E2h

Hoe om te bepalen of u moet worden getest op homocysteïne

Homocysteïne is een zwavelhoudend aminozuur verkregen als het lichaam verteert eiwit. De test voor homocysteine wordt ook wel de totale plasma homocysteine, en het is een test voor mensen risico op een hartaanval, beroerte, en perifere vasculaire ziekte: Studies hebben aangetoond dat hoge niveaus van homocysteine in het bloed (hyperhomocysteïnemie) zijn gekoppeld een groter risico voor deze ziekten.

Hoe om te bepalen of u moet worden getest op homocysteïne. Een dieet rijk aan vitaminen b-6.
Hoe om te bepalen of u moet worden getest op homocysteïne. Een dieet rijk aan vitaminen b-6.

Homocysteïne veroorzaakt cholesterol om te veranderen in geoxideerd low-density lipoprotein (LDL), het slechte cholesterol, dat de slagaders beschadigt. Hoge homocysteïne niveaus kan ook leiden tot het bloed te stollen gemakkelijker dan normaal, wat zou het risico op verstoppingen (beroerte) te verhogen. Homocysteïne is ook gekoppeld aan andere ziekten, waaronder ziekte van Alzheimer, probleem zwangerschappen en sommige kankers. Zwangere vrouwen met hoge niveaus van homocysteïne hebben een verhoogd risico op kinderen met neurale buis defecten en andere aangeboren afwijkingen.

Het al dan niet om te testen op homocysteïne is een kwestie van veel controverse. Hier zijn een aantal punten om te overwegen als u bepalen of u moet worden getest op homocysteïne:

  1. Het European Heart Association heeft niet aangetoond een directe relatie tussen homocysteïne niveaus en hartaanvallen. De AHA doet suggereren dat voor die mensen met een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten, maar geen enkele van de risicofactoren zelf (dwz hoge bloeddruk, obesitas, diabetes, roken, hoge cholesterol of gebrek aan lichaamsbeweging), screening nuttig kan zijn.
  2. Tests voor homocysteïne niveaus worden vaak besteld als onderdeel van een cardiale risico-evaluatie of na een hartaanval of een beroerte. Tests worden ook uitgesproken wanneer een arts vermoedt een B-vitamin/folate deficiëntie of wanneer een baby toont symptomen van homocystinurie, een erfelijke metabole fout veroorzaakt door een defect enzym (cystathionine synthetase) nodig aminozuur verteren, methionine. (Deze testen maken deel uit van pasgeboren screening in sommige staten.)
  3. Hoge homocysteïne niveaus de kans op complicaties aanzienlijk te verhogen van type 2 diabetes.
  4. Hoge homocysteïne niveaus zijn gekoppeld aan een verhoogde kans op osteoporose bij ouderen.
  5. Als je test positief voor hoge niveaus van homocysteïne, kunnen de tests voor urine en bloed concentraties worden genomen 2-3 keer per jaar om te bepalen het verloop van de behandeling.
  6. Een dieet rijk aan vitaminen B-6, B-12 en foliumzuur verlaagt het homocysteïnegehalte. Sommige voedingsmiddelen die hoge niveaus van foliumzuur bevatten, zijn groene bladgroenten en graanproducten verrijkt met foliumzuur. U vindt een gedetailleerde lijst van voedsel met een hoog gehalte foliumzuur hier .
  7. Vitamine B-6, B-12 en foliumzuur zijn ook verkrijgbaar in te vullen formulier. Omdat ouderen neigen te kort om vitamine B-12 (het vermogen om de vitamine absorberen van de dunne darm neemt met de leeftijd), zouden zij profiteren van supplementen.
  8. Schildklierhormoon, nierziekte, psoriasis, en bepaalde geneesmiddelen kunnen leiden tot hoge homocysteïnegehalte.