E2h

Hoe wordt navelstrengbloed opslag te begrijpen

Misschien heb je gehoord over het in het nieuws, of misschien van een collega-ouder, en nu heb je meer informatie nodig over hoe u navelstrengbloed opslag te begrijpen. Hier zijn een paar antwoorden op veelgestelde vragen over navelstrengbloed opslag.

  1. Wat is navelstrengbloed opslag? Nadat een baby geboren is en de navelstreng wordt geklemd, een kleine hoeveelheid bloed er nog in het snoer en de placenta. Normaal gesproken het snoer en de placenta en het bloed zij dragen worden verwijderd. In plaats daarvan kan dit bloed worden afgevoerd en getest op mogelijke opslag in een navelstrengbloed bank.
  2. Wat is het doel van navelstrengbloed opslag? Navelstrengbloed worden gebruikt in dezelfde situaties een beenmergtransplantatie gebruikt. In een aantal bloedziekten zoals leukemie, een patiënt zelf bloedcellen ongezond. Transplantatie van bloedvormende cellen uit beenmerg of navelstrengbloed kan hen aan gezonde bloedcellen eigen vormen.
  3. Is het waar dat navelstrengbloed opslag is gerelateerd aan stamcelonderzoek? Het is waar dat navelstrengbloed transplantaties, zoals beenmergtransplantaties worden gedaan om gezonde stamcellen over te dragen aan de ontvanger. Echter, deze zijn hematopoëtische stamcellen die volledig losstaat van de pluripotente stamcellen die momenteel het onderwerp van zo veel controverse.
  4. Is een navelstrengbloed transplantatie hetzelfde als beenmergtransplantatie? De stamcellen in het navelstrengbloed zijn primitiever dan die in het beenmerg, dat is zowel goed als slecht. Er is een lagere kans op afwijzing, waardoor navelstrengbloed te transplanteren naar een breder scala van ontvangers dan beenmerg. Maar het duurt ook langer voor het navelstrengbloed naar dezelfde baan als het beenmerg te doen, en laat de ontvanger in een kwetsbare situatie langer.
  5. Is navelstrengbloed donatie gevaarlijk? Navelstrengbloed donatie levert geen risico's voor de moeder of het kind.
  6. Is navelstrengbloed opslag gratis? Als u uw baby navelstrengbloed in een prive-opslagfaciliteit voor gebruik door je eigen familie, je zal moeten betalen voor opslag. Echter, als u uw baby's navelstrengbloed te doneren aan een openbare voorziening te worden gebruikt door iedereen die het nodig heeft, hoeft u niet te betalen opslagkosten. Voor meer informatie over het openbaar versus particuliere opslag, zie Hoe kan ik een navelstrengbloed bank te vinden .
  7. Ben ik een gegarandeerde toegang tot navelstrengbloed opslag? Nee Sommige gemeenschappen hebben niet openbare bloed snoer opslagfaciliteiten, en de kosten van particuliere opslag kunnen aanzienlijk zijn. In sommige moeilijke geboorten, navelstrengbloed extractie is niet mogelijk. In andere gevallen kan niet genoeg bloed worden verzameld. Het is ook mogelijk dat de familie-of persoonlijke medische geschiedenis zal de donor niet in aanmerking.
  8. Hoe lang is het navelstrengbloed opgeslagen? Recent onderzoek toont aan navelstrengbloed kunnen worden opgeslagen met goede resultaten voor maximaal tien jaar. Lopende studies onderzoeken of langere opslag mogelijk is.
  9. Wanneer moet ik beginnen met het zoeken naar navelstrengbloed opslag? Het wordt aanbevolen door het National Marrow Donor Program dat een navelstrengbloed bank gecontacteerd worden door de 34e week van de zwangerschap.

Navelstrengbloed donaties zijn op dit moment ver onder de vraag

Hoe wordt navelstrengbloed opslag te begrijpen. Wat is navelstrengbloed opslag?
Hoe wordt navelstrengbloed opslag te begrijpen. Wat is navelstrengbloed opslag?

Navelstrengbloed donaties zijn op dit moment ver onder de vraag, met name donaties van rassen behalve blanke. Het proces is veilig en, als je doneren aan een openbare bank, is gratis. En je zou kunnen redden het leven van iemand.