E2h

Hoe te cryptische amandelen schoon te maken

Cryptic amandelen worden gekenmerkt door te veel plooien en diepe zakken en kuilen, vandaar de naam. Ze zijn nogal een probleem, omdat ze de neiging om slijm, bacteriën, en voedsel fragmenten die om te zetten in tonsillen stenen verzamelen. Ook wel tonsilloliths, tonsillen stenen zijn witachtig en stinkende en veroorzaken een slechte adem en een zere keel. Daarom is het bijzonder belangrijk te reinigen de cryptische amandelen stenen en ander materiaal. Hier is hoe dit te doen.

Hoe te cryptische amandelen schoon te maken. Onderzoek uw cryptische amandelen.
Hoe te cryptische amandelen schoon te maken. Onderzoek uw cryptische amandelen.

  • Onderzoek uw cryptische amandelen. Voordat je dat doet het reinigen, is het zeer belangrijk om een ​​kijkje nemen op je amandelen. Pak een spiegel en open uw mond wijd genoeg om een ​​beeld van uw amandelen te krijgen. Als u een witachtige ineens zie daar, kan het een tonsillen steen. Vergeet niet om een ​​zaklamp te gebruiken wanneer u onderzoeken uw amandelen. Beter nog, doe dit in een goed verlichte ruimte.
  • Nudge de tonsillen steen uit. Er zijn verschillende manieren om de tonsillen stenen te verwijderen, en een daarvan is met behulp van een wattenstaafje. Bevochtigen met warm water. Dan, met behulp van een spiegel, zoek de tonsillen stenen. Duw de tonsillen steen een paar keer totdat het daalt uit de zak. Anders dan een Q-tip, dan kunt u ook gebruik maken van een wattenstaafje of een tandenborstel, en precies hetzelfde te bevochtigen met warm water voor gebruik. Verwijder nooit de tonsillen stenen met je vingers, zoals je misschien risico loopt op infectie amandelen. Vergeet ook niet dat het zou moeilijk zijn om de amandelen prod door jezelf, maar probeer verschillende pogingen doen tot je die steen uit.
  • Gorgelen. Gorgelen verwijdert de bacteriën en fragmenten die kunnen blijven hangen in de cryptische amandelen. Je kunt zowel mondwater of azijn. Als je de mondspoeling route, gewoon verdunnen een kleine hoeveelheid in een half gevulde glas water. Als u liever met behulp van azijn, koken een kopje azijn en laat het afkoelen een beetje. Gorgelen met het mondwater of azijn gedurende minstens dertig seconden. Vervolgens spoelt u uw mond met gewoon water.
  • Gebruik een tandheelkundige monddouche. Dental monddouche, zoals water pik, kan ook het reinigen van cryptische amandelen. Vul de tandheelkundige monddouche met warm water en, indien gewenst, voeg een kleine hoeveelheid mondwater. Zet hem op de lage en de irrigatie van de cryptische amandelen, met aandacht voor de delen waar tonsillen stenen zal waarschijnlijk accumuleren.
  • Overweeg het nemen van antibiotica. Als uw cryptische amandelen zijn nogal ontstoken, kunt u worden voorgeschreven met antibiotica. Neem ze de instructies van uw arts. Nooit het verhogen van uw dosering of maak een schema op uw eigen. Als de ontsteking zich blijft voordoen, gelieve te betalen op met uw arts te bezoeken.

Vergeet niet dat als gevolg van hun buitensporige aantal vouwen

Vergeet niet dat als gevolg van hun buitensporige aantal vouwen, cryptische amandelen zijn waarschijnlijk meer fragmenten en bacteriën zich ophopen en kan dus opnieuw moeten tonsillen stenen. Regelmatig reinigen van de cryptische amandelen biedt tijdelijke oplossing, maar als je wilt om permanent te stoppen met de tonsillen stenen, je zou kunnen hebben om een ​​operatie die zal verwijderen van de tonsillen crypten ondergaan. Raadpleeg uw arts om te weten of uw zaak zal profiteren van een chirurgische ingreep.