E2h

Hoe te stoppen met roken


We weten allemaal dat roken slecht voor je. De lijst van problemen veroorzaakt stukken op en op en omvat alles van longkanker tot longemfyseem om rimpels. Maar wat doe je als je echt wilt stoppen met roken? Hoewel moeilijk, is het mogelijk om te stoppen met roken, vooral met hulp en steun van familie, vrienden en de medische gemeenschap.

Stap 1

Besluit dat u wilt stoppen met roken. Om te stoppen met roken, moet je degene die wil stoppen zijn. Zelfs als iedereen om je heen wil dat je te stoppen met roken - je familie, je vrienden, je collega's - de keuze is aan u en zal alleen werken als u besluit dat u klaar bent om te stoppen.

Stap 2

Een lijst van de redenen om te stoppen Een overzicht van redenen -. Tot in detail - om te stoppen met roken kan uw beslissing te helpen. Herhaal de redenen om jezelf dagelijks. Schrijf ze op post-it notities en zet ze rond uw huis, waar u kunt zien.

Stap 3

Bereken hoeveel geld u bespaart als je stopt met roken. Zoek uit hoeveel geld je per week, maand, en jaar op te slaan, en dan beslissen waar u dat geld direct als je eenmaal stoppen met roken. Probeer te denken aan iets dat je altijd al wilde voor een tijdje of een speciale activiteit met een vriend of familielid.

Stap 4

Hoe te stoppen met roken. Besluit dat u wilt stoppen met roken.
Hoe te stoppen met roken. Besluit dat u wilt stoppen met roken.

Stel een datum om te stoppen met roken. Stel een datum en hou je eraan. Misschien kan uw verjaardag of jubileum, of een speciale vakantie. Denk aan stoppen met roken als een geschenk aan jezelf op deze speciale gelegenheid. Dit zal ook toelaten om uw rookvrije datum te vieren elk jaar.

Stap 5

Fysiek Zorg goed voor jezelf. Omdat je waarschijnlijk last van ontwenningsverschijnselen, is het belangrijk om de beste zorg voor jezelf mogelijk te maken. Drink veel water in plaats van frisdrank of alcohol, werken, werken niet te veel uren, en krijgen voldoende slaap.

Stap 6

Begrijp terugtrekking. Realiseer je dat, als je stopt met roken, je zal gaan door terugtrekking. Je lichaam is verslaafd aan nicotine en zal niet toestaan dat verslaving gemakkelijk gaan. Echter, ontwenningsverschijnselen zijn tijdelijk en het ergste zal voorbij zijn binnen een week. Wees voorbereid op prikkelbaarheid, vermoeidheid, en andere onaangename symptomen, maar houd jezelf te vertellen: ". Dit zal passeren"

Stap 7

Wees je bewust van triggers. De meeste recidieven treden op binnen de eerste drie maanden na iemand stopt met roken. Vaak zijn deze gebeuren als er iets stressvolle gebeurt, of de ex-roker boos, verdrietig, of op andere wijze verstoren. Herinner jezelf eraan dat het makkelijker als je op.

Stap 8

Roep helpen. Wanneer u klaar bent om te stoppen met roken, zul je prikkelbaar en niet erg leuk om rond te zijn, maar je moet nog steeds mensen die u ondersteunen! Praat met familie en vrienden en leg uit dat je gaat stoppen met roken om hen voor te bereiden op eventuele prikkelbaarheid of vermoeidheid die zich kunnen voordoen. Vraag hen te willen met je praten of voor een wandeling met je heen als je voelt de drang om te roken. Als je niet genoeg steun, deelnemen aan een steungroep die gemakkelijk kan worden gevonden door te zoeken online. Beter nog, iemand vinden die je al kent die bereid is om te stoppen met roken met je mee.

Stap 9

Een lijst van de redenen om te stoppen. Bereken hoeveel geld u bespaart als je stopt met roken.
Een lijst van de redenen om te stoppen. Bereken hoeveel geld u bespaart als je stopt met roken.

Stoppen met roken een dag op een moment. Als u denkt dat van je hele leven en dat je nooit zal krijgen om een sigaret weer hebt, zul je waarschijnlijk zo overweldigd dat je meteen zal bereiken voor een sigaret. In plaats daarvan, zeg tegen jezelf dat je gaat stoppen met roken alleen voor vandaag. Als u, neem het een uur per keer.


Realiseer je dat recidieven ook bij de beste van de mensen. Als u bent gestopt met roken en vielen terug, probeer het opnieuw. De meeste ex-rokers nam een paar pogingen om te stoppen en er is geen schande. Gewoon blijven proberen totdat je in staat bent om te stoppen met roken voor goed.