E2h

Hoe maak je een lactose - intolerantie peuter voeden

Als een peuter niet het enzym lactase produceren, wordt hij gezegd dat lactose-intolerantie. Dit enzym geproduceerd in de cel slijmvlies van de dunne darm breekt de suiker (lactose) in zuivelproducten zoals melk, kaas en ijs.

Hoe maak je een lactose - intolerantie peuter voeden. Symptomen van lactose-intolerantie.
Hoe maak je een lactose - intolerantie peuter voeden. Symptomen van lactose-intolerantie.

Symptomen van lactose-intolerantie

De effecten van lactose-intolerantie zijn vaak pijnlijk vooral voor kleine kinderen. Een kind verbruikt zuivelproducten, als ze lactose, zullen een of meer van de volgende symptomen waargenomen.

 • Opgeblazen gevoel
 • Overtollig gas
 • Maagkrampen
 • Winderigheid
 • Diarree
 • Misselijkheid

Door de pijn

Door de pijn, veroorzaakt door maagkrampen, kan lactose-intolerantie peuters huilen eindeloos of met tussenpozen totdat de symptomen verdwijnen. Observeer uw peuter voor plotselinge kreten die kunnen wekken haar uit haar slaap of haar activiteit als ze wakker is te onderbreken. Maak een dagboek voedsel en schrijf alles wat je peuter eet, hoe laat ze eet en welke symptomen volgen na. Als u vermoedt dat uw peuter is lactose-intolerant, breng haar naar de kinderarts meteen voor een juiste diagnose en behandeling.

Het voeden van een lactose-intolerantie kind. Voed uw peuter lactose vrij voedsel.
Het voeden van een lactose-intolerantie kind. Voed uw peuter lactose vrij voedsel.

Het voeden van een lactose-intolerantie kind

 • Voed uw peuter lactose vrij voedsel. Soja-en rijstproducten worden toegevoerd aan intolerant peuters lactose. Er zijn een aantal sojamelk en lactosevrije melk op de markt. Deze lactose-vrije producten zijn verrijkt met calcium te maken voor de calcium gevonden in de reguliere melk.
 • Onderzoek etiketten van levensmiddelen. Controleer altijd de ingrediënten van voedingsmiddelen die u van plan bent om uw peuter te voeden. Voer niet uw peuter geen voedsel product met de volgende als het belangrijkste ingrediënt: melk, melkbestanddelen, melkpoeder, melkpoeder, lactose, melk bijproduct, wrongel en wei. Sommige voedingsmiddelen, zoals brood, gebak en koekjes bevatten aanvaardbaar hoeveelheden lactose.
 • Geef slechts kleine hoeveelheden zuivel. Als u van plan bent om uw peuter zuivelproducten eten, kies dan producten met minder lactose, zoals kaas en yoghurt. Combineer deze met niet-zuivel voedingsmiddelen zoals brood, crackers of pasta. , Voedt haar een kleine hoeveelheid om niet de symptomen van lactose intolerantie veroorzaken.
 • Het verstrekken van andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium. Calcium is belangrijk voor de groei en een goede gezondheid van de botten. Zuivelproducten zijn doorgaans de belangrijkste bron van calcium voor peuters. Maar zij zijn niet de enige bron. Groene bladgroenten (evenals andere vormen van groenten), fruit, bepaalde soorten vis (zoals zalm en sardines), bonen en calcium verrijkte granen zijn mogelijke alternatieven voor zuivelproducten.
 • Onderzoek naar lactose vrij voedsel. Praat met een voedingsdeskundige, een geregistreerde diëtist of uw kinderarts voor advies. Vraag om een lijst van verschillende voedingsmiddelen die elke lactose-intolerant peuter aankan. Maak een maaltijd plan voor je peuter met de juiste combinatie van lactose-vrij voedsel.
 • Zijn de juiste medicijnen bij de hand. Uw kinderarts zal medicijnen voorschrijven om de symptomen van de conditie van uw peuter kind aan te pakken. Mylicon en Gas-X zijn merknamen van simethicone met medicatie voorgeschreven om de pijn veroorzaakt door gas te verlichten.

Wees geduldig met uw peuter als ze is gediagnosticeerd als zijnde lactose-intolerantie. Verwachten dat ze prikkelbaar zijn op momenten dat de symptomen van lactose-intolerantie aanwezig zijn.
Peuters die lactose-intolerantie ervaring gas, opgeblazen gevoel, maag krampen en diarree. Deze symptomen verschijnen meestal een uur na inname van zuivelproducten. Zorg ervoor dat u uw kinderarts advies te volgen over hoe u uw peuter lactose-intolerantie te beheren. Vergeet niet om uw kinderarts te vragen of uw peuter zal profiteren van calcium supplementen. Een goede voeding is de sleutel tot het helpen van uw peuter ritme lactose-intolerantie.