E2h

Wat zijn de symptomen van een zenuwinzinking

In deze zeer snelle, drukke wereld, is het niet ongewoon voor veel mensen om te zeggen dat ze op het punt om een ​​zenuwinzinking. Maar wat precies deze term in?

Zenuwinzinking is niet een puur medische term

Zenuwinzinking is niet een puur medische term. Wij begrijpen het als een soort mentale ziekte die te wijten was aan een bijzonder stressvolle of pijnlijke gebeurtenis. Het kan worden gedefinieerd als een ernstige psychologische of emotionele ineenstorting. Er is eigenlijk een breed scala aan psychische aandoeningen kan worden toegeschreven als een zenuwinzinking. Sommige van deze zijn paniekaanvallen, angststoornis, acute stress-stoornis, stemmingsstoornis, bipolaire stoornis en depressie. In het kort, zenuwinzinking is een term die alleen maar dient ter illustratie van een meer diepgewortelde probleem.

Wat zijn de symptomen van een zenuwinzinking. Lichamelijke symptomen.
Wat zijn de symptomen van een zenuwinzinking. Lichamelijke symptomen.

Er zijn echter, verschillende symptomen die een persoon suggereren is ongeveer te ervaren of toch al veel een soort van zenuwinzinking. Hier zijn enkele van de symptomen van een zenuwinzinking:

Fysieke symptomen

Lichamelijke symptomen. Omdat de emoties zijn een grote factor in hoe het lichaam functioneert, zijn er ook lichamelijke klachten veroorzaakt door een zenuwinzinking. Sommige van deze zijn slapeloosheid, constipatie of diarree, geheugenverlies, extreme uitputting, veranderingen in eetlust (ofwel de persoon begint te eten te veel, of te weinig); verstoord menstruele cyclus, en een laag libido.

De bovengenoemde fysieke symptomen kunnen ook worden een symptoom zijn van een medische aandoening, en dat is waarom kan het verstandig zijn om een ​​arts de mening te krijgen als een geliefde plotseling begon vertonen een van deze. Als er lijkt geen kwaal waardoor de symptomen, kijk dan in de hoek van een emotionele stoornis.

Emotionele symptomen

Zenuwinzinking is niet een puur medische term. Emotionele symptomen.
Zenuwinzinking is niet een puur medische term. Emotionele symptomen.

Emotionele symptomen. Deze zijn meestal zeer uitgesproken en zijn de eerste aanwijzingen dat de persoon kan worden in de rand van een zenuwinzinking. Sommige van de emotionele symptomen die gepaard gaan met een zenuwinzinking onder andere depressie, rusteloosheid, verlies van vertrouwen, paranoïde gedachten, gedachten aan de dood en zelfmoord, desinteresse uit het sociale leven, het zien van mensen die er niet zijn, en stemmen horen.

In sommige gevallen kunnen deze symptomen worden afgeborsteld als gewoon normale nervositeit of angst over een komende gebeurtenis, maar het is best dat je een poging om echt te luisteren naar je geliefde die begint te vertellen zijn ellende te maken. Als u denkt dat een aantal van zijn zorgen kan het buitenproportioneel zijn om de situatie of zelfs te verdedigen, dan misschien is het tijd om hulp te zoeken.

Gedragssymptomen. Deze categorie is nog een van de meest voor de hand liggende symptomen van een zenuwinzinking. Dit geldt ook voor plotselinge stemmingswisselingen, geweld, ongecontroleerd lachen of huilen, en ander vreemd gedrag vertoond, zelfs in het openbaar.

Herinneren

Vergeet niet, in deze tijden het helpt echt als u en uw dierbaren echt uit te kijken naar elkaar. Maak er een punt om goed te luisteren naar de situatie van uw dierbare op het werk, op school of thuis. Als hij in het midden van een crisis waar hij is veel in over zijn hoofd, dan moet u hem laten weten dat je altijd er om wat hulp die hij nodig heeft. Je zou ook kunnen leiden hem naar op zoek naar professionele hulp, als dat is wat hij nodig zou. Vergeet niet, zoals met de meeste andere aandoeningen, de behandeling van een zenuwinzinking vroeg is veel makkelijker dan als het diepgewortelde reeds.