E2h

Hoe om te gaan met de manier waarop vreemdelingen zien autisme

Wegnemen van misvattingen over autisme

Ik ben de moeder van twee jonge kinderen die met de Autisme Spectrum Stoornis. Mijn oudste kind is een zeven jaar oude jongen die is gelegen tussen matige tot ernstige op het spectrum. Mijn jongste is een vijf-jarig meisje dat wordt beschouwd als de lichtere kant van het spectrum. Vanaf het moment voorafgaand aan de diagnose van mijn zoon (die gebeurde op 3 jaar oud) tot nu toe, heb ik ondervonden tal van situaties met vreemden die waren moeilijk te wijten aan hun gebrek aan kennis over autisme.

Hoe om te gaan met de manier waarop vreemdelingen zien autisme. Veel mensen geloven dat mensen met autisme zijn allemaal een verstandelijke beperking.
Hoe om te gaan met de manier waarop vreemdelingen zien autisme. Veel mensen geloven dat mensen met autisme zijn allemaal een verstandelijke beperking.

  1. Veel mensen geloven dat mensen met autisme zijn allemaal een verstandelijke beperking. De eerste hartverscheurende situatie gebeurd bij de plaatselijke openbare zwembad. Mijn zoon houdt van water. Hij wordt ook als niet-verbaal hij minder dan tien woorden uiten. Hij was een maand weg van zijn derde verjaardag. Voor het voorgaande jaar of zo, was hij toont zijn opwinding door te klapwieken zijn handen. Ik dacht dat het als een leuke manier om te laten zien hoe opgewonden hij was over dingen in het leven. Hij werd ook het maken van verschillende geluiden, begeleidende zijn hand klappen. We stonden een paar meter afstand van twee vrouwen met hun tien jaar oude zoon. De jongens werden spelen vechten met handdoeken. Mijn zoon kreeg opgewonden en werd dicht bij de actie krijgt. Als een van de jongens bijna een back-up in hem, zijn moeder vertelde hem te bewegen weg als hij was op het punt hem te raken met zijn handdoek. Ik was begeleiden hem naar een veiliger afstand, toen hij antwoordde: "Waarom zou ik gaan voor een kleine achterlijke jongen" Geschokt, Ik wachtte op een vermaning van zijn moeder, maar het kwam nooit. Ik was te kapot om mijn zoon, dat maakte het nog erger te verdedigen. Ik hield hem vast, dan links het zwembad.
  2. Mensen hebben de neiging om plezier te maken van mensen met autisme als ze volgens hen als "raar." Een paar dagen voor aan derden mijn zoon's verjaardag, gingen we naar waden het plaatselijke park het zwembad. Het was een warme zonnige dag. Mijn zoon speelde in het zwembad, fladderen zijn handen als hij was enthousiast om andere kinderen te zien spelen, maar weigerde om mee te doen Een moeder zat naast me stelde zichzelf voor. Ik merkte al gauw dat ze mijn zoon goed te observeren. We begonnen om te chatten tijdens het kijken naar onze zonen spelen naast elkaar. Uit het niets, ze vroeg me of zijn gedrag leek "vreemde" voor mij. Toen vroeg ze me of ik ooit dacht dat hij autistisch zou kunnen zijn. Geschokt en gekwetst als het was maanden voorafgaand aan de diagnose, het enige wat ik kon denken op weg naar huis was dat mijn zoon was bestempeld als "de rare jongen." Ik hou van die jongen maakt niet uit wat, hij is een van de liefdes in mijn leven en ik kan de gedachte niet verdragen dat hij werd verkeerd ingeschat.
  3. Mensen lijken te denken dat een noodlijdende kind met autisme is gewoon een kreng dat zijn ouders niet kan beheersen. Mijn zoon was vijf jaar oud. We waren in de dierentuin. Hij zat in een speciale kinderwagen en probeerde op te staan, om de beren beter te bekijken. Ik opende de veiligheidsgordel en nam hem in mijn armen om hem hoger. Mijn man nam onze dochter naar de apen in de tussentijd te zien. Plotseling vroeg hij naar beneden te gaan op de grond en ik zet hem neer, niet verwacht hem om te proberen naar beneden te gaan naar de beren 'den. In paniek besloot ik dat het tijd was voor hem om te gaan zitten in de wandelwagen. Hij vocht met alle macht, het verzenden van mijn bril vliegen. Ouders verzameld, het maken van opmerkingen over de slechte opvoeding en hem handelen op als een snotaap. Niemand dacht aan hem als zijnde verontrust door het feit dat hij werd tegengehouden, vast in een kinderwagen en belet het zien van de beren. Niemand realiseerde zich dat hij niet kon het mogelijke gevaar van naar beneden gaat in de beren 'den te zien. Hij heeft een grote teddybeer thuis net als deze beren. Het enige wat hij wilde doen is om hen een beer knuffel. In plaats daarvan, mensen geoordeeld hem als een snotaap!
