E2h

Hoe te pupilafstand te meten

Nauwkeurig meten en positioneren van de lens correct is uiterst belangrijk voor mensen met hoge eisen lenssterkte. Pupil afstand wordt berekend in millimeters, het is de afstand tussen de leerlingen van een individu en dit is essentieel correct montageframes en bril in bril.

Pupilafstand of PD is de afstand gemeten tussen de buitenrand van een pupil en de binnenrand van de andere pupil, gewoonlijk genomen in millimeters. Sommige opticiens vermelden dat dit in enkele figuren zoals 60 millimeter, terwijl anderen opdelen in twee reeksen cijfers bijvoorbeeld, R31 en L29 - hier is de afstand tussen elk oog en het centrum van de neus.

Hoe te pupilafstand te meten. Neem een millimeter schaal.
Hoe te pupilafstand te meten. Neem een millimeter schaal.

Eenvoudige vormen van meten PD zijn:

  • Neem een millimeter schaal, vraag een vriend om het te houden net boven het centrum van uw ogen, meet nu de afstand tussen de binnenste en buitenste randen van uw ogen. Voor nauwkeurige metingen, zorg om ervoor te zorgen dat beide partijen comfortabel zitten op hetzelfde niveau, bij voorkeur rust de kin om te voorkomen dat schudden en daardoor onnauwkeurige metingen. Zittend tegenover elkaar, en het houden voorsprong op de persoon die wordt gemeten, zal de vriend te hebben om de schaal te houden door hun linkerhand en plaats deze boven het centrum van je ogen. Sluiten hun linkeroog, de afstand tussen de buitenrand van de linker pupil en het centrum van de neus. Vervolgens, met de juiste oog gesloten, krijgen de vriend van de afstand tussen de binnenrand van de rechter pupil en het centrum van de neus te meten. Het sluiten van een oog is zeer essentieel om te voorkomen dat parallax fout in de metingen. Alle door het meetproces, wordt de persoon wiens PD wordt gemeten vereist om stil te zitten, uit het oog vast te stellen op een bepaald object direct voor hen en niet bewegen hun leerlingen op alle. Bij voorkeur niet veel knipperen, want dat zou de visie en corrupte metingen variëren.
  • Terwijl de methode hierboven genoemde is zeer effectief, het is heel amateuristisch en wordt niet aanbevolen bij alle, vooral als u wilt bril op basis van dergelijke soort metingen te krijgen. Aangezien het een materie die verband houdt de ogen, een vitale gevoel van het zicht voor een mens, is het sterk aanbevolen door de schrijver dat iedereen een oogarts te raadplegen of op zijn minst een opticien die nauwkeurig deze metingen uit te voeren met gebruik van zeer gevoelige en nauwkeurige instrumenten. Er zijn apparaten die elektronisch voelen posities van de leerlingen en de neus en geven zeer nauwkeurige metingen.

Terwijl het krijgen van de PD van een individu, zorg op te merken dat de metingen verschillend worden gewaardeerd door opticiens en oogartsen, afhankelijk van de vraag of de persoon zicht problemen worden geclassificeerd als Varifocaal, hoge recepten of prisma's. Normaal gesproken is het alleen in gevallen van enkele visie dat de meting wordt geciteerd in enkele waarde, of anders wordt vermeld in verschillende waarden voor elk oog.

Terwijl de methode hierboven genoemde is zeer effectief.
Terwijl de methode hierboven genoemde is zeer effectief.

Zorg ervoor dat u vertrouwen op oude of verouderde voorschriften, terwijl het krijgen van uw bril, altijd het krijgen van nieuwe en professionele metingen op recepten.