E2h

Hoe maak je een natuurlijke ijzersupplement te gebruiken

IJzer is essentieel voor ons algemeen welzijn

IJzer is essentieel voor ons algemeen welzijn. Ijzer helpt bij het transport van zuurstof naar alle cellen in het lichaam. Het is wat geeft ons in het bloed zijn donkere rode kleur. Toch zijn er veel mensen in de wereld zijn ijzertekort. Vrouwen in het bijzonder zijn meer vatbaar voor bloedarmoede. In de meeste gevallen kan een ijzersupplement helpen verwijderen van de deficiëntie. Maar ijzer is heel moeilijk voor het lichaam te absorberen. In feite zijn de meeste van het ijzer in ons voedsel terecht uitgescheiden uit ons systeem. Bij het nemen van een ijzersupplement in de vorm van ijzersulfaat, neemt het lichaam drie tot tien procent van het mineraal. Het eigen risico is wat kan leiden tot sid effecten; teveel ijzer in uw systeem kan leiden tot constipatie, buikpijn, ernstige misselijkheid, of diarree met bloed. Regelmatig een overdosis ijzer kan ook het risico op bepaalde vormen van kanker en de ziekte van Parkinson.

Natuurlijke ijzersupplementen zijn gemakkelijker op de maag, omdat ze bevatten een lage dosis ijzer, waardoor er minder van het teveel zorgen te maken over. Er zijn verschillende natuurlijke manieren van het verhogen van uw dagelijkse inname van ijzer door het gebruik van natuurlijke ijzersupplementen.

  1. Rummelasse. Rummelasse heeft een hoog ijzergehalte. Dit maakt het de perfecte medium om bloedarmoede te overwinnen op een holistische manier. Naast het krijgen van het ijzer voordelen, rummelasse zijn ook hoog in magnesium, calcium, kalium en andere sporenelementen die helpen stabiliseren bloedsuikerspiegel. Een veilige preventieve dosis voor volwassenen is het nemen van een theelepel rummelasse per dag. Kinderen van 7 tot 13 jaar oud hoeft alleen een theelepel rummelasse drie keer per week.
  2. Mineralen die toename absorptie van ijzer. Er zijn vele mineralen die helpen het lichaam te absorberen meer ijzer. Dergelijke absorptie helpers zijn fructose, melkzuur, appelzuur en vitamine C. Fructose is vruchtensuiker. U kunt deze van het eten van veel fruit. Vruchten zijn ook een goede bron van appelzuur. Melkzuur kan worden gevonden in melk en yoghurt producten. In feite, Vitamine C is de meest essentiële lichaam aanvulling als het gaat om het verkrijgen van de beste uit een ijzeren dieet. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn guaves, zwarte bessen, groene paprika's, peterselie en spruitjes.
  3. Voedsel rijk aan ijzer. De beste manier om je natuurlijke ijzersupplement krijgen is om te eten voedsel dat rijk is aan de genoemde mineraal. Kelp is rijk aan ijzer uit de voeding, met daarin 100 mg per 100 gram. Andere ijzer-rijk voedsel omvat kerriepoeder, gekookte kokkels, biergist, pompoenpitten en verrijkte ontbijtgranen.
  4. Andere ijzersupplementen. Eerder werd gezegd dat het lichaam slechts drie tot tienkoppige van het ijzer in ijzersulfaat absorbeert. Ijzersulfaat zou een niet-haem supplement. Haem ijzer supplementen zijn beter omdat het ijzer door het lichaam opgenomen kan oplopen tot 35%. Een bekende haem aanvulling het Flordix ijzersupplement, een tinctuur dat rijk is aan natuurlijke ijzer.

Bij het gebruik van een ijzersupplement

Hoe maak je een natuurlijke ijzersupplement te gebruiken. Mineralen die toename absorptie van ijzer.
Hoe maak je een natuurlijke ijzersupplement te gebruiken. Mineralen die toename absorptie van ijzer.

Bij het gebruik van een ijzersupplement, altijd volg de aanwijzingen voor de voorgestelde dosering. Neem contact op met uw arts als u denkt dat u meer dat wat voorgeschreven is op de fles nodig. Kinderen zijn zeer gevoelig voor ijzer vergiftiging - nooit een kind ijzersupplementen te geven zonder uw arts eerst.