E2h

Hoe te pijnlijk tandvlees te behandelen

Pijnlijk tandvlees kon eten

Pijnlijk tandvlees kon eten, drinken en zelfs je tanden poetsen een last. De pijn bonst elke keer dat u uw mond. Meestal slechte mondverzorging, extreme temperaturen voedsel, hard voedsel te kauwen en zelfs roken kan veroorzaken pijnlijk tandvlees. Het kan ook spellen een onderliggend mond probleem indien onbehandeld. Dus voordat het erger wordt, hier is wat je moet doen.

Hoe te pijnlijk tandvlees te behandelen. Raadpleeg uw tandarts.
Hoe te pijnlijk tandvlees te behandelen. Raadpleeg uw tandarts.

 • Raadpleeg uw tandarts. Het is het beste om professionele hulp te zoeken om de ernst van het probleem te leren kennen. Een tandarts of orthodontist in staat zal zijn om u alternatieven en medicijnen voorschrijven, die afhankelijk is van de ernst van uw zaak.
 • Mondzorg. Houd uw hele mond schoon met dagelijkse poetsen en te flossen. Maar houd in gedachten om te voorkomen dat zware borstelen als het kan verder bijdragen aan pijnlijk tandvlees. Een alternatief hiervoor is om te veranderen naar een zachte tandenborstel en borstelen minder dan drie minuten te houden.
 • Kunstgebitten. Heeft u armaturen of kunstgebit is het noodzakelijk om extra zorg te bieden aan pijnlijk tandvlees te behandelen. Te laten verwijderen terwijl u slaapt en maak ze schoon voor en na gebruik. Dit vermindert proliferatie van slechte bacteriën in uw kunstgebit.
 • Spoel uw mond. Na elke maaltijd moet u uw mond spoelen met een glas water om het overtollige voedselresten te verwijderen. Je zou ook een zout-water afspoelen. Gewoon eens een snuifje zout gemengd met lauw water en gorgelen weg. U kunt altijd gebruik maken van deze remedie om je mond te spoelen, je tandvlees schoon te maken en het risico van infectie te minimaliseren. Herhaal daags of tweemaal daags indien nodig.
 • Dieet wijziging. Schakel over naar een zacht dieet totdat de pijn van uw tandvlees verdwijnt. Je zou ook kunnen voorkomen dat voedingsmiddelen die van extreme temperaturen en voedingsmiddelen zijn met sterke smaken zoals pittige en munt. Dit zou helpen het tandvlees sneller genezen.
 • Medicatie. Er zijn medicinale mondspoelingen voor ontstoken tandvlees in de markt. Gorgelen met deze formulering helpt bij het verminderen bacteriën en verwijdert pijn in je tandvlees.
 • Homemade remedies. Er zijn verschillende home remedies om u te helpen verlichten de pijn als je pijnlijk tandvlees. Als zodanig zijn hier eenvoudige dingen die je zou kunnen gebruiken.
 • Honing. Voorzichtig een ruime hoeveelheid honing en voorzichtig de aangetaste tandvlees masseren met honing. Het is bekende effecten voor het verminderen van pijn van het tandvlees
 • Kool sap. Je kunt kool sap en het met een wattenstaafje om uw pijnlijke tandvlees van toepassing. Herhaal indien nodig als het zal helpen uw pijnlijk tandvlees te verbeteren.
 • Kruidenthee. Het heeft eigenschappen te verminderen symptomen die gepaard gaan met pijnlijke tandvlees. U kunt gebruik maken van zelfgemaakte groene thee, brandnetel en duizendblad, die perfect zijn kruidengeneesmiddelen voor pijnlijk tandvlees. U geniet van minstens 3 tot 4 kopjes per dag voor die extra rustgevend effect op je tandvlees.
 • Aloë vera. Dit kan komen als puur sap of extract voor uw pijnlijke tandvlees. Het helpt versnellen het genezingsproces van de pijn te laten verdwijnen. Maar vermijd het eten van ongeveer een half uur na het aanbrengen van de aloë vera formulering.

Nu zal er geen pijn meer en zorgen zijn tijdens het eten. Vrij van pijnlijk tandvlees letterlijk kan brengen een glimlach op je gezicht.