E2h

Hoe de ochtend gebruiken na pil

Het enige dat zeker is

Het enige dat zeker is, is het leven onzekerheid. We weten nooit wat er zal gebeuren, en hoe voorbereid we lijken te zijn zijn er onvoorziene omstandigheden die kunnen opduiken langs de weg. Dit is de reden waarom, in alles wat we doen, moeten we altijd een alternatief plan handige voor het geval dat. Met een go-plan is bewezen effectief te zijn in de meeste gevallen ook in anticonceptiemiddelen. Dit is waar noodanticonceptie, het meest bekend als The Morning After Pil (MAP), komt binnen

Hoe de ochtend gebruiken na pil. Wanneer en hoe neem ik aan?
Hoe de ochtend gebruiken na pil. Wanneer en hoe neem ik aan?

De MAP is een oraal anticonceptiemiddel ontworpen om een vrouw te voorkomen dat u zwanger wordt na onbeschermde seks. Het wordt algemeen uit dezelfde hormonen die in de pil, alleen in een hogere dosering. Het geeft een plotselinge uitbarsting van kunstmatige hormonen om hormoon patronen nodig zijn voor een zwangerschap is te veranderen.

De pil wordt verwacht om te werken in een van de drie manieren:

  • Verandert de normale menstruatiecyclus welke op zijn beurt vertraagt de ovulatie.
  • Stopt de release van het ei naar de eierstok.
  • Beïnvloedt de baarmoeder voering zodanig dat het bevruchting te voorkomen.
Het enige dat zeker is. Zijn er bekende bijwerkingen?
Het enige dat zeker is. Zijn er bekende bijwerkingen?

Voor u om de MAP effectief te gebruiken, informatie is de sleutel.

  1. Wanneer en hoe neem ik aan? De MAP is verkrijgbaar in twee doseringen, een die dient op te worden genomen om 72 uur (3 dagen) na het vrijen, en een andere die mogen worden 12 uur worden genomen na de eerste pil. Let wel, dat hoe eerder de pil genomen na coïtus, hoe groter de kansen zijn voor het effectief te zijn. Er dient te worden genomen met een volledige maaltijd. Sommige beoefenaars denken dat het het beste om de anti-duizeligheid medicatie dertig minuten duren voordat het nemen van de eerste dosis tot misselijkheid te voorkomen, als braken een half uur na het nemen van de pil kan de effectiviteit verminderen.
  2. Is het effectief? Zijn er bekende bijwerkingen? De MAP heeft bewezen effectief te zijn, met een 98% tot 99% kans op succes. Net als andere medicijnen, heeft een weinig bijwerkingen. De meest voorkomende zijn migraine, duizeligheid en hoofdpijn. Opgemerkt dat MAP niet worden gebruikt als een reguliere anticonceptiemethode zoals dit onherstelbare schade aan de menstruatiecyclus veroorzaken. Ook als de MAP wordt niet uitgesloten de zwangerschap, de kans op het feit dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn aanzienlijk hoger. Ook moet worden benadrukt dat de MAP niet te verwarren met een abortus. De pil maakt geen einde aan de zwangerschap, maar eerder het voorkomt de zwangerschap optreden.
  3. Wat zijn de meest voorkomende merken, en hoe krijg ik ze? De meest voorkomende merk van MAP is plan B, dat beschikbaar is bij uw plaatselijke drogisterij. Het werkzame bestanddeel, levonorgestrel, is dezelfde component aanwezig is in de pil. Plan B is verkrijgbaar in de meeste drogisterijen, maar als je jonger bent dan 17 jaar, bent u gaat nodig hebben om een recept voor deze drug te worden toegediend aan u presenteren. Een ander merk van MAP wordt genoemd Postinor One Stop, die in tegenstelling tot plan B en de meeste andere kaarten, is een enkele tablet nood-anticonceptie. Het heeft dezelfde werkzame stof als plan B, en min of meer heeft dezelfde slagingspercentage van 89%.

Bij het nemen van enige vorm of geneesmiddel, kan het een oraal anticonceptiemiddel, een reguliere anticonceptie pil, of een antibioticum, is het altijd het beste om te worden geïnformeerd over de beste medicijnen voor u beschikbaar. Terwijl de Morning afterpil heeft bewezen effectief in de meeste gevallen, is het belangrijk te bedenken dat het niet wordt gebruikt als een gewone vorm van anticonceptie en dat het niet de verspreiding van seksueel overdraagbare ziekten.