E2h

Hoe om te weten als u een endoscopie

Endoscopie

Endoscopie, wat letterlijk betekent het zien van binnen, is een medische procedure die een kleine telescoop bekend als maakt gebruik van de endoscoop-to kijkje in de interne organen niet normaal bereikt door andere beeldapparatuur. Endoscopie wordt vaak gebruikt in gevallen waarin de afwijkingen in het lichaam zijn te hard om te bereiken met de X-Ray of een echo. Het is een procedure vaak gebruikt om de ernst detecteren en complicaties in het lichaam uitstrekken, en wordt gebruikt in een aantal verschillende gevallen. Wanneer een arts of specialist meer informatie over een aandoening aanwezig zijn in je lichaam nodig heeft, kan hij adviseren een endoscopie. Enkele veel voorkomende redenen om een endoscopie hebben zijn:

  1. Maagzweer. Zweren komen vaak in het slijmvlies van de maag, zodat de normale beeldvormende systemen niet detecteren. Zweren kunnen worden opgespoord door middel van endoscopie door te schuiven een buis van uw slokdarm helemaal naar je maag. Artsen krijgen de volledige weergave van de zweer en een dieper inzicht in de omvang van de aandoening.
  2. Spijsverteringsstelsel. Tumoren voering in de dikke darm of afwijkingen in het spijsverteringskanaal kan worden waargenomen met een endoscoop.
  3. Luchtwegen. De neus is een moeilijk te gebied waar de normale weergave mechanismen kunnen het moeilijk vinden om te gaan bereiken. Met dun en flexibel een endoscoop de buis, kan infecties in de neus en bovenste luchtwegen gebied nu worden gedetecteerd.
  4. Urinewegen. Urineweginfectie is een veel voorkomende ziekte, maar wordt niet vaak gediagnosticeerd. Artsen kunnen produceren een incisie op de huid in de buurt van de urinewegen en breng de endoscoop om een volledig overzicht van het urinoir doorgang te krijgen. Dit is ook nuttig voor mensen vertonen tekenen van blaaskanker.
  5. Vrouwelijk voortplantingssysteem. Gynaecologen kunnen ook gebruik maken van de endoscoop om een vrouw de baarmoederhals, baarmoeder of eileider sonde tijdens een check-up. Vrouwen die mogelijk hebben opgelopen seksueel overdraagbare ziekte of baarmoederhalskanker kan ook nodig zijn een endoscopie.
  6. Normaal gesloten lichaamsholten. Endoscopie kan ook nodig zijn voor de mensen van wie de voorwaarden aanwezig zijn in lichaamsholten normaal gesproken niet bereikbaar met de beeldvorming apparaten of zijn meestal gesloten. Dit kan onder meer de buik-of bekkenholte, het interieur van een joint, of de organen van de borst.
  7. Tijdens de zwangerschap. Met een hoog risico zwangerschappen kan ook nodig zijn endoscopie, omdat ze moeilijker te analyseren via de normale middelen zoals echografie. In sommige gevallen wordt endoscopie ook gebruikt om de toestand van de foetus in de baarmoeder van de moeder onderzoeken.
  8. Handchirurgie. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer een persoon ervaart carpaal tunnel syndroom of aanscherping / verstrengeling van de zenuwen in de pols, een endoscopie kan nodig zijn om vrij te de zenuwen en het syndroom te elimineren.

Als de technologie verbetert van dag tot dag

Hoe om te weten als u een endoscopie. Spijsverteringsstelsel.
Hoe om te weten als u een endoscopie. Spijsverteringsstelsel.

Als de technologie verbetert van dag tot dag, meer en meer geavanceerde apparatuur wordt gebruikt om de uitoefening van de geneeskunde te verbeteren. Endoscopie is een nuttig procedure en heeft gered van een heleboel mensen het leven in de afgelopen jaren is gebruikt in ziekenhuizen. Uw arts zal de een om te beslissen of je nodig hebt om de behandeling te ondergaan, en niet zo veel zorgen, omdat hij wil oriënteren u over de manier waarop het wordt gedaan, stap-voor-stap. Wie weet? Het kan gewoon je leven redden.