E2h

Hoe te hoge bloeddruk onder controle te houden

Elke dag

Elke dag, duizenden mensen sterven over de hele wereld vanwege de hoge bloeddruk die kan leiden tot een hartaanval. Het is een stille moordenaar die direct kan je doden zonder een waarschuwing. Maar je kunt dit krijgen in elke leeftijd, is het meest gebruikelijk om oudere mensen. Ongezonde eetgewoonten en levensstijl zijn de meest voorkomende oorzaken van deze. Je moet voor jezelf om te voorkomen dat dit je overkomt. Er zijn verschillende manieren over hoe om dit te voorkomen en handhaven van een normale bloeddruk.

Hoe te hoge bloeddruk onder controle te houden. Gewicht te verliezen.
Hoe te hoge bloeddruk onder controle te houden. Gewicht te verliezen.

Hier zijn de stappen over hoe u een hoge bloeddruk onder controle te houden.

  • Raadpleeg uw arts. Zelfs als je niets slecht voelt, wees waakzaam en controleer of uw gewicht normaal is. Mensen met overgewicht hebben de neiging om een ​​hoge bloeddruk te hebben. Er zijn sites online die u toelaten om te zien of uw gewicht normaal is om je leeftijd en lengte. U kunt ook naar de dokter, zodat hij kan uw algehele gezondheid te controleren. Zoals ze zeggen, voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is beter als je naar de dokter voor een jaarlijkse check-up, zodat je zeker weet dat je in goede gezondheid.
  • Gewicht te verliezen. Als het resultaat laat zien dat je overgewicht hebt, beginnen met afvallen onmiddellijk. Dit betekent niet dat je nodig hebt om te gaan op een crash dieet. In plaats daarvan moet je meteen aan de slag om te oefenen en gezond om gewicht te verliezen langzaam maar zeker te eten. Breng ten minste 30 minuten per dag voor de oefening. Als je niet naar de sportschool, kunt u een wandeling in het park, lopen of op de fiets. Het is niet hoe hard de training dat telt, de hoeveelheid tijd die besteed is wat het belangrijkst. Zwemmen is ook een goede manier om te oefenen omdat het gebruik maakt van al uw lichaamsdelen. Zorg ervoor dat te doen stretching voordat u gaat trainen om letsel te voorkomen.
  • Neem voorgeschreven medicijnen. Als u een hoge bloeddruk en de dokter gaf je medicijnen, zorg ervoor dat de juiste dosering te nemen en op de juiste tijd door de arts voorgeschreven. Dit zal helpen de controle van uw hoge bloeddruk.
  • Verminder uw zout en inname van natrium. Zorg ervoor dat u het voedsel dat je eet te kijken. Lees de etiketten op de verpakking om de hoeveelheid zout en natrium te zien op het eten. Vette voedingsmiddelen moeten worden vermeden. Vervang ongezonde voedingsmiddelen met fruit en groenten. Noten, granen en vetarme zuivelproducten helpen de bloeddruk te veranderen. Voeg dit toe aan uw dagelijkse menu kunt u uw hoge bloeddruk onder controle. Ook moet het voedsel dat je eet vers zijn, zodat het nog steeds bevat de voedingsstoffen die je nodig hebt.
  • Geen alcohol. Als u houdt van het drinken van alcoholische dranken, is het tijd om afscheid te nemen van deze. Alcohol kan uw bloeddruk hoger. In plaats van het drinken van alcohol, veel water drinken. Als je in een feestje, zijn er altijd vruchtensappen zoals mango sap, ananassap, sinaasappelsap en appelsap die u kunt nemen in plaats van alcoholische dranken.
  • Koop een bloeddrukmeter. Betaalbare bloeddrukmeters worden nu verkocht. U kunt de aankoop van een van deze om uw bloeddruk te controleren.


Sport en eet gezond om uw bloeddruk onder controle te houden en een gelukkig, lang leven.