E2h

Hoe weet ik of mol verwijdering zal verlaten littekens

Mollen, ook wel bekend als donkere vlekken of intradermale naevi, zijn afwijkingen gevonden onder de huid die komen in verschillende vormen en maten, kleuren en gevoeligheid. Terwijl de meeste worden niet beschouwd hinderlijk, zoals in de beroemde mol Cindy Crawford, kunnen anderen gevaarlijk zijn met ernstige gezondheidsrisico's.

Het is noodzakelijk dat degenen die moedervlek verwijderen chirurgie de belangrijkste elementen van Mole Removal weten, vooral littekens die nadien kunnen optreden. Die overweegt deze operatie zou moeten weten hun opties en krijg zo veel mogelijk informatie om een weloverwogen beslissing te nemen.

Hoe weet ik of mol verwijdering zal verlaten littekens. In bijna alle gevallen.
Hoe weet ik of mol verwijdering zal verlaten littekens. In bijna alle gevallen.

Er zijn twee algemeen aanvaarde manieren van Mole Removal: excisie, het snijden in de mol, die vereist steken en excisie met cauterisatie. Afhankelijk van hoe diep de mol is, zal een huidspecialist beslissen welke is de beste optie voor je.

Laser verwijdering is ook gebruikt, maar het is niet zo betrouwbaar of populair, omdat het niet zo diep in de huid aan te gaan die nodig zijn voor een diep geworteld mol. Laser verwijderen is niet zo effectief, en volgens Gregory Caputy, MD, Chief Surgeon in Honolulu, Hawaii, deze procedure vaak terugkerende mollen.

Shave biopten kunnen worden gebruikt voor moedervlekken die zijn verheven boven het oppervlak van de huid, waardoor irritatie tijdens het dragen van kleren of scheren. Deze optie laat vaak een wit litteken of een plek die dezelfde kleur van de mol wordt verwijderd heeft.

In het algemeen, mol verwijderen procedures duurt ongeveer een uur per mol. Topische antibiotica worden achteraf toegepast om besmetting te voorkomen. Verkleuring van de huid, korsten, roodheid en ongemak kan optreden als gevolg van de ingreep. Doorgaans binnen twee weken zal gevoeligheid voor de omgeving worden verminderd.

In bijna alle gevallen

In bijna alle gevallen, mol verwijderen resulteert in een litteken. Afhankelijk van de gebruikte methode, kan het litteken meer merkbaar. Uw arts of chirurg kunnen een eerste beeld van de grootte en vorm van het litteken voor de operatie geven. Sommige littekens kunnen een dunne witte lijn als steken zijn gebruikt, of een ovale vorm na cauterisatie zijn.

Om het uiterlijk van het litteken te verminderen

Om het uiterlijk van het litteken te verminderen.
Om het uiterlijk van het litteken te verminderen.

Om het uiterlijk van het litteken te verminderen, hydrateren het gebied. Droge, jeukende huid is gevoeliger voor littekens omdat de huid geïrriteerd is. Litteken behandeling crème is ook een aanrader. Lees de instructies gebruik, maar over het algemeen van toepassing op het getroffen gebied ten minste drie tot vier keer per dag naast de moisturizer.

Sommige cosmetische deskundigen zeggen dat het masseren van de omgeving circulatie, wat betekent dat de belangrijke helende voedingsstoffen en witte bloedcellen bij de excisie gemakkelijker verhoogt.

Terwijl littekens zal plaatsvinden, de meeste mensen nemen comfort in het besef dat het litteken is minder zichtbaar dan de mol zelf. Moedervlekken die worden verwijderd uit het gezicht of de hals moet worden verwijderd door een plastisch chirurg, omdat de littekens zal zijn fijner en minder opvallend.