E2h

Hoe kunt u uw kind tanden poetsen

Een goede mondhygiëne is belangrijk en sinds gewoonten die in de kindertijd blijven vaak al gezet gedurende het hele leven, slimme ouders beginnen hun kinderen leren om voor hun tanden te nemen van een zeer jonge leeftijd. Zelfs baby tanden dagelijks nodig zorg en aandacht.

Stap 1

Zorg voor de eerste van uw baby tanden. Terwijl die eerste paar tanden hoeven niet poetsen en te flossen, moeten zij worden schoongeveegd na voedingen met een vochtige washandje of gaasje. Bovendien moeten baby's nooit naar bed met flessen melk of sap, omdat de aanwezigheid van deze vloeistoffen zitten in de mond van een kind als ze slapen kunnen bevorderen verval. Het is veel beter om je baby vast te stellen met een fles gewoon water of een fopspeen die tandarts-goedgekeurd.

Stap 2

Toezicht houden op de kleintjes als ze poetsen. Kinderen meestal niet grondig poetsen tot ze ten minste zes, dus ouders moeten worden bij de hand om jongere kinderen te helpen met hun mondhygiëne. Door zowel instructie en aanmoediging, kunt u helpen uw kinderen om trots te zijn op hun grote, heldere glimlach!

Stap 3

Hoe kunt u uw kind tanden poetsen. Zorg voor de eerste van uw baby tanden.
Hoe kunt u uw kind tanden poetsen. Zorg voor de eerste van uw baby tanden.

Kies de juiste borstel. Children's tandenborstels moeten zachte haren en worden gedimensioneerd voor hun kleine mond. Met het brede assortiment van kleurrijke borstels verkrijgbaar bij winkels, zijn er zeker een aantal die een beroep zijn om elk kind.

Stap 4

Begrijpen het belang van fluoride. De meeste tandartsen raden aan dat kinderen poetsen met een goede kwaliteit fluoride tandpasta, en sommige kunnen ook adviseren in-office fluoride behandelingen voor verdere bescherming. Tandpasta is nu beschikbaar in een grote verscheidenheid van kindvriendelijke smaken, zeker om zelfs de meest kieskeurige kinderen te behagen.

Stap 5

Gebruik niet te veel tandpasta. Kinderen hebben behoefte aan slechts een kleine hoeveelheid tandpasta - ongeveer een grootte van een erwt schar zal doen. Te veel vergroot de kans dat uw kind tandpasta, die moet worden vermeden door te slikken.

Stap 6

Stel een timer. De meeste kinderen (en volwassenen ook!) Hebben de neiging om af te poetsen hun tanden in minder dan een minuut, maar tandartsen adviseren 2-3 minuten om te zorgen dat alle tanden goed schoongemaakt. Door het instellen van een timer, krijg kinderen gebruikt om het poetsen grondig. Een goed alternatief voor een timer is om muziek af te spelen tijdens het poetsen - meestal tandenpoetsen voor de lengte van een nummer gaat over rechts.

Stap 7

Oefen een goede vorm. Houd de tandenborstel in een hoek van 45 graden aan het tandvlees, poetsen elk van de tanden van uw kind in een zachte, ronddraaiende bewegingen, en zorg ervoor dat de voorkant, achterkant, en de kauwvlakken van alle tanden en kiezen te poetsen. Het kan helpen om te beginnen op een zijde en een manier tot de andere, een tand per keer, om te zorgen dat geen tanden worden genegeerd in het reinigingsproces.

Stap 8

Reinig uw kind de tong en de binnenkant van de wangen, ook. Voor een algehele gezonde mond en frisse ruikende adem, zachtjes poetsen van uw kind tong. Veel tandartsen raden ook aan het poetsen van de binnenkant van de wangen.

Stap 9

Toezicht houden op de kleintjes als ze poetsen. Kies de juiste borstel.
Toezicht houden op de kleintjes als ze poetsen. Kies de juiste borstel.

Laat uw kind te helpen. Het doel is om uw kinderen te leren om goede zorg van hun tanden zelfstandig te nemen, zodat kinderen (ook peuters) moeten worden aangemoedigd om hun eigen tanden te poetsen. Totdat je zeker weet dat je kinderen een goede baan te doen, hoewel, moet u de follow-up door poetsen en flossen van uw kinderen tanden na ze hebben genomen hun beurt.

Stap 10

Vergeet niet te flossen. Routine flossen moet zo snel worden gestart als kinderen hebben twee tanden die elkaar raken. Flossen helpt bij het verwijderen van plak en etensresten dat, als ongestoord gelaten, kan tandbederf veroorzaken. Flossen kan lastig zijn voor kinderen onder de knie en de meeste hulp nodig hebben tot ze acht of negen, maar het is een belangrijke gewoonte om vast te stellen. Als uw kinderen hebben een harde tijd het manoeuvreren traditionele tandheelkundige floss, wilt u misschien een tandheelkundige flosser, dat een lange steel heeft net als een tandenborstel te proberen.


Gezonde tanden en tandvlees zijn een belangrijk onderdeel van de algehele goede gezondheid, zodat ouders er verstandig aan hun kinderen om goede tandenpoetsen gewoonten jonge stellen. Zorg ervoor dat ze poetsen ten minste tweemaal per dag - 's ochtends en voor het slapen gaan - maar het is nog beter als ze leren te poetsen na de maaltijd, als goed. In aanvulling op poetsen en te flossen regelmatig kinderen moeten een pediatrische tandarts te bezoeken door hun eerste verjaardag, en twee keer per jaar na dat voor routine check-ups en een professionele schoonmaakbeurt.