E2h

Hoe wordt schurft te voorkomen

Veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd Sarcoptes scabiei

Veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd Sarcoptes scabiei, schurft is een huidziekte die kan worden van de ene persoon naar de andere via langdurig contact. Schurft mijten gedijen op menselijk bloed en ze willen graag "lekker" in warme lichaam van een persoon waar ze het beste kan overleven. Als gehaald van het menselijk lichaam, schurft mijten sterven in slechts twee dagen.

Parasitaire mijten zijn zeer kleine parasieten

Hoe wordt schurft te voorkomen. Veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd sarcoptes scabiei.
Hoe wordt schurft te voorkomen. Veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd sarcoptes scabiei.

Parasitaire mijten zeer kleine parasieten, die alleen zichtbaar door de microscoop. Ze tunnel diep in de huid veroorzaken huiduitslag in de vorm van kleine puistjes. Deze parasieten veroorzaken ondraaglijke jeuk, vooral 's nachts. Krassen op de jeukende huid kan leiden tot open scheuren en infectie kan ingesteld inch

Iedereen die in een deel van de wereld kan worden besmet met schurft

Iedereen die in een deel van de wereld kan worden besmet met schurft. En omdat het is zeer besmettelijk, het kan verspreiden in het hele huishouden en houd elk lid van de familie van een slachtoffer. Om volledig te ontdoen van schurft, moet elk lid van het huishouden worden behandeld.

Preventie van schurft is gemakkelijker dan genezen. Schurft is niet echt een ziekte, maar een aantasting die moet worden gecontroleerd voordat hij volledig binnendringen. Houd rekening met het volgende voor preventie tips:

Parasitaire mijten zijn zeer kleine parasieten. Iedereen die in een deel van de wereld kan worden besmet met schurft.
Parasitaire mijten zijn zeer kleine parasieten. Iedereen die in een deel van de wereld kan worden besmet met schurft.

  1. Verwijderd houden van mensen met schurft. Dit betekent dat er geen contact met de huid en geen geslachtsgemeenschap of bij elkaar gekropen en knuffelen met iemand die schurft symptomen.
  2. Zorg ervoor dat familieleden niet gebruikte handdoeken of beddengoed, lakens en kleding delen als deze items kan verspreiden huidziekten waaronder schurft.
  3. Als er iemand in de familie die is besmet met schurft, hebben iedereen gebruik anti-mijt crèmes en lotions om de mijten te verhinderen uit te spreiden.
  4. Houd het huis schoon, stofvrij en goed geventileerd.
  5. Laat geen huisdieren op banken en bedden.
  6. Desinfecteer dekens, handdoeken, kleren en lakens door ze te wassen in warm water en drogen ze in de droger met de hete instelling op. U kunt ook de kleren strijken na het drogen op 100% te garanderen.
  7. Als schurft verslechtert of zelfs niet goed te krijgen na de behandeling voor een paar weken, ga dan naar de dokter (bij voorkeur een dermatoloog) en deskundig verder medisch advies inwinnen.

Let op dat een persoon die al eerdere gevallen van schurft onmiddellijk symptomen hebben zelfs enkele dagen na besmetting. Aan de andere kant, een persoon die nooit heeft geleden onder schurft zal manifesteren tekenen pas na vier tot zes weken vanaf het moment dat hij werd besmet.

Lotions en crèmes worden gebruikt in het doden van mijten bevatten chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor baby's en zwangere vrouwen. Daarom, als je gaat om medisch advies te vragen wanneer het wegwerken van mijten, informeert de arts over een zwangere lid of een baby in de familie. In dergelijke gevallen kan de arts besluiten om te laten liggen behandeling in de tussentijd om deze familieleden te beschermen, en gewoon raden iedereen aan om nauw lichamelijk contact met besmet familieleden te voorkomen.

Als krabben resulteert in een open wond, kleden de wond en streven naar een arts recept voor medicijnen. Indien opengelaten en onbehandeld, kan de wond verergeren en leiden tot complicaties.