E2h

Hoe om te zorgen voor bloeden tandvlees

Het is niet natuurlijk voor tandvlees bloeden

Het is niet natuurlijk voor tandvlees bloeden. Het is een teken dat er iets mis is. Bloeden tandvlees is niet een mysterie. Er zijn bekende oorzaken voor bloeden tandvlees. Door het volgen van de onderstaande tips, kan de oorzaak worden ontdekt en behandeld worden.

Hoe om te zorgen voor bloeden tandvlees. Controleren op bloeden tandvlees.
Hoe om te zorgen voor bloeden tandvlees. Controleren op bloeden tandvlees.

  • Controleren op bloeden tandvlees. Gebruik een spiegel om te controleren op bloeden tandvlees. Het is een goed idee om te bepalen welke delen van de mond hebben tandvlees bloeden. Controleer of het tandvlees bloedt bij aanraking of geborsteld. Als tandvlees bloedt bij aanraking, betekent dit dat de toestand ernstig is. Soms tandvlees kan bloeden tijdens het borstelen. Niet gemakkelijk zorgen wanneer dit het geval is.
  • Redenen voor bloeden tandvlees. Er zijn voornamelijk twee redenen voor bloeden tandvlees. De eerste is plaque. Kras tanden met vingernagel om te controleren of er plaque op te bouwen. Plaque bestaat uit micro-organismen en extracellulaire matrix. Hoewel de micro-organismen van nature aanwezig zijn in de mond, de steady opbouw niet in de hand te borstelen, wordt een dikke laag bekend als plaque. Deze laag op het oppervlak van een tand ontstaat anaerobe ademhaling, welk zuur produceert. Dit zuur sijpelt binnen via het tandvlees en de schade zowel tanden en het tandvlees, waardoor bloedingen ontstaan. Dit is algemeen bekend als gingivitis.
De tweede oorzaak van bloeden tandvlees heet zakkenrollerij. Pocketing treedt op wanneer tandvlees zich los van het tandoppervlak waardoor ruimte tussen. Deze ruimtes of "zakken" per ongeluk te verzamelen voedsel en bacteriën. Het eten en de bacteriën beschadigt dan het tandvlees en de tand onder het tandvlees, waardoor het bloeden. Het zal niet makkelijk zijn om te bepalen of zakkenrollerij is de oorzaak. Een tandarts zal nodig zijn om dit te doen.
  • Raadpleeg een tandarts. Beide oorzaken van bloedend tandvlees kan gevaarlijk zijn wanneer verwaarloosd of genegeerd. De vorming van plaque zal de tand los te maken wanneer het tandvlees rond het beschadigd. Pocketing zal blijven bloeden veroorzaken en zal uiteindelijk beschadigen het tandvlees waardoor de zenuwuiteinden te kwetsen en de tanden te vervallen.
Raadpleeg een tandarts wanneer tandvlees bloeden optreedt. Het is beter om stappen te ondernemen om te zorgen voor het zo spoedig mogelijk. Bezoek een tandarts om de 3-6 maanden.
  • Tanden van de borstel. Borstelen tanden minstens twee keer per dag. Borstel in de ochtend als in de avond voor het slapen gaan. De vorming van tandplak neemt toe wanneer de mondholte heeft geen activiteit, zoals wanneer u slaapt.
  • Spoelen met mondwater. Gebruik mondwater te reinigen moeilijk bereikbare plaatsen. Mondwater is ook effectief in het doden van bacteriën. Wanneer die lijden aan bloedend tandvlees, is het aanbevolen om mondwater te gebruiken ten minste eenmaal per dag gedurende ten minste een week.
  • Routinematig floss. Flossen is een goede manier om tandplak tussen de tanden te verwijderen. Het is zeer effectief. Regelmatig flossen kan bezuinigen de vorming van tandplak meer dan poetsen en te spoelen met mondwater gecombineerd. Floss regelmatig na het poetsen. Floss licht en langzaam om te voorkomen dat schade aan het tandvlees.

Het verzorgen van bloeden tandvlees is eenvoudig. Het enige dat nodig is het bijhouden van een mondhygiëne routine.