat neutraliseert maag zuur dat nodig is om de calcium absorberen. Hierdoor kan het calcium door de maag voordat het kan worden opgenomen. Vermijd calciumfosfaat. Fosfaat mag niet worden aangevuld als we genoeg, zo niet te veel, uit onze voeding. Vermijd ook oesterschelp calcium, beendermeel en dolomiet, omdat ze kunnen bevatten hoge hoeveelheden lood.

 1. Calcium nodig magnesium (een mineraal) en vitamine D (van de zon) goed worden opgenomen. Soms calciumsupplementen hebben toegevoegd magnesium en vitamine D, maar het nemen van calcium met voedsel en het krijgen van een goede blootstelling aan de zon zal helpen leveren deze voedingsstoffen.

 1. Hoe te kiezen en gebruiken calciumsupplementen. Calcium komt in vele vormen.
  Hoe te kiezen en gebruiken calciumsupplementen. Calcium komt in vele vormen.

  Probeer niet om calcium te nemen met zink. Calcium en zink vaak binden, waardoor beide niet worden geabsorbeerd.

 1. De maximale veilige hoeveelheid calcium die u kunt nemen is 2500 milligram. De meeste mensen hebben veel minder dan dat ongeveer 1000-1500 mg.

 1. Neem niet meer dan 500 milligram calcium per keer. Deskundigen het erover eens dat je lichaam niet in staat is om meer dan dat te absorberen in een keer. Het is een goed idee om uw inname van calcium verspreid over de dag en om het te nemen bij de maaltijd.

  Calcium doet meer dan bouwen botten. Voorkomen calciumcarbonaat.
  Calcium doet meer dan bouwen botten. Voorkomen calciumcarbonaat.
 1. De beste manier om calcium te krijgen is via de voeding. Dairy is een goede bron, maar zo is verrijkt sinaasappelsap, boerenkool, sardines, amandelen, vijgen, kelp en donkere bladgroenten. Zoek uit wat je krijgt uit uw dieet en alleen aan te vullen wat je echt nodig hebt.

 1. Als u het nemen van calcium

  Als u het nemen van calcium, omdat je probeert om osteoporose te voorkomen, beseffen dat de inname van calcium is slechts een maatregel. Inname van calcium alleen zal niet voorkomen van osteoporose. Regulering van hormoonspiegels is ook belangrijk in het voorkomen van osteoporose, zoals gewicht-dragende oefening, zoals wandelen of gewichtheffen. Vermijd ook overmatig alcoholgebruik en roken. Vraag uw arts over alle geneesmiddelen op recept die u gebruikt, zoals sommige kunnen bijdragen tot botverlies.

Het nemen van een calcium supplement is een goed idee voor iedereen die niet genoeg calcium niet in haar dieet, in het bijzonder vrouwen en kinderen. Zorg ervoor dat u uw arts te raadplegen om te controleren of calcium suppletie voor u geschikt is.