E2h

Wat is life support

Technologie in deze moderne tijd heeft een revolutie teweeggebracht onze manier van leven op vele manieren. Het is gebruikt in bijna alle facetten van het leven, zoals handel, vrije tijd, onderwijs en gezondheidszorg. En een van de belangrijkste bijdragen van de technologie zou de ontwikkeling van verschillende life support apparatuur die bestemd zijn om het leven, zoals cardiopulmonale reanimatie (CPR), hart en longen bypass instrumenten, sondevoeding, en mechanische maskers, met inbegrip van die welke zijn ontwikkeld om een ​​na te bootsen zijn milieuconditie voor de instandhouding van het leven. Inderdaad, dit is een mijlpaal waar men kon het succes van een ontdekking, een voor een doel en een bestemd voor een beter leven te meten.

Life support heeft een dubbele betekenis. Medisch gezien is het de tijdige medische interventie gegeven aan het leven van een individu te ondersteunen. Het kan ook verwijzen naar gespecialiseerde apparaten bestemd voor het verstrekken van gezonde omstandigheden voor het behoud van leven, zoals vliegtuigen of onderzeeboten of de apparatuur wordt gebruikt door astronauten een omgeving die geschikt zijn voor het leven.

In de medische zin

Wat is life support. In de medische zin.
Wat is life support. In de medische zin.

In de medische zin, life support: alle instrumenten, methoden of technieken voor het opslaan, herleven of het behoud levens van mensen die niet kunnen overleven op hun eigen. Een van de meest bekende medische life support is de reanimatie of de CPR, mechanische beademing, hart en longen bypass instrumenten, intraveneuze vloeistoffen en voeding buizen. De meeste van de tijd, degenen die het nodig dit soort leven ondersteuning zijn de comateuze of het onbewuste. Feeding buizen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de patiënten de nodige voedingsstoffen die ze nodig hebben, zelfs als bewusteloos te krijgen. Mechanische beademing is bedoeld voor mensen die moeite hebben met ademhalen. Mensen die lijden aan een ernstige traumatische letsels of een hartaanval of een beroerte zijn het aantal die in de lijst om het leven ondersteuning nodig hebben, alsmede degenen die last hebben van storingen van de vitale orgaanfuncties. Het gebruik van life support is meestal alleen nodig tot het moment dat de persoon wordt stabiel, met uitzondering voor degenen die in staat van coma waarvan de behoeften voor het leven ondersteuning is onbepaalbaar. In het laatste geval, die onbepaalbaar, sommige families besluiten om gewoon "aan de stekker 'om praktische redenen.

In de ruimte stations waar het leven is zeker niet mogelijk zonder tussenkomst van de wetenschap, Environmental Control and Life Support System (ECLSS) is ontwikkeld om na te bootsen of een omgeving geschikt om te leven. De National Aeronautics and Space Administration (NASA) heeft dit soort van leven ondersteunen. Dit systeem is ontworpen om voldoende luchtdruk, zuurstof en water genoeg om het leven te bieden. Het is ook ontworpen om het evenwicht van lucht te houden, om onnodige degenen zoals kooldioxide en toch de wezenlijke. Een soortgelijke life support wordt ook gebruikt in vliegtuigen en onderzeeërs, plaatsen waar de omstandigheden niet ontvankelijk voor het leven.

Technologie is inderdaad op verschillende manieren gebruikt, sommige zijn goed, andere niet. De ontwikkeling van life support is een van de goede, zo niet de beste, manier van het maximaliseren van het comfort die de moderne tijd. Er moeten meer middelen worden gegoten in de richting van op deze manier. Er zijn honderden meer ziekten en aandoeningen die medische wonderen nodig hebben. Meer leven stutten nodig zijn. Degenen die geld en middelen moet blijven ontdekken van andere manieren van behoud van het leven.