E2h

Hoe kunt u uw bloeddruk te lezen begrijpen

Een van de meest belangrijke maten van een arts zal van u is uw bloeddruk te lezen. Uw bloeddruk te lezen is erg belangrijk, omdat uw bloeddruk wordt beschouwd als een van uw vitale statistieken die de arts of u in stabiele toestand wel of niet zal vertellen. Voor veel mensen, maar de bloeddrukmeting is meestal een mysterie. Hier is hoe je kunt begrijpen wat de getallen betekenen in de bloeddrukmeting.

Hoe kunt u uw bloeddruk te lezen begrijpen. De systolische nummer.
Hoe kunt u uw bloeddruk te lezen begrijpen. De systolische nummer.
  • De basics. De bloeddrukmeting wordt meestal samengevat in een fractie. Het bovenste getal wordt de systolische nummer, terwijl het onderste getal wordt de diastolische nummer. De bloeddruk wordt gemeten in relatie tot uw hartslag. Elke keer dat uw hart klopt het in principe pompen in wat bloed en pompt bloed. De druk die het bloed uitoefent op de wanden van de bloedvaten in het hart wat de bloeddruk maatregelen.
  • De systolische nummer. De systolische nummer het cijfer dat normaal eerst geschreven op de bovenkant van de fractie. Dit nummer wordt gebruikt om te verwijzen naar de hoeveelheid druk die je hart uitoefent om bloed rond te pompen uit in de slagaders. Als je een hoge systolische nummer, dit betekent dat uw hart meer druk uit te oefenen om het bloed eruit te komen in het lichaam. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals gehard arteriële wanden en vorming van plaque in de openingen van het hart, waardoor de opening veel kleinere en dus veel moeilijker voor het hart om bloed te pompen.
  • De diastolische nummer. Het onderste cijfer is de diastolische nummer, dat verwijst naar de druk die uitgeoefend wordt op de arteriële wanden op het hart wanneer het hart in rust is. Wanneer de hartspier in rust, is het tijdstip waarop het bloed stroomt in het hart. In een normaal hart, is er zeer weinig druk op het hart wanneer het in rust is, en het bloed kan eenvoudig stromen binnen Naarmate mensen ouder worden, echter, het hartweefsel kan verharden en maken het moeilijker voor het bloed om in het hart, waardoor de druk.
  • Met de drukmetingen. Het normale hart moet een bloeddruk van ongeveer 120/80. Houd er echter rekening mee, dat dit gemiddelde zal variëren gedurende de dag. Als je in de sportschool en het doen van een paar losse gewichten, bijvoorbeeld, zal het hart moeten meer bloed rond te pompen in het lichaam. Dit is normaal. Als u onder stress of intense druk, is het ook mogelijk om je hart te meer zou slaan, dat verhoogt je bloeddruk. Als u wilt om een nauwkeurige meting van uw bloeddruk krijgen, leren hoe je je eigen bloeddruk te nemen, en maak vervolgens een logboek, dat geeft je een vrij precies beeld van uw bloeddruk gedurende de dag.

Met deze in het achterhoofd, moet u in staat om te begrijpen wat de cijfers in een bloeddrukmeting betekent. Met uw bloeddruk te lezen, moet u in staat om belangrijke informatie over uw hart en uw gezondheid te begrijpen.