E2h

Hoe om te gaan met de perimenopauze

Elke vrouw gaat door de perimenopauze vóór de overgang naar de menopauze. Perimenopauze is de tijd dat een vrouw de eierstokken minder oestrogeen produceren. Als u het invoeren van uw veertig, kunt u beginnen te ervaren enkele van de symptomen. Uw menstruele periode zal geleidelijk zwaarder of lichter, korter, langer of onregelmatige, je kan zelfs overslaan een maand of twee. Uw emotionele welzijn zullen ook veranderen - tekenen die kunnen aantonen omvatten het hebben van angst, depressie, geïrriteerd overr kleine dingen en met enige moeite zich te concentreren op taken. Omdat de perimenopauze is een onderdeel van de cyclus van een vrouw, kun je er niet omheen. Het beste ding om te doen is omgaan. Hier zijn enkele tips over hoe je de perimenopauze lijkt een korte wandeling door een park:

Hoe om te gaan met de perimenopauze. Eet een evenwichtige voeding.
Hoe om te gaan met de perimenopauze. Eet een evenwichtige voeding.

  • Eet een evenwichtige voeding. Je lichaam verandert als je ouder wordt. Als u nog steeds eten als een 20-jarige in uw 40-jarige lichaam, zal je gewicht en je algehele gezondheid worden beïnvloed. Je moet eten meer vezels verrijkte voedingsmiddelen, zoals volkoren brood en rijst. Eet veel groenten en fruit. Drink veel water om je lichaam gehydrateerd en kleinere porties voedsel te eten. Calcium is een essentieel voor uw botstructuur. U kunt eten yoghurt, niet-vette melk, kaas en ontbijtgranen matig. Niet kloof jezelf met voedsel geladen met verzadigd vet, suiker en verwerkte witte bloem.
  • Uw conditie op peil. Als je overgewicht en je bent het invoeren van de perimenopauze, zal het waarschijnlijk moeilijk voor je om te bewegen, omdat je cholesterolgehalte verhogen. Je stofwisseling neemt af naarmate je ouder wordt, zodat je vetverbranding vermogen niet zo goed werkt als het deed toen je in je twintiger jaren. U kunt deelnemen aan een sportschool of een aërobe klasse om je lichaam bewegen. Dagelijkse activiteiten kunnen vormen van lichaamsbeweging en - het nemen van de trap omhoog twee verdiepingen in plaats van het nemen van de lift, lopen naar de parkeerplaats of het nemen van een wandeling naar de winkel een blok verderop.
  • Overweeg stress reductie technieken. Sommige stress reductie technieken zijn nuttig gebleken bij het ​​omgaan met overgangsklachten. Sommige van deze technieken zijn het nemen van yogalessen, meditatie en diepe ademhalingsoefeningen, het krijgen van massages. Veel vrouwen vinden stress door socialiseren met andere mensen of door zich in een hobby, zoals breien, lezen, dansen of bakken.
  • Zorg voor een goede slaappatroon. Nooit ontnemen zelf van de slaap. Handhaven van een patroon van slapen gedurende ten minste 7 uur per dag - slapen en wakker worden op hetzelfde tijdstip iedere dag. Je kunt niet de hele nacht opblijven zoals je vroeger deed. Omdat je hersenen leeftijden samen met uw lichaam, zal ontnemen jezelf uit de slaap verminderen uw vermogen om helder te denken en kan ertoe leiden dat u te zijn prikkelbaar.
  • Klik hier voor de juiste medicatie. Raadpleeg uw arts bij de eerste tekenen van de perimenopauze. Hij kan u de medicijnen die u nodig heeft voor het geval u last heeft van de extreme depressie die soms langs komt als een symptoom. U kunt bio-identieke hormonen die identiek zijn aan die je lichaam van nature doet. Maar zorg ervoor dat u uw arts om advies voordat u kunt beginnen op elke medicatie.

Als ze zeggen 40 is de nieuwe 30, kan het waar zijn als je weet hoe te beheren en om te gaan met uw perimenopauze periode. Vergeet niet dat dit slechts een fase die moet worden beheerd - en als je er doorheen te komen, zul je uiteindelijk beter voelen.