E2h

Hoe maak je een prothese been monteren

De uitvinding van protheses heeft hoop gegeven aan mensen met geamputeerde ledematen. Een van de meest voorkomende vormen van amputaties heeft betrekking op de been, meestal als gevolg van ongevallen of ziekte. Leven met een geamputeerd been kan meer comfortabel met een prothese been. De beenprothese zal niet alleen toelaten de geamputeerde om te lopen zonder krukken, maar kan ook versterken zelfvertrouwen geamputeerde sinds de prothetische benen opnieuw het ontbrekende lichaamsdeel. Hier zijn de stappen om het monteren van uw eigen beenprothese.

  1. Bevestig de ontgrendelingsknop. De BK beenprothese is een van de meest voorkomende vormen van prothetische lichaamsdelen, en is nuttig voor patiënten bij wie de amputatie boven de knie. Enkele andere vormen van prothetische benen zijn ook beschikbaar, en enkele anderen zijn op maat gemaakt voor ernstige vormen van amputatie waar de BK beenprothese heeft geen ruimte om zich te hechten op het lichaam van de geamputeerde's. Om de beenprothese monteren, moet u de knop pin in de zijkant van de prothetische knieschijf passen. Er is een slot voor, waarbij de lange pen die fungeert als bevestigingsmechanisme voor de piramidale connector die wordt gebruikt voor het scheenbeen en de voet verbinding zal passen. Om de release knop bevestigen, moet u een sterke lijm zoals Loctite te gebruiken. Deze zijn beschikbaar in de meeste hardware winkels. Een paar druppels aan het einde van de pen en hechten aan de ontspanknop gat.
  2. Bevestig de piramidale connector tussen het scheenbeen en de voet. De piramidale connector wordt gebruikt om het scheenbeen en de voet te bevestigen. De piramidale connector heeft twee snijdende lijnen die kunnen worden aangebracht aan de onderzijde van het scheenbeen van de prothese, welke groeven speciaal voor de vorm van de piramidale connector. De connector vastklikken op zichzelf, maar moet u weer gebruik maken van Loctite om ervoor te zorgen dat de verbinding is zeer stabiel. Dit is vooral belangrijk als de geamputeerde de prothese op dagelijkse basis. Zodra de piramidale connector op zijn plaats is, kunt u aan de voet, die gemakkelijk wordt vergrendeld op zijn plaats.
  3. Passen in de voering. De prothese wordt bevestigd aan het overblijvende beenlengte de geamputeerde met de voering. De voering in de beenprothese past bij de contouren van de geamputeerde benen, en is gemaakt met behulp van een combinatie van natuurlijke en synthetische vezels die een perfecte en goede pasvorm die niet zal glijden gemakkelijk uit het lichaam van de geamputeerde zal zorgen. De bekleding hecht aan de bodem van de holle shin door een connectorpen die past op de bodem van het scheenbeen geval.
Hoe maak je een prothese been monteren. Bevestig de ontgrendelingsknop.
Hoe maak je een prothese been monteren. Bevestig de ontgrendelingsknop.

Een beenprothese kan handelen en ziet eruit als een echte functionele been met een aantal puntjes. De ontspanknop is meestal rood, maar u kunt gebruik maken van de huid-getinte stukjes plastic om deze te verbergen. Met behulp van broek zal je ook toestaan om verbergen de prothese. De meeste prothetische voeten kan ook worden aangepast om te passen in gewone schoenen de geamputeerde. Zodra de finishing touch zijn voltooid, kunt u beginnen met het dragen van de prothese.