E2h

Hoe wordt parodontitis genezen

Parodontitis

Parodontitis, ook bekend als tandvleesontsteking, is een van de meer ernstige tandheelkundige aandoeningen. Het wordt veroorzaakt door verharde plaque (ook bekend als tartaar) aan de basis van de tanden waar bacteriën positief gedijen. De bacteriën zijn beurt kan het tandvlees onder de tanden ontstoken. In ernstige gevallen zouden de bacteriën zijn besmet het tandvlees zo slecht, dat het zich verspreidt tot onder de tandvleesrand, het vernietigen van de botten en het zachte weefsel dat de tanden ondersteunen. Regelmatig poetsen, flossen en professionele gebitsreiniging zijn de trefzekere manieren om parodontitis te voorkomen. Als u last heeft van symptomen van parodontitis (zie nummer een onder), hier zijn enkele van de meest belangrijke dingen te doen:

Raadpleeg uw tandarts. Er is gewoon geen weg omheen

Raadpleeg uw tandarts. Er is gewoon geen weg omheen. Reguliere tandheelkundige overleg (ten minste eenmaal per 6 maanden) zal helpen voorkomen dat tandvleesontsteking te gebeuren of erger. Neem ook contact op met uw tandarts meteen wanneer u last krijgt van deze symptomen: gezwollen, gevoelig of bloedend tandvlees, pijn wanneer je kauwt, losse tanden, en slechte adem. Dit zijn de primaire symptomen van tandvleesaandoeningen.

Ken de omvang van de parodontitis. De ernst van tandvleesaandoeningen varieert uitgebreid, met de minste ernstige daarvan is gingivitis. In het geval van gingivitis, het tandvlees ontstoken net als bacteriën geen wortel afgebroken onder het tandvlees. Onbehandelde gingivitis zal escaleren tot parodontale ziekte of parodontitis, waar tandvlees en bot worden vernietigd.

Weet wel dat ontsteking van het tandvlees in de vroegste stadia kunnen nog steeds worden behandeld en omgekeerd. Echter, zodra de bacteriën zijn begonnen infecteren onder het tandvlees, parodontitis wordt ongeneeslijk, de beste ding om te streven naar is ter voorkoming van verdere schade. Schade tot ongeveer 4mm is nog omkeerbaar; verder dan dat en het is ongeneeslijk.

Hoe wordt parodontitis genezen. Raadpleeg uw tandarts.
Hoe wordt parodontitis genezen. Raadpleeg uw tandarts.

Heb scaling en root schaven. Deze procedure is een diepe reiniging methode waarbij de tandarts schraapt de tandplak en tandsteen (scaling) en elimineert de bacteriële vlekken en zakken waar de bacteriën worden gevonden (root schaven). Deze procedures kunnen handmatig (met een goede tandheelkundige instrumenten, natuurlijk) of met laserbehandeling worden gedaan.

Ken de medicijnen die kunnen worden aanbevolen. Uw tandarts kan aanbevelen medicijnen die de groei van bacteriën zal remmen. Deze medicijnen worden genomen in combinatie met andere tandheelkundige ingrepen (zoals scaling en root planing). Antibiotica zijn de meest voorgeschreven medicatie, en deze kunnen in de vorm van mondwater, gel, of capsules innemen.

Ken de chirurgische behandelingen beschikbaar. In gevallen van ernstige parodontitis, een operatie is meestal nodig. Een operatie is de flap chirurgie waarbij de tandarts tilt terug tandvlees om de zakken van bacteriën en tandsteen onder verwijderen. Daarna worden het tandvlees teruggeplaatst bevestigd. In gevallen waarin de weefsels en botten zijn beschadigd, kan bot en weefsel enten worden uitgevoerd.

Raadpleeg uw tandarts. er is gewoon geen weg omheen. Ken de omvang van de parodontitis.
Raadpleeg uw tandarts. er is gewoon geen weg omheen. Ken de omvang van de parodontitis.

Gebruik implantaten. Bij tanden zijn verloren door parodontitis, kunnen deze worden vervangen door implantaten.


Vergeet niet dat de beste manier om te gaan met parodontitis is gewoon preventie. Maak flossen en poetsen een ononderbroken gewoonte, en vermijd roken (dat is een van de belangrijkste oorzaken van parodontitis). Op het moment dat je begint om de symptomen van ontsteking van het tandvlees ervaart, raadpleeg dan uw tandarts meteen. Veel succes, en hoop dat dit geholpen!