E2h

Hoe kan een goede mondhygiëne praktijk

Het houden van uw parelwitte blanken intact

Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk als onze mond is de toegangspoort tot ons lichaam. We zijn wat we eten. Een ongezonde mond betekent dat alle geïnfecteerde vuil en bacteriën in en rond de tanden in ons lichaam tijdens het kauwen voedsel. Dit puin ziekten veroorzaakt dan in het spijsverteringsstelsel, cardiovasculaire en voortplantingssysteem van het lichaam.

Hoe kan een goede mondhygiëne praktijk. Wanneer moet u de mondverzorging te starten.
Hoe kan een goede mondhygiëne praktijk. Wanneer moet u de mondverzorging te starten.

De mondholte bestaat uit de tanden, het tandvlees, het mondslijmvlies en de tong. We moeten ze allemaal schoon te maken om een goede mondgezondheid hebben.

 1. Wanneer moet u de mondverzorging te starten:
  • Zuigelingen: De mondelinge zorg moet starten vanaf de dag dat de baby geboren is. De meest voorkomende problemen van spruw, kinderziekten blues, baby fles cariës, huilende baby's en diarree zijn het gevolg van verwaarloosde mondhygiëne van de baby's. Omdat de kinderen niet over een spitting reflex en hebben de neiging om vloeistoffen te slikken, moeten zij een lepel schoon warm water na de voeding (bij voorkeur borstvoeding te geven het kind). Een schone, vochtige mousseline doek moet worden gewikkeld rond de wijsvinger om het tandvlees pads, binnenste wangen, lippen en de tong te reinigen. Gebruik nooit katoen (de vezels kunnen irriteren), en gebruik nooit nylon als het kan blessures veroorzaken op de tender bekleding van de mondholte. Borstelen moet beginnen wanneer de eerste tand uitbreekt. Een kleine baby borstel, zonder tandpasta (baby zwaluw plakken) dient te worden gebruikt door de ouder aan de tand schoon te maken. Te spoelen, geef een lepel water om de baby te slikken. En zorg ervoor dat de laatste voeding moet worden gevolgd door het water. Vermijd fles feeds 's nachts als de zoete melk resten leiden tot cariës (gaatjes) noemde de baby fles cariës.
  • Peuters en ouder: Laat de peuter om zich te poetsen omdat zij niet over de vereiste vaardigheid en gebruik de borstel als speelgoed, vervuiling het en infecteren zich door het gebruik van het weer. Het is een van de oorzaken van diarree in sommige landen. Poets de tanden van het kind tweemaal per dag totdat hij of zij de leeftijd van vijf bereikt. De tandpasta moet fluoride-vrij als de kinderen slikken de pasta en kan fluoride krijgen bijwerkingen na langdurig gebruik. De hoeveelheid pasta moet grootte van een erwt.
  • Schoolgaande kinderen: Ze moeten worden besteed aan een tandenborstel training door de tandheelkundig personeel. Ze kunnen veilig gebruik maken van de fluoride tandpasta als twee druppels water reflex wordt nu volledig ontwikkeld.
  • Kinderen met beugels: Ze moeten gebruik maken van speciale orthodontische borstels om de tanden schoon te maken als cariës en parodontale aandoeningen komen vaak voor als gevolg van onjuiste poetsen.
  • Kinderen en mensen met speciale behoeften: Omdat ze niet de handigheid of niet intelligent genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen, moeten de ouders of de verzorgers het reinigen van de tanden met manuele of gemotoriseerde tandenborstels. Speciale aandacht moet worden besteed aan patiënten die het immuunsysteem onderdrukken medicijnen, diabetici, hartpatiënten en een verstandelijke beperking patiënten op lange termijn medicatie.
 2. De rol van voeding bij een goede mondhygiëne: Defecte voeding is de belangrijkste oorzaak van cariës bij kinderen en volwassenen. Maak er een gewoonte van het nemen van een evenwichtige voeding elke dag. Diëten hoog in suiker en koolhydraten moeten worden genomen om een minimum. Inclusief vezelrijk voedsel (zoals salades), knapperige groenten (zoals wortel, radijs, komkommer enz.) en fruit, terwijl snacken, omdat ze fungeren als natuurlijke reinigingsmiddelen (het verwijderen van de tandplak) en hebben ook veel vitaminen en mineralen in hen. En de peridontium versterkt ook door deze oefening te eten, wat leidt tot sterke tanden. Melk en melkproducten zoals yoghurt en kaas moeten worden genomen 2 tot3 maal door de opgroeiende kinderen en vooral de vrouwen als de calcium in hen is goed voor tanden en botten. Munching ongekookt kaas kan beschermen de tanden tegen cariës, en yoghurt houdt de mondflora gezond.
 3. Vloeistoffen: Ze moet meer water en minder van dranken zoals cola en vruchtensappen zoals deze zijn hoog in zuurgehalte en demineraliseren het calcium van de tanden leidt tot cariës en overgevoelige tanden. Water fungeert als een natuurlijke reiniger en buffer.
 4. Tools om de tanden schoon te maken: De verschillende tools wereldwijd gebruikt zijn: Tandenborstels, kruiden kauwen stokken en tandheelkundige poeders. Ze hebben allemaal hun voordelen en moeten de nodige aandacht. De andere tools zijn tandzijde, tong schoonmakers en mondwater.
  • Herbal kauwen stokken als Azadirachta Indica (Neem, Indian Lilac, Margosa Boom), Acacia arabica / Acacia nilotica (Babool, Kikar, Indiase gom boom) zijn de voorkeur hoewel veel meer kruiden gelijkwaardig moet zijn in gebruik over de hele wereld.
   Het houden van uw parelwitte blanken intact. De rol van voeding bij een goede mondhygiëne.
   Het houden van uw parelwitte blanken intact. De rol van voeding bij een goede mondhygiëne.