  4. Mensen verwarren overgevoeligheid voor fussiness. Ik deelde mijn bezorgdheid over het gebrek aan mogelijkheden voor het eten voor mijn zoon en het kokhalzen reflexen van mijn dochter met betrekking tot voedsel. Ik dacht dat dit collega van mij zou me helpen door te suggereren ideeën. In plaats daarvan, ze flapte dat ik was te zacht en dat mijn kinderen waren gewoon kieskeurig. Wat ze niet weten is dat mijn zoon de perceptie van textuur, mixen, kleuren en geuren kan hem ziek voelen of zijn ronduit pijnlijk, net als wanneer hij zijn haar knippen. Voor mijn dochter, de omvang van het levensmiddelenbedrijf, zelfs als het lijkt hapklare zijn om ons te kunnen maken haar gag. Bepaalde textures zal ook letterlijk ziekmakend. Dit is een normaal probleem voor mensen met autisme, helaas, veel mensen niet begrijpen dat.
  5. Mensen denken dat als een persoon heeft stembanden, ze kunnen er ook gebeurt. Familie kan voelen als vreemden praten ook, soms. Mijn ouders hebben me verteld over en te blijven praten met mijn zoon om hem te leren om te praten (alsof ik dat al niet doen dat). Wat vonden ze? Dat ik hem omringd met stilte en vermeden communiceren met mijn eigen zoon? Het feit is dat de hersenen van een persoon met ASS processen informatie anders dan de hersenen van een mens zonder. Het rijpt ook in een langzamer tempo. Hij heeft een 50% kans van spreken voor de leeftijd van 7 en het percentage daalt naarmate hij ouder wordt. Hij kan in staat zijn om op een dag praten. Ik had nooit gedacht dat hij zou het woord zeggen: "Mama," maar hij verraste me met het toen hij 4 ½ jaar oud.
  6. Mensen denken dat een ouder vertelt dat haar kind autisme heeft, om te krijgen een speciale behandeling. Ik was in het kinderziekenhuis voor mijn zoon naar de dokter. Ik verwacht dat de wachttijd te lang. Toen ik het registreren van hem, ik zei dat als hij begon te ongeduldig of bedroefd, dat werd verwacht, want hij heeft autisme. Ik had niet verwacht naar de dokter sneller en ik legde uit dat ik gewoon wilde dat ze zijn gedrag te begrijpen als het heeft plaatsgevonden. Ik wilde alleen maar dat ze zijn geïnformeerd, bewust en begrip. Toen ik de dokter zag, die ik nog niet eerder was het onze beurt, ze zei dat ik niet zou autisme gebruiken als excuus voor zijn gedrag of om speciale aandacht te krijgen. Toen ik haar vroeg wat ze wist over autisme, antwoordde ze:. "Niet veel, alleen dat" deze mensen "" anders "zijn"? Wat is er, Doc "Ik voelde me als antwoord Je zou denken dat een arts beter te leren kennen..
  7. Mensen denken dat autisme is een excuus voor "zachte" opvoeding. Tijdens een discussie met een paar vrienden, werden de ouders te delen advies over hoe om te gaan met moeilijke situaties gedrag wat hun kinderen betreft. Toen ik had gezegd dat een time-out niet van kracht waren met mijn kinderen, sommige mensen sneerde. Geïntrigeerd, Ik legde uit dat zelfs specialisten het erover eens dat kinderen met autisme niet zou het verband tussen het wangedrag en de time-out te begrijpen, dus het zou nutteloos zijn in hun situatie. We moeten onmiddellijk op te lossen situatie verklaren en zo vaak als nodig herhaald. Zij zullen uiteindelijk begrijpen en in plaats daarvan kiezen voor een positief gedrag. Bijvoorbeeld, is het zinvoller voor mijn dochter op te halen een puinhoop in plaats van het hebben van een time-out. Ze zal begrijpen dat een dergelijke klus niet leuk is en dat het wegneemt enkele van haar speeltijd. Ook zal ze begrijpen dat iedere keer als ze maakt een puinhoop, ze moet het op te ruimen!

Wegnemen van misvattingen over autisme. Mensen hebben de neiging om plezier te maken van mensen met autisme als ze volgens hen als "raar.".
Wegnemen van misvattingen over autisme. Mensen hebben de neiging om plezier te maken van mensen met autisme als ze volgens hen als "raar.".

Zoals u kunt zien, mensen die hebben gezien dat de film "Rain Man" cijfer dat het dezelfde realiteit voor iedereen die heeft autisme. Ze denken dat mensen met autisme moeten aanpassen aan hun levensstijl en verwachtingen, zonder enige poging om alle misvattingen over deze stoornis te veranderen. In feite, hun onwetendheid over ASS is vaak te wijten aan een gebrek aan interesse over, als zij dat mensen met bijzondere behoeften als mensen op zoek naar een speciale behandeling. Ik denk dat het tijd is voor deze mensen om wat informatie te krijgen en betrokken worden (in plaats van te oordelen onnauwkeurig en met een zekere wreedheid). Hoe dan ook, moeten ze altijd rekening houden met een persoon die met de Autisme Spectrum stoornis als een menselijk wezen dat gevoelens en rechten als ieder ander heeft.