E2h

Hoe te hoge bloeddruk te voorkomen

Hypertensie of hoge bloeddruk, komt voor bij meer dan 50 miljoen Europese mensen. Per definitie iets boven 140/90, en kan worden veroorzaakt door veel verschillende dingen. In plaats van het omgaan met het, manieren vinden om hoge bloeddruk te voorkomen. Hier zijn een paar manieren die u kunt voorkomen dat je hoge bloeddruk.

Stap 1

Hoe te hoge bloeddruk te voorkomen. Houd een oogje op uw bloeddruk.
Hoe te hoge bloeddruk te voorkomen. Houd een oogje op uw bloeddruk.

Houd een oogje op uw bloeddruk. Hypertensie of hoge bloeddruk kan leiden tot een groot aantal verschillende problemen, alle met betrekking tot uw hart. Als je een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk, hartaanvallen of beroertes, moet je nog meer bewust van uw bloeddruk. U kunt voorkomen dat hoge bloeddruk door het controleren van uw bloeddruk, samen met uw hartslag op een regelmatige basis. Uw lokale apotheek kan een "doe-het-zelf" bloeddruk machine, maar uw arts kan dit voor u doen als u verkiest. Streef naar onderstaande nummers 140 (boven) en 90 (onder) en een puls tussen de 66 en 82 bpm (slagen per minuut).

Naast het bekijken van je bloeddruk, moet je ook goed in de gaten op uw cholesterol. Iedereen met een hoog cholesterol zal waarschijnlijk smalle slagaders. Dit beperkt de bloedstroom, en kan leiden tot een hartaanval. Krijg je cholesterol eenmaal per jaar, en het bijhouden van het. Een tijdschrift dat uw bloeddruk, cholesterol en puls schetst is een geweldige manier om te verblijven op de top van uw gezondheid en het voorkomen van eventuele grote gezondheidsproblemen.

Stap 2

Wat gewicht verliest. Als je te zwaar bent, is de kans groot dat u een verhoogd risico op hypertensie. Voorkomen dat de mogelijkheid van deze door het verliezen van gewicht. Praat met uw arts over een gepaste BMI (body mass index) voor uw leeftijd en lengte. Dan werken om dit gewicht te bereiken. Er wordt aangenomen dat het gewicht is de belangrijkste oorzaak van hoge bloeddruk - lager uw gewicht, en voorkom je hoge bloeddruk.

Stap 3

Wat gewicht verliest. Handhaven van een gezond dieet.
Wat gewicht verliest. Handhaven van een gezond dieet.

Handhaven van een gezond dieet. Onderdeel van het krijgen van uzelf op een gezond gewicht omvat het eten van een gezond dieet. Niet ertoe leiden dat uw bloedstroom te vertragen door het eten van vetrijke voedingsmiddelen die je aders en slagaders verstoppen. In plaats daarvan, het stimuleren van grote circulatie en het voorkomen van hypertensie door het eten van een vetarm, vezelrijk dieet. Inclusief veel fruit en groenten in uw dieet plan. Wat zout is oke, maar overleg dan met uw arts over uw eigen persoonlijke zoutinname. Rode wijn, met mate, is ook gezegd om de bloeddruk te verlagen. Zoals met alle alcohol al, gewoon niet overdrijven, of je meer kwaad dan goed in uw strijd tegen hoge bloeddruk te doen.

Naast het eten goed, je moet stoppen met roken. Als je hebt een hoge bloeddruk en je bent een roker, heb je een groot risico op een beroerte. Voorkom dit door het schoppen van de rookgewoonte permanent.

Stap 4

Zorg voor genoeg lichaamsbeweging. Samen met een goed dieet en gezondere gewoonten, moet je ook je dagelijkse lichaamsbeweging te verhogen. Het hoeft niet om iets te krachtig zijn - zelfs de meest gematigde activiteit gedurende de dag kan helpen om uw bloedcirculatie op gang en hypertensie te voorkomen. Aerobic oefening is de beste vorm van lichaamsbeweging voor degenen die willen de bloeddruk te verlagen. Dus maak er een gewoonte van het nemen van een paar stevige wandelingen gedurende de dag. Uw hond zal genieten van de extra buiten tijd met ulieden, en uw hart zal je dankbaar als goed. Een gezonde levensstijl is de beste manier kunt u een hoge bloeddruk te voorkomen.