E2h

Hoe te communiceren met een non - verbale kind

Een van de uitdagingen autisme in het leven!

Laryngitis is een virale infectie die het strottenhoofd en het gebruik van de stembanden beïnvloedt. Autisme Spectrum Stoornis is een aandoening die verschillende gebieden van het leven van een persoon, zoals hun communicatieve vaardigheden, de verwerking van informatie, ontwikkeling van overgevoelige problemen en nog veel meer beïnvloedt. In het geval van Dasan, mijn zoon, een van de gebieden van zijn leven getroffen zijn door deze aandoening maakte hem officieel een non-verbale kind. Nu is de vraag: "Hoe om te communiceren met een non-verbale kind?"

Omdat hij werd gediagnosticeerd met autisme op 3 jarige leeftijd, heeft hij gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen om zijn behoeften, zijn gevoelens en verlangens te uiten voor ons en anderen. Terwijl we zijn er trots op om te zien dat zijn woordenschat uitgebreid tot circa 10 woorden, hij moet nog deze andere instrumenten als zijn woordenschat is niet uitgebreid genoeg om effectief te communiceren met anderen.

Op een bepaalde manier, kon zijn werkelijkheid te vergelijken met de volgende situatie. Stel, je bent een toerist een bezoek aan China. Je weet niet de taal en u vraagt ​​om voor de dichtstbijzijnde toilet. Welke tools gebruik je om te begrijpen? In de wereld van Dasan's, deze tools zijn onderdeel van een dagelijkse praktijk. U zult verrast zijn door hoe vergelijkbaar deze tools zijn tussen iemand beïnvloed door autisme en iemand die lijdt aan Laryngitis. Hier is hoe te communiceren met een non-verbale kind.

Hoe te communiceren met een non - verbale kind. Foto's zijn meer waard dan duizend woorden.
Hoe te communiceren met een non - verbale kind. Foto's zijn meer waard dan duizend woorden.

  1. Toon me de honing! Omdat hij een peuter was, is Dasan zijn met behulp van deze tool aan zijn behoeften en verlangens te communiceren. Als het object klein genoeg is, hij brengt het naar ons. Anders, hij leidt ons aan. Hij gebruikt onze hand en vingers te wijzen op is. Waarom? Simpelweg omdat om een ​​onbekende reden, Dasan weigert te wijzen zichzelf.
  2. Foto's zijn meer waard dan duizend woorden. Thuis en op school, nu hij is het leerplichtig op 7 jaar oud, Dasan brengt ons het beeld dat zijn behoeften of verlangens vertegenwoordigt. Wij maken gebruik van PECS (Picture Exchange Communication System) met behulp van foto's om te communiceren met onze zoon. Thuis, de foto's zijn op de koelkast. Op school zijn ze in een zak op de muur.
  3. Gebarentaal is een geweldig hulpmiddel. Gebarentaal aanwezig is geweest in ons leven sinds mijn zoon begonnen met de diensten van specialisten na zijn diagnose te ontvangen. School geeft ook les hem een ​​paar borden, geleidelijk uitbreiden van zijn repertoire.
  4. Lichaamstaal zegt veel. Dasan vaak gebruikt lichaamstaal, waarin hij zijn behoeften en gevoelens door zijn acties en reacties. Een van zijn aspecten is behoefte aan druk. Hij zal gebruik maken van onze Labrador retriever om te laten zien wat hij wil op keer. Dasan er een lichte druk aan de kant van de hond om ons te laten weten dat hij druk nodig heeft. De druk kan worden verlicht door een massage, waarbij een gewogen deken of vest, een dikke knuffel of gewikkeld in een deken. Als hij hoofdpijn heeft, zal hij licht bang zijn hoofd met beide handen vast.
  5. Schrijf het allemaal als je kan! Vorig jaar, op Moederdag, mijn zoon gaf me een kaart die hij zelf getypt. Toen zijn leraar me vroeg dit jaar wat ons doel voor onze zoon, stelde ik voor dat hij zou meer spelling en hoe om te typen op de computer te leren. Zoals ik heb uitgelegd, totdat hij zich 7 jaar, hij had 50% kans om te worden verbale een dag. Dit percentage neemt af tot hij wordt 13 jaar oud. Daarna zou het worden beschouwd als een wonder. Ik wil dat hij dit instrument onder de knie om te communiceren met ons.

Zoals u kunt zien, al deze hulpmiddelen zijn degenen die je zou gebruiken, terwijl die lijden aan Laryngitis. Het verschil tussen uw situatie en Autisme Spectrum Stoornis of een andere non-verbale persoon is dat het hun dagelijkse praktijk. U kunt nu begrijpen hoe om te communiceren met een niet-verbale kind of een andere persoon die met hetzelfde probleem.