E2h

Hoe kan het gebruik van DNA - tests te begrijpen

DNA (desoxyribonucleïnezuur) tests worden gebruikt bij het identificeren personen op basis van hun DNA-profielen. De cellen van ons lichaam bevatten een volledig exemplaar van ons DNA. In principe wordt elk deel van ons lichaam bestaat uit kleine cellen met een steekproef van ons DNA. Hoewel 99,9% van de menselijke DNA-sequenties zijn in alle mens er voldoende DNA sequenties die elk individu onderscheiden van elkaar.

Als onderdeel van de vooruitgang in de wetenschap

Als onderdeel van de vooruitgang in de wetenschap, DNA-onderzoek heeft veel verschillende toepassingen. Een van de eerste bekende toepassingen is de vaderschapstest. Het laat de controle van biologische van een kind vader. Dit is zeer essentieel in het geval van juridische en financiële strijd tussen ouders en bij het bepalen van de financiële en juridische verantwoordelijkheden van beide ouders. Het is heel gemakkelijk en pijnloos om een DNA-monster.

Hoe kan het gebruik van DNA - tests te begrijpen. Als onderdeel van de vooruitgang in de wetenschap.
Hoe kan het gebruik van DNA - tests te begrijpen. Als onderdeel van de vooruitgang in de wetenschap.

Het gaat met behulp van een wattenstaafje dan zwabberen de binnenkant van de wang naar cel monsters te krijgen van de ouder en het kind. De cel of DNA wordt nu naar een DNA laboratorium waarna de cellen vergeleken op verschillende punten. Tegenwoordig kunt u de aanschaf DNA-testkits op een drogisterij plank, waardoor het makkelijker voor mensen om hun tests te doen in binnen-en gewoon op te sturen naar een DNA-diagnostiek laboratorium voor verwerking.

Net als een vingerafdruk

Net als een vingerafdruk, DNA geeft waardevolle gedetailleerde resultaten mogelijk wetshandhavers en onderzoekers om misdaden op te lossen. Forensisch DNA wordt nu gebruikt door de meeste misdaad laboratoria om hen te helpen identificeren van potentiële verdachten en vrij te pleiten personen die ten onrechte zijn beschuldigd van een misdaad. Zoals met andere delict de dader laat meestal achter elementen, die worden gebruikt voor DNA-profilering zoals een haarwortel. Deze enkele haarwortel kan nu worden gebruikt voor DNA-analyse. Uit de database, ze nu zal het en voila vergelijken, kunnen ze die persoon uit te nodigen voor ondervraging. Sinds de late jaren 1980, heeft DNA is gebruikt als bewijs in de rechtszaal.

Een andere zeer belangrijke toepassing van DNA-onderzoek is het genetisch testen van een foetus. Deze genetische test ook wel een prenatale diagnose wordt gedaan wanneer er een vermoeden van een risico voor mentale retardatie en lichamelijke handicaps. Een van de meest voorkomende genetische aandoeningen gescreend volgens deze methode Downsyndroom. Als preventieve gezondheid maatregel, wordt pasgeboren screening ook gedaan om te testen voor medische aandoeningen die in het kind. Wanneer een kind medische problemen die geïdentificeerd zijn genetische heeft, is het zeer belangrijk om de diagnose zo vroeg mogelijk om de ernst van het probleem herkennen en aanbevolen door de meest geschikte behandeling voor hem.

Net als een vingerafdruk.
Net als een vingerafdruk.

Genetische of DNA-onderzoek kan ook helpen bij het maken uw genealogische grafiek of stamboom. Stel je voor het vinden van uw voorouders. Sommige laboratoria bieden deze diensten aan uw voorouders testen en het vaststellen van uw geschiedenis als een race.

Er zijn een heleboel van de vooruitgang in DNA-onderzoek en in tegenstelling tot voorheen het is nu meer en meer betaalbaar voor de gewone mens, waardoor het gemakkelijk en handig om te gebruiken.