E2h

Behandel een ovarian cyste

Ovariële cysten zijn kleine met vocht gevulde blaasjes die groeien in de eierstokken van een vrouw. De cysten lijken bellen omdat ze zijn ingesloten in een dun membraan. Ze zijn vaak onschuldig, maar er zijn enkele die kan heel alarmerend. Je eierstokken hebben twee eileiders, die eieren produceren elke maand. Eileider zijn beurt een follikel dat deze eieren vrijgeeft. Ovariumcysten gebeuren wanneer de follikel weigert de ei, dus het blijft binnen en wordt een cyste. Ovariële cysten kan worden aangemerkt als goedaardige (niet-kanker) of kwaadaardig (kanker). Deze cysten optreden in de voortplanting van de vrouw podium. Ze vallen in verschillende soorten: folliculaire cysten, corpus luteum cysten, hemorragische cysten, dermoid cysten, enz.

Veel voorkomende symptomen zijn onder meer pijn in het bekken

Veel voorkomende symptomen zijn onder meer pijn in het bekken, scheuren en bloeden. Functionele cysten vaak gewoon verdwijnen na een tijdje, zodat de behandeling voor dit type niet meer nodig is. Het beste is om het verkrijgen van een bekken-examen om te zien of alles goed in de baarmoeder gebied. De bekken examens kunnen worden genomen kort na twee menstruatie cycli.

  • Medische behandeling. Ultrasone observatie / echografisch onderzoek zijn twee van de meest gebruikte testen om te controleren op de groei van de cysten. Medische behandeling voor polycysteuze eierstokken wordt Clomid te verhogen eisprong te helpen, terwijl Provera wordt gebruikt om terug te brengen menstruatie. Bij endometrium cysten, artsen adviseren chirurgie. Er is ovariële cystectomie om de cyste of gedeeltelijke ovariëctomie te verwijderen voor het verwijderen van cyste en eierstok. Salpingo-ovariëctomie kan worden gedaan om de cyste, eierstok en eileider te verwijderen. Maar voor worst case scenario totale abdominale hysterectomie met bilaterale salpingo-ovariëctomie voor het verwijderen van cysten, beide eierstokken, eileiders en de baarmoeder verwijderd.
  • Medicatie. Aangezien de meeste van deze cysten groeien niet tot kanker, de beste behandeling is nog steeds te wachten en te zien. Als het is bevestigd, zijn er over de toonbank medicijnen om de pijn te verlichten en de menstruele patronen te corrigeren. Orale anticonceptiva (geboortebeperking) worden gegeven om de menstruele cyclus te controleren en de groei van de cysten te verminderen. Om de pijn in het bekkengebied te voorkomen, kan ibuprofen medicijnen zoals Advil worden gegeven. Verdovende pijn medicatie kan kalmeren de extreme pijn, die wordt veroorzaakt door cysten maar contact op met uw arts voor de juiste dosering.

Vrouwen hebben een diepgewortelde angst in het woord cyste

Behandel een ovarian cyste. Medische behandeling.
Behandel een ovarian cyste. Medische behandeling.

Vrouwen hebben een diepgewortelde angst in het woord cyste. Dit is volkomen begrijpelijk, maar wat gebeurt er als je het niet? Met vroege opsporing, kan het leven met cysten beheersbaar zijn. Neem contact op met uw arts voor ongewone symptomen. Hier krijg je een uitstrijkje of een bekken-examen jaarlijks te controleren op uw reproductieve welzijn. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen.

Cysten kunnen niet belemmeren je leven

Cysten kunnen niet belemmeren je leven, tenzij je hen in staat stellen om dit te doen. Bewustwording en goed onderwijs kan gaan een lange weg. Houd je lichaam en geest gezond.