E2h

Hoe te pasgeboren geelzucht te behandelen

Als uw baby een geelachtige tint aan de huid, kan het worden veroorzaakt door geelzucht, dat is een veel voorkomende aandoening die veel pasgeborenen beïnvloedt. Meestal, geelzucht is niet gevaarlijk. Het is gewoon veroorzaakt door een overmaat van een pigment genaamd bilirubine, dat zich opstapelt in het lichaam van de baby en kan een paar weken duren af ​​te nemen. Als je baby is gediagnosticeerd met geelzucht, hier zijn enkele dingen die je kunt doen om te helpen:

  1. Begrijpen dat milde gevallen van geelzucht niet hoeven te worden behandeld. Zij zullen lossen op hun eigen.
  2. Als u borstvoeding geven, blijven doen regelmatig, omdat dit kan helpen om extra bilirubine te elimineren uit het lichaam.
  3. Zorg ervoor dat uw baby die borstvoeding krijgt is aangelegd goed op en is goed zuigen. Als baby's geen borstvoeding te geven goed, kunnen zij niet genoeg calorieën en kunnen meer kans op een ernstiger geval van geelzucht te krijgen.
  4. Als je baby lijkt slaperiger van de geelzucht, zorg om hem wakker of haar vaak genoeg voeden.
  5. Blijf in nauw contact met je kinderarts, want als de bilirubine niveau te hoog oploopt, dan fototherapie kan het nodig zijn om te worden gebruikt, dat is een speciale lichttherapie dat de extra bilirubine in de huid oplost.
  6. Vraag uw kinderarts over het gebruik van een foto-optische bilirubine deken thuis die kunnen dezelfde resultaten op het hebben van fototherapie in het ziekenhuis te hebben.
  7. Begrijp dat je kan nodig zijn om borstvoeding te vullen met formule of water om meer vloeistoffen die zullen helpen om de bilirubine niveaus te verlagen bieden. Als dit het geval is, contact op met een lactatiekundige voor hulp bij de invoering van de supplementen, zoals via een spuit of met uw vinger, om tepel verwarring te voorkomen.
  8. Terwijl de meeste baby's doen het goed borstvoeding met geelzucht, kunnen sommige in plaats daarvan moet formule totdat ze de overtollige bilirubine uit hun lichaam. Als uw arts adviseert u stoppen met borstvoeding tijdelijk, pomp je melk om u te helpen onderhouden van uw melkproductie en voorkomen dat je gezwollen.
  9. Wees voorbereid als je baby niet reageert op de geelzucht behandeling, zou de volgende stap zijn om een ​​uitwisseling transfusie, die de pasgeborene bloed vervangt door transfusies van een donor te hebben.

Hoe te pasgeboren geelzucht te behandelen.
Hoe te pasgeboren geelzucht te behandelen.