E2h

Hoe te prostaat examens te begrijpen

De juiste tijd voor een man om te beginnen met het krijgen van jaarlijks prostaat examen is het onderwerp van discussie. Maar door de leeftijd van 50, zult u waarschijnlijk zijn gegaan door het proces ten minste een keer. Het is bekend als de meest impopulaire en onhandig medisch onderzoek dat een man regelmatig moeten ondergaan. De European Cancer Society zegt dat, hoewel een man op de zes zal prostaatkanker krijgen, maar een man in 34 zal sterven aan deze ziekte. Het risico om te overlijden aan deze vorm van kanker blijft dalen als gevolg van jaarlijkse prostaat examens en vroege opsporing.

  1. Een prostaat examen, ook wel bekend als een DRE (digitaal rectaal examen) duurt ongeveer vijf minuten. De eenvoudige procedure wordt uitgevoerd door een arts met een gehandschoende, gesmeerde hand. Je wordt verteld door uw arts dat hij nodig heeft om zijn of haar vinger in te voegen in uw rectum om in staat om uw prostaat te voelen.
  2. Een man wordt meestal gevraagd om op te staan en bukken de onderzoekstafel. Dit is de makkelijkste en meest comfortabele positie voor zowel de arts en de patiënt.
  3. Je zou een beetje druk en lichte ongemak bij de dokter gehandschoende voelen, wordt gesmeerd vinger geplaatst.
  4. De arts zal waarschijnlijk een paar seconden wachten voor uw rectale spieren te ontspannen. Het is gebruikelijk dat de spieren worden gespannen, maar ze zullen al snel ontspannen.
  5. Zodra uw spieren ontspannen, zal de arts bewegen zijn vinger rond om de lobben en groove van uw prostaat te voelen. De prostaat moet driehoekig met een stevig en rubberachtig gevoel.
  6. Na het verwijderen van zijn vinger, zal de arts waarschijnlijk bieden u een aantal weefsels om de resterende smeermiddel afvegen van uw anale gebied.
Hoe te prostaat examens te begrijpen. Een prostaat examen.
Hoe te prostaat examens te begrijpen. Een prostaat examen.

Tijdens deze snelle procedure, is de arts ervoor te zorgen dat uw prostaat normaal voelt. Abnormale functies zou merkbare zwelling, harde plekken of bulten zijn.

Uw arts kan ook aanbevelen de PSA-test

Uw arts kan ook aanbevelen de PSA-test, een afkorting van Prostaat-specifiek antigeen. Het is een eenvoudige bloedtest vaak aanbevolen in combinatie met de DRE test. Net als elke andere bloed test wordt een kleine vuile bloed getrokken voor het lab om de test uit te voeren. U zult waarschijnlijk worden gevraagd om voor twee dagen ejaculeren voor de test, want dat kan de hoeveelheid PSA natuurlijk verheffen in uw bloed. PSA in het bloed aanwezig nature in kleine hoeveelheden. Verhoogde PSA-niveaus kunnen een mogelijk teken van ontsteking, infectie of kanker.

Wat als uw arts denkt dat hij iets verdachts gevonden van zowel de DRE of PSA testen? Probeer te ontspannen en onderhouden van uw optimisme, er is nog steeds een goede kans dat u niet prostaatkanker hebben. Een urinetest zal waarschijnlijk worden besteld om te zien of eventuele problemen het gevolg zijn van een verschil complicatie, zoals prostatitis of BPH (goedaardige prostaathypertrofie). U kunt ook worden gegeven een transrectale echografie (TRUS), die niet meer spannend dan het klinkt. Een kleine, sigaren-en kleinbedrijf sonde wordt in uw rectum en geluidsgolven worden gebruikt om een beeld van uw prostaat op een monitor te creëren. Als een van deze tests voorgesteld de aanwezigheid van kanker, en niet een andere toestand, zal de arts vervolgens om een biopsie. Dit wordt een klein weefselmonster genomen van de prostaat en naar het laboratorium te testen op de aanwezigheid van kankercellen.

Als u uiteindelijk leren dat je prostaatkanker hebt

Uw arts kan ook aanbevelen de psa-test. Als u uiteindelijk leren dat je prostaatkanker hebt.
Uw arts kan ook aanbevelen de psa-test. Als u uiteindelijk leren dat je prostaatkanker hebt.

Als u uiteindelijk leren dat je prostaatkanker hebt, wanhoop niet. Er zijn veel verschillende behandeling opties beschikbaar voor alle stadia van prostaatkanker. Hoe eerder je bent diagnose, hoe groter uw kansen op overleving zijn.