E2h

Hoe wordt het respiratoir syncytieel virus bij premature tweeling te voorkomen

Terwijl de meeste volwassenen hebben alleen gewone verkoudheid bij toegebracht met respiratoir syncytieel virus (RSV), kunnen kinderen met RSV zijn ernstig ziek. Indien het niet onmiddellijk wordt behandeld, kan leiden tot RSV bronchiolitis en longontsteking. Volgens statistiek, 2% van de opgenomen kinderen met RSV sterven complicaties. Kinderen jonger dan twee jaar zijn bijzonder gevoelig voor RSV, maar die te vroeg geboren zijn veel meer vatbaar omdat ze onderontwikkeld immuunsysteem. RSV is zeer besmettelijk, dus als je vroeg geboren tweeling, dubbele inspanningen nodig zijn om hen beiden voorkomen dat RSV hebben. Om u te helpen, hier zijn enkele tips.

Hoe wordt het respiratoir syncytieel virus bij premature tweeling te voorkomen. Was uw handen voordat u het tweelingen.
Hoe wordt het respiratoir syncytieel virus bij premature tweeling te voorkomen. Was uw handen voordat u het tweelingen.

  1. Was uw handen voordat u het tweelingen. Omdat RSV kan gemakkelijk worden overgedragen door middel van fysiek contact, is het raadzaam dat u uw handen te wassen voordat u uw baby's. Met behulp van een anti-bacteriële zeep, grondig uw handen wassen en de ruimten tussen de vingers. Daarna afspoelen met warm water. Vraag gezinsleden, vrienden en verzorgers om hun handen te wassen, ook.
  2. Beperk het aantal mensen om je tweeling te houden. Familieleden en vrienden zullen ieder graag uw baby vast te houden. Maar waardoor iedereen om je tweeling te houden zou kunnen verhogen hun kans op het krijgen RSV. Het instellen van beperkingen zal pijn doen de gevoelens van mensen natuurlijk, maar proberen uit te leggen zo goed als je kunt, dat je gewoon voorzichtig zijn.
  3. Sta nooit toe dat zieke mensen om ergens in de buurt een tweeling. Mensen met verkoudheid, hoesten of koorts mag nooit rond uw tweeling. Anders dan fysiek contact, kan RSV ook verspreiden via hoesten en niezen.
  4. Sanitize oppervlakken, speelgoed en andere baby dingen. RSV kan op elk oppervlak te blijven gedurende zes uur, dus maak er een gewoonte om dingen te ontsmetten. Bijvoorbeeld, veegt u het kind stoelen en speelgoed met commerciële reinigingsoplossing. Beddengoed en kleding moet ook grondig worden gewassen.
  5. Vermijd het brengen van uw baby's om drukke gebieden. RSV kan gemakkelijk verspreid in drukke gebieden, dus als je kunt, vermijden dat zij in een crèche en bloot te stellen aan drukke plaatsen, zoals supermarkt en openbaar terminal. Het nemen van het openbaar vervoer kan ook de baby's de kansen van het hebben van RSV. In feite kan zelfs het leven in een overvolle huis ook hen in gevaar.
  6. Vraag mensen om niet te roken. Sigarettenrook kan uw tweeling vatbaarder voor RSV. Als familieleden of vrienden willen roken, vraag hen dan om het te doen buiten. Omdat rook kan blijven op kleding, moet ze dragen een jas bij het roken, waarin ze moeten verwijderen bij het binnenkomen van het huis.
  7. Laat uw baby gevaccineerd. Als uw baby's zijn zeer gevoelig voor RSV, moeten ze worden gevaccineerd met Synagis. Synagis is een door de FDA goedgekeurde vaccinatie die helpt bij het voorkomen van complicaties. Het vaccin wordt toegediend elke maand van het RSV-seizoen (november tot mei). Het enige nadeel aan RSV is de kostprijs. Een maandelijkse schot kan kosten rond 675€.

Praat met uw kinderarts over RSV. Vraag hem om u in te lichten over de tekenen en symptomen en wat u moet doen als u vermoedt dat uw tweeling lijdt aan RSV.