   De voordelen van kauwen stokken: Uitoefening van de peridontium, antibacteriële werking van Neem, samentrekkend effect van de Acacia (stopt het bloeden van tandvlees), gemakkelijke beschikbaarheid en vrij van kosten voor de armen. Het sap van de gekauwde stok wordt gebruikt als mondspoeling. Tandpasta kan worden gelegd op de knaagstok waar tandenborstels zijn niet betaalbaar.

  • Dental poeders: Deze worden gebruikt om de tanden schoon te maken met de vingers of tandenborstels. Ze zijn goedkoop en dus betaalbaar.
  • Tandenborstels: Dit zijn handmatig of gemotoriseerd. De voorkeur tandenborstel is klein, super zacht of zacht, hoekig met flexibele kop tot ongeveer de laatste tand te gaan tijdens het poetsen. Houd de borstel op een veilige droge plaats. Gooi de borstel als de haren beginnen rafelen en nooit aan de borstel. Borstels moeten afzonderlijk worden opgeslagen als bacteriën liefde springen van de ene naar de andere borstel.
 5. Tandpasta's en mondwaters: Pasta's kunnen fluoride of fluoride-vrij en medicinale zijn. Fluoride-vrije tandpasta's worden afgeraden in endemische gebieden fluoride. Fluoride versterkt het glazuur tegen zure aanval, maar overmatige fluoride mottles de tanden en veroorzaakt fluorose van het skelet (een slopende ziekte). Medicinale pasta's worden gebruikt, alleen op doktersvoorschrift. Niet uitspoelen en spoel licht slechts een keer bij het gebruik van fluoride tandpasta, zodat de fluoride krijgt tijd om te hechten aan het glazuur (WHO-richtlijnen). Mondspoelingen bestaan voornamelijk uit chloorhexidine. Lees de instructies voor gebruik en volg deze strict als inname van chloorhexidine is een medisch noodgeval en moet de maag wassen als behandeling. Houd ze uit de buurt van kinderen en ouderen die hulp nodig hebben in de zorg. Gebruik ze enkele weken alleen als mondspoelingen de neiging om de flora van de mond veranderen, waardoor bijwerkingen. Spoelen met chloorhexidine moet een half uur na borstelen als het kan reageren met de pasta zijn. Slik de speeksel, eten of drinken gedurende twintig minuten na het spoelen met chloorhexidine.
 6. Tandzijde: Het wordt gebruikt voor interdentale reiniging. Gebruik alleen gewaxt Zijde. Floss voordat poetsen 's nachts. Gebruik de floss niet met geweld tussen de tanden. Gebruik rubber tips op het handvat van de borstel voor brede interdentale ruimtes. Gebruik geen pennen, in staafjes of tandenstokers, omdat deze kunnen verwonden het tandvlees en infecteren ze met verborgen ziektekiemen.
 7. Tong reinigingsmiddelen: Gebruik de tandenborstel als uw stofzuiger. Metaal of kunststof reinigers kunnen letsel veroorzaken op de tong.
 8. Wijze van borstelen: Poets je tanden goed twee keer per dag. Nacht borstelen is belangrijk omdat de etensresten in de tanden en tandplaque neiging om de tanden rotten. Plaats de borstel langs de tanden op een 45 graden hoek. Gebruik korte vegen slagen in een cirkelvormige beweging van het tandvlees naar de rand van de tanden, het reinigen van de tanden en masseren het tandvlees. Reinig de binnenkant van de tanden en de kauwvlakken van de tanden ook. Borstel voor twee tot drie minuten met tedere zorg. Overijverige borstelen kan verwonden tandvlees en schuren het glazuur van de tanden.
 9. Tandheelkundige check-up: Ontvang een tandarts regelmatig check-up. En je tanden onderhouden twee keer per jaar. Deze praktijk zal helpen detecteren die cariës of parodontale aandoeningen. Als er cariës van tanden of parodontitis, krijgen de behandeling zo vroeg mogelijk.

Vergeet tanden zijn net zo belangrijk als de andere organen van het lichaam. Zorg goed voor ze, ze zullen graag schitteren als parels in je mond kredietverlening schoonheid en gratie en werkt als toegewijd kauwen machines al uw leven.