E2h

Hoe te zich gerust stellen van een gynaecoloog vragen

Voor sommige vrouwen

Voor sommige vrouwen, zijn er een aantal vragen die ze liever niet naar een gynaecoloog te vragen. Deze kunnen gaan over seksuele gezondheid of hun lichaam in het algemeen. Dit is omdat ze niet comfortabel voelt over. Echter, moeten vrouwen zich realiseren dat het altijd beter is om te vragen dan helemaal niet te vragen. Zij moeten ook leren accepteren dat het niet uitmaakt hoe ongemakkelijk ze zijn, is het belangrijk om te delen een eerlijke en intieme professionele relatie met een gynaecoloog voor hun eigen voordeel. En als je in staat bent om de juiste vragen te stellen, krijgt u meer kennis en inzicht over uw conditie. Tegelijkertijd, zijn je angsten of zorgen verminderd. U kunt dan beslissen beter hoe de verzorging van je lichaam.

Als u een van deze vrouwen, hier zijn enkele aanwijzingen die u kunnen helpen zich te ontdoen van zulke lastige gevoelens ten opzichte van uw gynaecoloog.

Hoe te zich gerust stellen van een gynaecoloog vragen. Bepaal of u wilt een mannelijke of vrouwelijke gynaecoloog.
Hoe te zich gerust stellen van een gynaecoloog vragen. Bepaal of u wilt een mannelijke of vrouwelijke gynaecoloog.

Instructies:

  • Bepaal of u wilt een mannelijke of vrouwelijke gynaecoloog. Als u denkt dat u zal worden beschaamd met een mannelijke gynaecoloog, kies dan een vrouwelijke arts. Soms is het de dokter het geslacht dat maakt de patiënt ongemakkelijk in het stellen van vragen.
  • Voordat je een gynaecoloog, moet je ook nadenken over de kwalificaties van de arts die u zou verkiezen. Bijvoorbeeld, wil je een ouder iemand of iemand die net over je leeftijd? Dit is echter alleen mogelijk als u zich op een vrijheid om uw gynaecoloog te kiezen. Soms is het uw ziekenfonds dat uw arts toekent.
  • Houd in gedachten wat een gynaecoloog kan doen. Een gynaecoloog is een arts die heeft afgerond gespecialiseerde opleiding op het gebied van reproductieve systeem van vrouwen die de diagnose en behandeling van aandoeningen en ziekten omvat. Dus, uw gynaecoloog verwacht vragen over deze onderwerpen van u of zijn of haar andere patiënten. Uw arts is klaar om al deze vragen voor u beantwoorden.
  • Begrijp dat uw arts is een professionele en een specialist. Je bent niet de eerste patiënt om dergelijke vragen te stellen. Uw arts heeft gehoord al uw vragen voordat u dus geen zorgen te schamen of slecht op hun gemak voelen.
  • Bereid je voor op uw overleg met uw gynaecoloog. Het is het beste dat je een kant en klare lijst met vragen die u mee te nemen tijdens uw afspraak met uw arts te hebben. Op deze manier zul je beseffen dat een van de redenen waarom je in de kliniek van de gynaecoloog is omdat je nodig hebt om de antwoorden op deze vragen weten. Als u een bepaalde procedure te ondergaan, kan u kijken op online sites voor checklists belangrijke vragen die je moet stellen voordat de procedure. Na het opschrijven van je vragen, zou het ook helpen als je lees ze alsof je al in gesprek met uw arts.
  • Optimaliseer uw bezoek aan uw gynaecologen door te vragen niet alleen uw eigen persoonlijke gezondheid vragen. Hoewel het belangrijk is dat u hen te vragen, moet u ook de gelegenheid om te vragen over kankerpreventie en hoe u de risico's van het hebben van andere levensbedreigende ziekten te minimaliseren.
  • Vertrouw op je gynaecoloog. U moet begrijpen dat alle communicatie tussen u en uw arts worden behandeld met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid.