E2h

Hoe te herkennen en te behandelen prostaat problemen

De prostaat

De prostaat, in eenvoudige termen, is een onderdeel van het voortplantingssysteem van mannelijke (het houdt ongeveer 25 tot 30% van het sperma en het helpt ook in de ejaculatie van het sperma). Het ligt onder de blaas en voor de darm. Het heeft de vorm van een walnoot, ongeveer 1,2 centimeter breed, en omringt een deel van de urethra.

Hoe te herkennen en te behandelen prostaat problemen. Prostaatkanker is het een voorwaarde van de prostaat die levensbedreigend is.
Hoe te herkennen en te behandelen prostaat problemen. Prostaatkanker is het een voorwaarde van de prostaat die levensbedreigend is.
 • Ken de verschillende problemen die de prostaat kan inhouden. Er zijn vier veelvoorkomende aandoeningen die de prostaat te betrekken, en dit zijn de volgende: prostatitis, goedaardige prostaatvergroting, prostatodynie, en prostaatkanker.
 • Prostatitis wordt gekenmerkt door ontsteking van de prostaat, en kan leiden tot ongemak in het bekken. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door een infectie.
 • Benigne prostaathyperplasie (BPH) verwijst naar de vergroting van de prostaat, en deze toestand komt vaak voor bij mannen 50 jaar en ouder.
 • Prostatodynie verwijst naar chronische prostaataandoeningen, en wordt gekenmerkt door pijn in het bekken.
 • Prostaatkanker is het een voorwaarde van de prostaat die levensbedreigend is. Het is een van de langzamer groeiende kanker en vroege opsporing en behandeling is erg belangrijk. Mannen die meer dan 50 wordt geadviseerd om regelmatig onderzocht worden om prostaatkanker, want dit is de op een na grootste oorzaak van mannelijke-sterfgevallen door kanker en in veel gevallen zijn er geen duidelijke symptomen.
 • Ken de algemene symptomen van een prostaat probleem. De vier prostaat hierboven beschreven problemen kunnen worden gekenmerkt door vergelijkbare symptomen. Sommige van de symptomen om op te letten zijn onder andere: problemen, ongemak / pijn en niet karakteristiek frequentie in plassen, pijnlijke ejaculatie, bloed in de urine of sperma, verminderde seksuele driften, en verminderd vermogen om een erectie te krijgen. Iedereen die een of meer van de bovenstaande symptomen wordt aanbevolen hun arts te raadplegen meteen, als de beste oplossing voor elk prostaat probleem is nog steeds een vroege diagnose en behandeling.
 • Raadpleeg onmiddellijk uw arts. Hoe de arts behandelt de prostaat probleem zal natuurlijk afhangen van de diagnose. Voor het geval van prostatitis, BPH en prostatodynie, wordt de behandeling meestal gegeven door de vorm van antibiotica. Pijnstillers en spierontspanners zijn in het geval van chronische pijn.
 • In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn. Dit geldt vooral bij BPH, de chirurgische ingreep genoemd TURP of trans-urethrale resectie van de prostaat. Dit wordt gedaan om de urethra doorgang te verbreden.
 • Weten hoe prostaatkanker wordt gediagnosticeerd. De diagnose van prostaatkanker gebeurt via de biopsie van de prostaat. De behandeling van deze aandoening is afhankelijk van de omvang van de tumor: of het organ-confined/localized de gland, lokaal gevorderde, of metastatische / verspreid naar andere delen van het lichaam. Enkele behandelingsopties omvatten chirurgie, radiotherapie, cryotherapie, hormonale therapie of een combinatie van elk van deze behandelmethoden.
 • Weet u hoe u hulp helpen bij de behandeling van prostaatproblemen. Er zijn vele manieren waarop een persoon kan helpen vergemakkelijken zijn genezing door middel van eenvoudige huismiddeltjes. Dieet is natuurlijk zeer belangrijk: een dieet rijk aan omega-3 vetzuren, selenium en antioxidanten zal bijdragen tot het verminderen ontstekingen en helpen bij het controleren symptomen. Ook wordt aanbevolen dat cafeïne, alcohol en voedsel met gehydrogeneerde plantaardige olie als ingrediënt worden vermeden.
 • Doe Kegel oefeningen. Deze oefeningen staan bekend om de opbouw van de spieren in het bekken en helpt prostaat symptomen van het probleem. Om Kegel oefeningen te doen, gewoon contract je spieren alsof je stoppen jezelf van plassen, houdt u deze gedurende 15 seconden, release, dan contract spieren weer. Deze oefeningen moeten worden gedaan meerdere keren per dag.

Vergeet niet, prostaat problemen zijn goed te behandelen, maar het is het beste dat ze heel vroeg worden ontdekt. Wees je bewust over het krijgen van regelmatige check-ups, zodat u geen zorgen te maken over deze ziekte.